در نشستی خبری مطرح شد؛

تراز تجاری کشور یک میلیارد دلار مثبت شد

14 بهمن 1397 ساعت 10:43

رییس گمرک ایران با بیان اینکه، تجارت خارجی نقش بالایی در ایجاد دولت رفاه دارد،گفت:تراز تجاری کشور طی ۱۰ ماه گذشته یک میلیارد دلار مثبت شد.


رییس گمرک ایران با بیان اینکه، تجارت خارجی نقش بالایی در ایجاد دولت رفاه دارد،گفت:تراز تجاری کشور طی ۱۰ ماه گذشته یک میلیارد دلار مثبت شد.

به گزارش تحریرنو ؛ مهدی میراشرفی صبح امروز در یک نشست خبری با اشازه به دوره های پر فراز و نشیب انقلاب گفت: با همراهی مردم همه پیچ و خم ها طی شد ولی هیچ گاه شرایط کشور مانند امروز حساس نبوده است.

رییس کل گمرک ایران اظهار داشت: در مباحث تحریم این بار آمریکا بدون همراهی دنیا یکسری تحریم های یکجانبه را در دست اجرا دارد و ما هم متناسب با این شرایط باید رفتار کنیم.

میراشرفی ادامه داد: ما به دنبال این نیستیم که با آمار اشتباه به جامعه امید پمپاژ کنیم.چیزی که امروز نیاز جامعه است همدلی خواهد بود و در این بخش تجارت خارجی نقش بالایی در ایجاد دولت رفاه دارد.

وی تاکید کرد: تامین بسیاری از نیازها به واردات و صادرات مرتبط است و ایجاد تسهیلات می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد و در ۱۰ ماهه نخست ۳۶.۳ میلیارد دلار صادرات و ۳۵.۶ میلیارد دلار واردات داشتیم و در این بخش تراز تجاری یک میلیارد دلار مثبت است.

وی خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهه نخست سال کالاهای اساسی وارد شده به کشور مانند سال قبل است و ۲۵ قلم اصلی وارداتی با سال قبل تفاوت معناداری ندارد و ما حدودا در ماه یک میلیارد دلار واردات کالای اساسی داریم.

رییس کل گمرک ایران گفت: اهمیت این موضوع در عدم کمبود برای تامین کالاهای اساسی است و کمبود در برخی بخش ها شاید ایجاد به دلیل ایجاد شایعات باشد.

میر اشرفی تصریح کرد: آمار بیش از ۳۶ میلیارد دلار صادرات و واردات بیش از ۱۰ میلیارد دلار کالای اساسی امیدوارکننده است. در صادرات نسبت به سال گذشته دو درصد رشد داشتیم و در بخش واردات نیز ۱۳۳۹ قلم کالای لوکس ممنوع شد. میراشرفی گفت: در تعدد قوانین ۴۵ قانون و ۱۵ کنوانسیون بین المللی، در تنوع سازمان های همجوار با ۲۰ سازمان همکاری داریم و در تعدد عوارض دریافتی ۳۳ نوع عوارض داریم.

وی با اشاره به حذف کاغذ از رویه های گمرکی، تصریح کرد: گمرک ایران در بخش تقویت مسیر سبز گمرکی اقدامات مثبتی انجام داده است. در مباحث پولشویی موفق شدیم یک لینک بین گمرک و سازمان های نظارتی ایجاد کنیم و در مباحث الکترونیکی کردن سامانه های اظهارنامه های گمرکی و عبور از بازبینی های سنتی اقدامات خوبی صورت پذیرفته است. از مجموع تولیدناخالص کشورها ۲۰ درصد در فرایند تجارت قرار می گیرد و این موضوع برای کشورهای در مسیر ترانزیت بسیار قابل توجه است و نقش حمل و نقل دریایی در این بخش قابل توجه است.

میراشرفی تاکید کرد: برای ارتقا مسیر ترانزیتی به سمت حذف کنترل های غیرمزاحم پیش رفتیم و بیش از ۱۰۰ هزار جی پی اس نصب شد و از ایکس ری در گمرکات استفاده شده و تا قبل از پایان سال از متد پیشرفته آر اف آی دی در بخش پلمپ الکترونیکی و قرار دادن اطلاعات محموله در تراشه اقدام خواهیم کرد و در گام اول بر روی محموله های ترانزیتی اعمال می شود.

معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: در الکترونیکی کردن گمرکات با ۲۷ سازمان تشریفات ترخیص کالا ارتباط داریم.

میراشرفی خاطرنشان کرد: در گمرکات اقدامات مناسبی در زمینه هوشمندسازی اقدامات صورت گرفت ولی در ابتدای راه هستیم ولی موضوع هوشمندسازی تجارت را دنبال می کنیم.

وی افزود: کشور در حال حاضر نیازمند حمایت های عملی تر در بخش تولید است و در ۱۰ ماهه نخست سال نیز بیشترین میزان واردات مربوط به ملزومات تولید بوده است. با افزایش نرخ ارز شرکت های تولیدی با کمبود نقدینگی مواجه شد و ما برای کمک به تولید بیش از ۱۱۷ شرکت تولیدی را ممیزی کردیم و این شرکت ها دارای کالاهای کم ریسک تر در صادرات بودند و ار این تعداد بیش از ۱۰ شرکت دانش بنیان بوده است.

میراشرفی ادتمه داد: بیش از ۹۰ درصد کالاهای این شرکت ها در کوتاه ترین زمان ترخیص می شوند و با ضمانت نامه معتبر از گمرک ترخیص می شوند و پس از فرایند تولید عوارض گمرکی دریافت می شود. همچنین ترخیص مواداولیه را به صورت ویژه انجام می دهیم و از سویی موضوع اظهار نسیه کالا را نیز انجام می دهیم.

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: موضوع تعامل با ۲۰ سازمان مرتبط با گمرک نیز پیگیری می شود و ما در بحث مدیریت هماهنگ مرزی برنامه ریزی داریم ولی در بحث تعدد قوانین ایستایی در ترخیص کالا ایجاد می شود. در این بخش گمرک با بانک مرکزی و وزارت صمت تعامل بالایی دارد و از این طریق رسوب کالا در گمرکات کاهش یافت و با افزایش مدت زمان ثبت سفارش و تفویض آن به استان ها تسهیلاتی در این راستا به عمل آمده است.

ادامه دارد...


کد مطلب: 17883

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcgw79q.ak9u74prra.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir