در برنامه چراغ مطرح شد؛

پژوهش مجلس درباره حجاب جامع نیست/ رفتار سلبی جواب نمی دهد

11 مرداد 1397 ساعت 12:16

برنامه چراغ چهارشنبه ۱۰ مرداد به موضوع حجاب و پژوهش اخیر مرکز پژوهش های مجلس اختصاص داشت.


برنامه چراغ چهارشنبه ۱۰ مرداد به موضوع حجاب و پژوهش اخیر مرکز پژوهش های مجلس اختصاص داشت.

به گزارش تحریرنو ؛ مریم معین الاسلام پژوهشگرحوزه زنان و خانواده در ابتدای این برنامه گفت: حجاب به معنای پرده نشینی نیست و اسلام باحضور خانم ها در عرصه های اجتماعی مخالفتی ندارد،حجابی که مد نظر اسلام است به زنانی که میخواهند وارد جامعه شوند کمک می کند.

وی با اشاره به تهدیداتی که حجاب و زنان را امروز در برگرفته است افزود: متاسفانه حجاب برخی بانوان تحت تاثیر برنامه های ماهواره تغییر پیدا کرده است باید مجموعه فعالیت های ما و متولیان امر به سمتی برود که با اسیب شناسی این موضوع راهکاری را برای اصلاح آن آماده کنیم.

مینو اصلانی رئیس بسیج جامعه زنان کشور با انتقاد از اینکه پژوهش انجام گرفته کامل وجامع نیست گفت: جامعه ما بعد از انقلاب هیچ وقت با حجاب رفتار قهری نداشته و یکی از خواسته های عموم مردم گسترش عفاف و توجه به حجاب بود که در نهایت به یک قانون تبدیل شد. به شکلی که امروز اگر کسی این اصل قانون را رعایت نکند جرم مرتکب شده است.

وی ادامه داد: این پژوهش کاملا مبهم است و با واقعیت های جامعه مغایرت دارد و برآیند آن آن چیزی نیست که در جامعه و کشور دیده می شود.

معصومه ابتکار معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز گفت: سطح زندگی و نسل ها در طول سال ها تغییر می کند و ما این تغییر نسل را در کشور خود از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز شاهد بودیم.

وی با اشاره به اینکه امروز شیوه زندگی جوانان نسبت به دهه های گذشته تغییر کرده، گفت: بررسی ها نشان می دهد مردم ما از نظر باورهای دینی بسیار عمیق هستند و فقط درباره برخی مسائل سوال دارند.

ابتکار همچنین گفت: یک سمت موضوع حجاب قانون است که بخشی از روابط سالم و اجتماعی را برای زنان تبیین می کند و اساس آن آیاتی است که در قرآن کریم نازل شده و عزت نفس و کرامت را برای زنان به دنیال دارد و به هیچ عنوان محدودیت نیست.

وی با اشاره به اینکه برخی قوانین بایداصلاح شود و ما در رفتارهای خود تجدیدنظر کنیم ادامه داد: اینکه دادستانی اعلام کرده رفتار سلبی در بحث حجاب و بی حجابی دیگر پاسخ نمی دهد گفته خوبی است اما کمی دیر بیان شده است.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: سالهاست نوع برخوردی که گشت ارشاد دارد اسیب های روحی و روانی زیادی ایجاد کرده است. ما قوانین زیادی داریم که با فرهنگ و آموزش و ارائه صحیح می توان آنرا به اجرا درآورد.

ابتکار با تاکید بر اینکه در قرآن به زنان برای حجاب سفارش شده ، اما پیش از آن به مردان توصیه شده که نگاهشان را حفظ کنند ،گفت: نگاه قرآن کریم یک نگاه کاملاعادلانه است. ما نیز باید به تاسی از این نگاه، نگاهمان به زنان تحقیرآمیز نباشد و باید خط قرمزهایی که در جامعه اسلامی تعریف می شود به شکلی باشد که از آنها سوء استفاده نشود.

وی ادامه داد: رویکرد دولت در مساله حجاب فرهنگی است و ما باید عادلانه کار فرهنگی کنیم.
ابتکارافزود: باید به سمت وحدت در جامعه و در کنارهم نگه داشتن زنان و مردان حرکت کنیم و با برخورد قهری نمی توان کاری از پیش برد بلکه باید حرف جوانان را شنید.

صدا و سیما نیز باید به این موضوعات بیشتر بپردازد تا نهادینه شود. همچنین گفتگو بین خانواده ها و گفتگوی بین نسلی باید گسترش پیدا کند.

وی ادامه داد: فعال سازی کارگروه مد و لباس، دعوت از تولیدکنندگان و طراحان لباس برای طراحی لباس های مناسب، آزادسازی و توجه به لباس های سنتی و پوشش اقوام در استان های مختلف و اجازه حضور با این پوشش در ادارات از جمله برنامه هایی است که دولت در بخش پوشش و حجاب اسلامی ایرانی بانوان انجام داده است.

محمود صادقی نماینده مجلس و عضو هیات علمی دانشگاه با دفاع از گزارش مرکز پژوهش های مجلس درباره حجاب گفت: این گزارش گزارش خوبی است و مبتنی بر واقعیت های جامعه است. مساله حجاب ابعاد مختلفی دارد و در طول سال های گذشته تحول پیدا کرده است.

صادقی همچنین گفت: باید برای مساله حجاب هنجارسازی کنیم و حاکمیت باید کارآمدی خود را افزایش دهد تا مردم هنجارهای آنها را بپذیرند.

برنامه رادیویی چراغ هر شب ساعت ۲۱ از رادیو تهران به تهیه کنندگی و سردبیری لیدا عرفانیان ، کارشناس مجری زهره سادات هاشمی و با حضور علی زادمهر کارشناس فرهنگی و اجتماعی بصورت زنده پخش می شود.


کد مطلب: 16398

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcg7w9q.ak93y4prra.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir