هم نوازی بزرگان برای کودکان؛

آلبوم های "بازی های آوازی ۱ و ۲" منتشر شد

8 خرداد 1395 ساعت 12:08

آلبوم "بازی های آوازی ۱ و ۲" اثری است در حال و هوای موسیقی کودک که در آن ها نوازندگان نامداری چون زنده یاد شهریار فریوسفی، پشنگ، اردشیر، ارسلان و ارژنگ کامکار،‌ ناصر رحیمی و روانشاد علیرضا خورشیدفر نوازندگی کرده اند.


آلبوم "بازی های آوازی ۱ و ۲" اثری است در حال و هوای موسیقی کودک که در آن ها نوازندگان نامداری چون زنده یاد شهریار فریوسفی، پشنگ، اردشیر، ارسلان و ارژنگ کامکار،‌ ناصر رحیمی و روانشاد علیرضا خورشیدفر نوازندگی کرده اند.

به گزارش تحریرنو، آلبوم های موسیقی "بازی های آوازی۱ و ۲"، حاصل نگاه موسیقایی سودابه شمس و تنظیم کارن همایونفر، به بازار موسیقی آمد.

این مجموعه، اثری است در دو سی دی، در حال و هوای موسیقی کودک که در آلبوم "بازی های آوازی۱"، شماری از ترانه های کودکانه و "بازی آواهای" کودکان دهه های شصت و هفتاد به قبل، با تنظیمی تازه گردآوری شده است.

آلبوم "بازی های آوازی۱"، هفت ترانهٔ کودکانه دارد، که نامِ این بازی آواها عبارت است از: "آسیاب بچرخ"، "گرگم و گلّه می برم"، "خورشید خانم آفتاب کن"، "دختره اینجا نشسته"، "عمو زنجیرباف"، "اتل متل توتوله" و "کلاغ پر".

در آلبوم "بازی های آوازی ۲" ۱۵ قطعه قرار داده شده که ۹ ترانهٔ آن با کلام است، این ترانه های کوکانه را مصطفی رحمان دوست، افسانه شعبان نژاد، جعفر ابراهیمی و جواد شریف پور سروده اند.

نام قطعه های باکلام این آلبوم عبارت است از: "باد"، "ابر"، "بارون"، "صدای جنگل"،‌"مقدمهٔ جنگل"، "جنگل"، "صدای دشت و روستا"، "دشت و روستا" و "دریا"، شش قطعهٔ دیگر نیز موسیقی بی کلامِ شمار از همین قطعه ها است.

سودابه سالم که این قطعه ها با نگاه موسیقاییِ او گردآوری شده، دربارهٔ این آلبوم در یادداشتی نوشته است: "بازی های آوازی، در دورانی که کودکستان به شکل امروز وجود نداشت، به نوعی آموزش غیرمستقیم کودکان را بر عهده داشته است، بازی های آوازی را می توان از زمان تولد تا نوجوانی و حتی تا بزرگسالی، گام به گام در مراحل گوناگون از رشد، همراه کودکان مشاهده کرد که غالباً مناسب با ویژگی های ذهنی و جسمی آنان در هر مرحله از رشد است.

بازی های آوازی یا همان مادرانه های آهنگین که پابه پای کودکان در رشد آنان همراه بوده است، خالقانی گمنام، ولی آشنا دارد؛ مادران، آنان که همیشه در سایه بوده اند، اما روش خلاقانهٔ آنان در استفاده از مضمون های شاد و لطیف و پر تحرک و جذّاب در ارتباط با تعلیم و تربیت کودکانشان، سبب خلق این گنجینهٔ ارزشمند شده است، که متأسفانه به جنبه های آموزشی و تربیتی و موسیقایی، یا بهتر بگوییم، جنبه های فرهنگی وهنری آن، توجه چندانی نشده است....

در آلبوم "بازی های آوازی۱" شماری از نوازندگان برجستهٔ موسیقی ایرانی، نوازندگی کرده اند؛ نوازندگانی که هنرنمایی آنان در هر آلبومی، موجب اعتبار آن اثر خواهد بود. این نوازندگان که در این آلبوم هنرنمایی کرده اند، از این قرارند: پشنگ کامکار (سنتور)، اردشیر کامکار (دف و دهل)، روان شاد علیرضا خورشیدفر (کنترباس)، ارسلان کامکار (ویلون)، رضا عالمی‌ (ویلون)،‌ سیاوش ظهیرالدینی (ویولا)، کریم قربانی (ویلونسل)، ناصر رحیمی (فلوت)، کامران علی آقا (ابوا)،‌ حسین کیانی نژاد (نی) و ارژنگ کامکار (تنبک).
نوازندگی سازهای گروه ارف را نیز سودابه سالم و کارن همایونفر بر عهده داشته اند. همچنین آواهای آلتو را مریم ابراهیم پور و قشنگ کامکار؛ و سوپرانو را سودابه شمس اجرا کرده اند.

گروه کُر آلبوم "بازی های آوازی" نیز تشکیل شده است از هانیه کسمایی، سلمک کسمایی، بشارت فتحی، رایسا آوانسیان، ملانی آوانسیان و یاسمن رستمیان.

در "بازی های آوازی۲" نیز این هنرمندان حضور داشته اند: روانشاد شهریار فریوسفی (تار)، پشنگ کامکار (سنتور)،‌ اردشیر کامکار (کمانچه)،‌ ارسلان کامکار (ویلون و ویولا و عود)‌، پاشا هنجنی (نی)، اردوان کامکار (سنتور و دو طبله)، ماهنوش صالحی (کُر)، شب ناز هاشمی (کُر)، نوژن رحمانی (کُر)، بشارت فتحی (کُر)، بهرام عطایی نیا (کُر)، مریم ابراهیمی پور (کُر) و سلمک کسمایی (کُر).

آلبوم های "بازی های آوازی۱ و ۲" به همت مؤسسهٔ آوای ساز خورشید منتشر شده است.


کد مطلب: 5687

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdch.6nmt23n-qftd2.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir