با حضور مدیرکل کتاب‌خانه های عمومی استان تهران:

دویست‌و‌شصت‌وچهارمین نشست ملی "کتاب‌خوان" در شهریار برگزار شد

24 آذر 1394 ساعت 20:33

دویست‌وشصت‌وچهارمین نشست ملی "کتاب‌خوان" با حضور علی نیکنام، مدیر‌کل کتاب‌خانه‌های عمومی استان تهران و تنی چند از مقامات شهرستان و علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی در شهریار برگزار شد.


دویست‌وشصت‌وچهارمین نشست ملی "کتاب‌خوان" با حضور علی نیکنام، مدیر‌کل کتاب‌خانه‌های عمومی استان تهران و تنی چند از مقامات شهرستان و علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی در شهریار برگزار شد.

به گزارش تحریرنو از روابط‌عمومی اداره‌کل کتاب‌خانه‌های عمومی استان تهران‌، دویست‌وشصت‌وچهارمین نشست "کتاب‌خوان" روز سه‌شنبه ۲۴ آذر با حضور علی نیکنام (مدیرکل کتاب‌خانه‌های عمومی تهران)، عباس شوندی (شهردار اندیشه)، علی یوسفی (رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهریار)، سرآبادانی (رئیس شورای اسلامی شهر اندیشه)، علی امیری (رئیس اداره‌ی کتاب‌خانه‌های عمومی شهرستان اندیشه شهریار) و جمعی از مسئولان و کتاب‌داران و علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی در سالن اجتماعات کتاب‌خانه‌ی عمومی امام علی (ع) شهر اندیشه شهریار برگزار شد.

این نشست که با اجرای مهناز خزایی مسئول کتاب‌خانه عمومی ثامن‌الائمه هم‌راه بود ۱۰ تَن به معرفی و ارائه کتاب‌های خوانده شده خود پرداختند که خلاصه‌ای از کتاب‌های ارائه شده به شرح زیر است:

اولین ارائه‌دهنده‌ی کتاب در این نشست، لیلامنفردی مسئول کتاب‌خانه‌ی عمومی شهید بهشتی شهریار بود. وی کتاب "خدایا چه بخورم" اثر زبیده خدایی را معرفی کرد.

وی با بیان این‌که موضوع اصلی این کتاب، به خواص انواع خوردنی‌ها و آیات و روایات در این زمینه اشاره کرده است گفت: از جمله دغدغه‌های انسان معاصر سلامتی جسمی اوست، با وجود این همه تغییر و تحول و دخل و تصرف در بخش خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها در غوغای نو‌آوری صنایع غذایی و آشپزی مدرن راهی جز پناهندگی به پروردگار حکیم و رزاق نیست که باید خاضعانه و خالصانه از او طلب کنیم‌: "اللهمَ ارزقنا رزقاً حَلالاً طیباً واسعاً".

منفردی افزود: مولف کتاب عوامل مهم سه‌گانه در شفایابی را در سه بخش شامل قسمت اول: باور قلبی و ایمان و اعتقاد به "شافی" بودن خداوند متعال، دوم: یافتن علت بیماری که خود در حکم کلید و رمز شفاست و سوم: فعال ساختن و توان‌مند کردن ذهن بر شفا یابی و شفا بخشی بیان کرد.

امیر فرد نویسنده و پژوهش‌گر، یکی از کتاب‌های خود به‌عنوان "برای وطنم‌" را که نگاهی به جبهه و جنگ داشت را معرفی کرد.

امیر فرد درباره‌ی کتابش گفت: این کتاب درباره‌ی جنگ ایران و عراق است ؛من در این کتاب گوشه‌هایی از زندگی خود و حضورم را در جبهه‌ی جنگ به‌هم‌راه عکس‌هایی به تصویر کشیده‌ام.

سکینه قاسمپور، کتاب‌دار کتاب‌خانه عمومی استاد شهریار با کتاب "انسان در مسیر زندگی" نوشته‌ی میر‌محمد‌ولی‌ مجد‌تیموری به دویست‌وشصت‌وچهارمین نشست کتاب‌خوان آمد.

وی درباره‌ی کتاب گفت: کتاب مجموعه‌ای از سخن‌رایی‌های دکتر موحد است که توسط مجید موحدخواه ویراستار، منظم، طبقه‌بندی و ویرایش شده است و حاوی توصیه‌های بهداشت روانی رشد است که توسط انتشارات بدر، با قطع وزیری و در ۶۰۰ صفحه به‌چاپ رسیده است.

قاسمپور در ادامه به معرفی اجمالی کتاب پرداخت و گفت: از دیدگاه این کتاب، خانواده دانشگاه بزرگی است که در سه دوره اصلی تولد تا یک سالگی، یک تا سه سالگی و سه تا شش سالگی‌، موضوعات متعدد و اساسی را به کودک می‌آموزد. دوره‌های بعدی، دوره‌ی پیش از بلوغ یا مدرسه ابتدایی، دوره‌ی بلوغ جسمی، روانی و اجتماعی است که در کتاب در شرح تفصیلی آن‌ها بسیار کوشیده است.

وی افزود: در یک جمله می‌توان بیان داشت که دکتر موحد در این کتاب خواسته است نشان دهد که مردم چه‌گونه مهربان باشند، زیرا‌که او معتقد است مهربانی یکی از عوامل مهم پیش‌گیری از امراض است.

این کتاب برای تمام رده‌های سنی می‌تواند مفید باشد. افرادی که در آستانه‌ی ازدواج‌اند، پدران و مادران آینده، پدران و مادران فعلی‌، میان‌سالان و کهن‌سالان همگی می‌توانند از توصیه‌های کتاب بهره ببرند.

معصومه پور‌حسن، عضو فعال کودک کتاب‌خانه نیز کتاب "داستان زندگی توماس ادیسون " نوشته‌ی جی‌پی‌اس را برای حضار معرفی کرد.

وی صحبت‌های خود را با معرفی کتاب آغاز کرد و گفت: این کتاب درباره‌ی خاطرات زندگی و اختراعات توماس ادیسون‌، مخترع و بازرگان آمریکایی است. وی وسایل متعددی را طراحی یا کامل کرد که مهم‌ترین و معروف‌ترین آن‌ها لامپ رشته‌ای است.

پورحسن افزود: ادیسون در طول حیات علمی خویش توانست ۲۵۰۰ امتیاز اختراع را در ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان به‌نام خود ثبت کند که رقمی حیرت‌انگیز و باورنکردنی به‌نظر می‌رسد و در این کتاب خاطرات اغلب این اختراعات را بیان کرده است.

علی‌اکبر مکنت‌خواه، عضو بزرگ‌سال کتاب‌خانه نیز کتاب "دشت آزادگان" نوشته‌ی حمید طرفی را معرفی کرد. این کتاب درباره‌ی نبردهای دشت آزادگان که در واقع کارنامه و تاریخ جغرافیای مناطق عملیاتی غرب اهواز از سال ۵۹ تا ۶۷ می‌باشد.

مکنت‌خواه گفت‌: نویسنده در این کتاب به بررسی وقایع دفاع‌مقدس در دشت آزادگان پرداخته و با اشاره به انقلاب اسلامی در ایران و یورش عراق در شهریور ۵۹ به ایران به اوضاع ایران اسلامی و تشریح شرایط مملکت و با شرح شرایط خوزستان از زمان هخامنشیان تا زمان حمله‌ی عراق به ایران پرداخته است.

وی افزود: در این کتاب نویسنده به عملیات‌هایی که در منطقه دشت آزادگان اتفاق افتاده اشاره و با معرفی شهیدانی که در این عملیات تاثیرگذار بودند کتاب را به پایان رسانده‌اند.

در ادامه، مهناز خسروی کتاب "راهنمای والدین در استفاده فرزندان از فن‌آوری‌های ارتباطی جدید: تلفن هم‌راه" نوشته‌ی مرتضی منطقی را به حضار معرفی کرد.

خسروی در معرفی کتاب گفت: کتاب حاضر به بررسی فرصت‌ها و تهدیدهای تلفن هم‌راه پرداخته و راه‌کارهای پیش‌نهادی به والدین که باید در تربیت فرزندان مورد توجه قرار دهند، بیان شده است.

وی افزود: مطالعه‌ی این کتاب والدین را در برخورد با آمیزه فرصت‌ها و تهدیدهای تلفن هم‌راه یاری داده، و نحوه‌ی تربیت و برخورد صحیح آن‌ها را با فرزندان‌شان آموزش می‌دهد بنابراین مطالعه این کتاب را به تمام والدین پیش‌نهاد می‌کنم.

زهره سهرابی، کتاب‌دار کتاب‌خانه‌ی عمومی ثامن‌الائمه نیز کتاب "چشم‌هایش "نوشته‌ی بزرگ علوی از انتشارات نگاه را این‌گونه معرفی کرد: راوی داستان ابتدا ناظم مدرسه و نمایشگاه آثار استاد ماکان‌، نقاش بزرگ ایرانی است‌. استاد ماکان از هنرمندان زمان رضا شاه است‌. استاد ماکان مردی ساکت و متین و با وقار است‌. زمانی‌که رضا شاه به مدرسه‌ی او برای دیدار می‌رود‌، استاد به رضا شاه بی‌اعتنایی می‌کند و این مسئله باعث می‌شود که دستگاه سلطنتی هرگز از او که هنرمندی توان‌مند بود‌، حمایتی نکند‌، البته که استاد هم زیر بار کمک آن‌ها نمی‌رفت.

مهناز خزایی، مسئول کتاب‌خانه‌ی عمومی ثامن‌الائمه نیز کتاب "کتاب باید هلو باشد" اثر محسن حدادی را معرفی کرد و گفت: این کتاب مجموعه‌ای است از توصیه‌های رهبر معظم انقلاب برای کتاب‌خوانی و کتاب‌نخوانی که نویسنده در آن سعی کرده است با جمع‌آوری گفته‌های ایشان و دسته‌بندی مرتب آن‌ها در خواننده هم انگیزه‌ انس بیش از پیش به کتاب را ایجاد کند و هم او را با منویات رهبری آشناتر سازد.

خزایی افزود: این کتاب که در قطع پالتویی و در ۷۲ صفحه از سوی انتشارات میراث اهل قلم چاپ شده است دارای ۶۰ سرفصل مطلبی از رهبر انقلاب است که در آن سعی شده از زوایای مختلف نگاه رهبری و توصیه‌های مختلف ایشان استفاده گردد.

وی در پایان سخنانش گفت: انتخاب اسم کتاب نیز از سلیقه‌های خوب گرد آورنده است که الهام گرفته از صحبت‌های رهبری می‌باشد.

"شبیه خون فرهنگی" کتاب دیگری بود که توسط سکینه مالکی مسئول کتاب‌خانه عمومی شهدای فردوسیه برای حضار معرفی شد.

این کتاب به بررسی تهاجم فرهنگی‌، عوامل و راه‌های نفوذ فرهنگی‌، زمینه‌های پیدایش تهاجم فرهنگی و عوامل موفقیت تهاجم و راه‌های مقابله با تهاجم فرهنگی پرداخته است.

مالکی در ادامه ضعف ایمان‌، روشن‌فکران وابسته و عناصر نفوذی‌، رسانه‌های جمعی بیگانه از جمله رادیو و تلویزیون‌، ماهواره و ویدیو را از جمله عوامل و راه‌های نفوذ فرهنگی که در این کتاب آمده عنوان کرد.

وی افزود: از جمله اهداف تهاجم فرنگی که در این کتاب به آن اشاره شده می‌توان به مواردی چون‌: اسلام‌زدایی‌، ضربه به اصل نظام‌، ضربه به دین و ایمان مردم‌، ترویج سکولاریسم ( جدایی دین از سیاست)‌، امام زدایی‌، تقدس‌زدایی و حمله به ارزش‌ها، ولایت ستیزی و تهاجم به اصل ولایت فقیه‌، ایجاد بحران اخلاقی و از بین بردن غیرت دینی اشاره کرد.

زهرا تاری‌زاده، کتاب‌دار کتاب‌خانه‌ی عمومی استاد شهریار آخرین فرد ارائه‌دهنده‌ی کتاب در این نشست بود که کتاب "‌نوجوانان چه می گویند" نوشته‌ی اصغر کیهان‌نیا را معرفی کرد.

وی درباره‌ی موضوع کتاب گفت: این کتاب اطلاعات جامعی برای والدین است تا با شناخت راه‌های برقراری ارتباط با نوجوانان و شناخت مسائل و مشکلات و ویژگی‌های این دوران از پیدایش مشکلات رفتاری نوجوان‌شان پیش‌گیری کنند. این‌که چه‌طور با نوجوانان رفتار کنند تا آن‌ها بتوانند این دوران پر مخاطره را سپری کنند و به دوران شکوفایی و بلوغ برسند.

تاری‌زاده افزود: در این کتاب به اختلالات رفتاری و گفتاری نوجوانان اشاره شده و سعی شده تا با بررسی مسائل و مشکلات آن‌ها راه‌حل‌هایی برای جلوگیری از بروز این مسائل بیان کند.

در پایان این نشست با حضور علی نیکنام مدیر‌کل کتاب‌خانه‌های عمومی استان و دیگر مسئولین شهرستان به افرادی که کتاب‌های خوانده‌شده‌ی خود را به حضار معرفی کرده بودند با اهدای لوح تقدیر و شاخه‌ی گل قدردانی شد.

سلسله نشست‌های "کتاب‌خوان" به‌منظور اشتراک‌گذاری کتاب‌های خوانده شده و با هدف ترویج و تبلیغ مطالعه در قالب معرفی کتاب برگزار می‌شود و در آن کتاب‌داران، نویسندگان، فعالان فرهنگی، اهالی رسانه، اعضای کتاب‌خانه‌های عمومی و همه‌ی علاقه‌مندان به کتاب‌خوانی، به معرفی کتاب‌های موردنظر خود می‌پردازند و در جلساتی که در فضایی صمیمی و با محوریت کتاب برگزار می‌شود، افراد شرکت‌کننده تجربیات مطالعاتی خود را برای استفاده سایر علاقه‌مندان کتاب و کتاب‌خوانی به اشتراک می‌گذارند.


کد مطلب: 3724

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdch.inxt23nqkftd2.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir