سخنرانی دکتر ایازی در جلسه بین‌المللی ترویج انجمن سلامت خانواده ایران

6 شهريور 1395 ساعت 15:56

شب گذشته جلسه بین‌المللی ترویج انجمن سلامت خانواده ایران به مناسبت اجلاس شورای منطقه‌ای جنوب آسیا با حضور نمایندگان این اجلاس برگزار شد.


شب گذشته جلسه بین‌المللی ترویج انجمن سلامت خانواده ایران به مناسبت اجلاس شورای منطقه‌ای جنوب آسیا با حضور نمایندگان این اجلاس برگزار شد.

به گزارش تحریرنو از پایگاه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، یکی از سخنرانان این نشست دکتر سید محمدهادی ایازی، معاونت اجتماعی وزارت بهداشت بود که در ادامه متن کامل این سخنرانی می‌آید.

با سلام و شب بخیر

خیر مقدم عرض می‌کنم خدمت مهمانان عزیز و گرامی به خصوص میهمانان عزیز که از خارج از کشور به جمع ما پیوسته‌اند.

به سرکار خانم سوجاتا ناتاراجان، ریاست شورای منطقه‌ایی جنوب آسیا، سرکار خانم آنجلی سن، مدیرعامل شورای منطقه‌ای جنوب آسیا و سایر میهمان‌های عزیز از انجمن‌های عضو جنوب آسیا، صمیمانه خوش‌آمد می‌گویم. امیدوارم لحظات بسیار خوبی را در ایران سپری نمایید و جلسات شما با موفقیت سپری شود.

جمهوری اسلامی ایران در بهبود شاخص‌های سلامتی، موفقیت‌های چشم‌گیری را کسب کرده است. به طوری‌که شاخص مرگ و میر مادران و کودکان بسیار کاهش یافته است. مرگ و میر مادران کاهش یافته و به حدود ۲۰ در صدهزار تولد زنده رسیده است. مرگ و میر نوزادان تا ۹.۵ در هزار تولد زنده، کودکان زیر یک‌سال تا ۱۳.۸ در هر هزار تولد و کودکان زیر ۵ سال تا ۱۵.۶ در هزار تولد کاهش یافته است.

میزان دست‌رسی به خدمات بهداشتی و درمانی در شهر و روستا بالای ۹۵ درصد می‌باشد. در مناطق روستایی، خانه بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی روستایی و در شهرها پایگاه‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی شهری، بیمارستان‌های تخصصی مراکز دولتی و بخش خصوصی فعالیت می‌کنند. یکی از موفقیت‌های سیستم سلامت کشور طرح نوین تحول سلامت و بیمه همگانی برای همه می‌باشد که امید است با این اقدامات شاخص‌های سلامتی ارتقا یابد.

همان‌گونه که استحضار دارید، سلامت دارای وجوه مختلف جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است. وزارت بهداشت خود را متعهد به اجرای اهداف توسعه هزاره در شاخص‌های سلامتی و خصوصا سلامت بانوان و اقشار آسیب‌پذیر می‌داند. عوامل اجتماعی یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در حوزه سلامت و بهداشت محسوب می‌شود و این عامل مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی نیز قرار گرفته است. لذا در این خصوص اخیرا معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت شکل گرفته است.

این معاونت اثرات عوامل اجتماعی بر سلامت را که از مهم‌ترین آن‌ها پیش‌گیری از آسیب‌های اجتماعی و خشونت است، پی‌گیری می‌نماید و در این حوزه سازمان‌های مردم‌نهاد(NGOs) و خیرین مشارکت می‌نمایند.

آسیب‌های اجتماعی بخش جدایی‌ناپذیر هر جامعه در حال تحول است. اعتیاد، کودکان خیابان و کار، زنان خیابانی، کارتن‌خوابی، تکدیگری و خشونت‌های خانگی در تمام جوامع در حال گذار وجود دارد. بر این اساس، سازمان‌های دولتی و غیردولتی (به خصوص سازمان‌های مردم‌نهاد) فعالیت‌های حمایتی مختلفی را انجام می‌دهند که بر این اساس خشونت خانگی و عواقب ناشی از آن را می‌توان بر حوزه سلامت فردی و اجتماعی افراد موثر دانست. بحث خشونت خانگی یکی از دغدغه‌های سلامت عمومی و حقوق انسانی است که در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته است و یکی از شایع‌ترین نوع خشونت علیه زنان است.

زنان قربانی خشونت از اختلالات افسردگی، اضطراب، اعتماد به نفس پایین و حساسیت در روابط بین فردی رنج می‌برند. به طور کلی این گروه از زنان در درازمدت علایم آسیب‌شناسی روانی و مشکلات جسمی را تجربه می‌کنند. زنان کتک خورده‌ایی که در معرض آسیب‌های روانی و جسمانی قرار می‌گیرند در معرض اقدام به خودکشی هم هستند. درصد زیادی از زنان جهان در مراحل زندگی نوعی از خشونت را تجربه می‌کنند.

در واقع حل این معضل اجتماعی در همه جای دنیا یک کار جمعی و مشارکتی است و نیازمند همکاری و مساعدت کلیه سازمان‌ها از جمله وزارت بهداشت، بهزیستی، پلیس، قوه قضاییه، پارلمان، شهرداری، بخش خصوصی، اساتید و محققین و به ویژه سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در این حوزه است. لذا از همه انتظار می‌رود که با مسوولیت‌پذیری بیش از پیش به این معضل اجتماعی توجه نموده و با کمک یک‌دیگر قدم در راه کاهش و حل معضل خشونت خانگی برداریم. این مهم از طریق تدوین و اجرای سیاست‌ها و پروتکل‌های پیش‌گیری و درمانی خشونت و حمایت حقوقی از قربانیان خشونت امکان‌پذیر می‌گردد.

از انجمن سلامت خانواده ایران که در حیطه پیش‌گیری از خشونت علیه زنان و برگزاری این نشست اقدام نموده است تشکر می‌نماییم.


کد مطلب: 7323

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcg.x9urak9wwpr4a.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir