بخش مهمی از هنر معاصر در خارج از کشور است

25 خرداد 1394 ساعت 13:35

سرپرست موزه‌ی هنرهای معاصر تهران گفت: بخش مهمی از هنر معاصر ما در خارج از کشور است که در تاریخ هنر معاصر، نادیده گرفته شده‌‌است.


سرپرست موزه‌ی هنرهای معاصر تهران گفت: بخش مهمی از هنر معاصر ما در خارج از کشور است که در تاریخ هنر معاصر، نادیده گرفته شده‌‌است.

تحریرنو: مجید ملانوروزی، مدیر‌کل مرکز هنرهای تجسمی و سرپرست موزه‌ی هنرهای معاصر تهران در افتتاحیه‌ی نمایشگاه آثار مهرداد صدری، گفت: قرار بود امروز نمایشگاه آثار مهرداد صدری و بیژن بصیری در موزه‌ی هنرهای معاصر تهران آغاز شود که به‌دلیل مشکلاتی که برای شرکت حمل‌و‌نقل سفارت ایتالیا به‌وجود آمد، آثار بیژن بصیری به‌موقع به تهران نرسید که به این خاطر عذرخواهی می‌کنم و نمایشگاه آثار بصیری نیز هفته‌ی آینده در موزه افتتاح می‌شود.

وی ادامه داد: موزه‌ی هنرهای معاصر تهران در راستای اهداف فرهنگی خود وظیفه دارد آثاری را که در هنر معاصر ایران جای‌گاهی دارند و خوانش خاص خود را دارند به نمایش بگذارد و بخش مهمی از هنر معاصر ما در خارج از کشور است که در تاریخ هنر معاصر ما، نادیده گرفته شده‌اند.

سرپرست موزه‌ی هنرهای معاصر تهران به آثار هنرمندان ایرانی که در خارج از کشور زندگی می کنند اشاره کرد و گفت: در آثار بعضی هنرمندان ایرانی ساکن خارج کشور مانند ابوالقاسم سعیدی که پس از شش‌دهه جمعه‌ی گذشته نمایشگاه آثارش در تهران برگزار شد هنوز رنگ‌و‌بوی ایرانی دارد. هنرمندانی مانند صدری و بصیری حس حضور هنر ایرانی در آثارشان موج می‌زند و ما وظیفه داریم هنرمندان ایرانی که در خارج کشور هستند دعوت کنیم.

مدیرکل هنرهای تجسمی افزود: بیش از ۱۰ سال است آثار مهرداد صدری و بیژن بصیری را پی‌گیری می کنم و این نمایشگاه فرصتی است تا مشاهده و بررسی شود که هنرمندانی که از دو بستر و آبشخور فرهنگی ایران و اروپا تغذیه می‌کنند، آثارشان در این دوگانگی چه‌گونه است، چه اندازه ایرانی مانده‌اند و چه اندازه از غرب تاثیر می‌گیرند و امیدواریم باز هم نمایشگاه‌هایی از آثار هنرمندان ایرانی ساکن در خارج از کشور را برگزار کنیم.

ملانوروزی افزود: هنرمندان جوان ایرانی بسیاری هم هستند که در خارج از کشور زندگی می کنند و در هنر جهانی صاحب نام شدند که آثار تعدادی از آنان در پنجاه‌و‌چهارمین بی‌ینال ونیز امسال در غرفه‌ی ایران به نمایش گذاشته شد. آثار این هنرمندان نیز بخشی از هنر معاصر ایران است که باید فرصت‌هایی برای نمایش آن‌ها فراهم شود.

مهرداد صدری در ادامه‌ی این برنامه گفت: جاذبه‌ی هنر نقاشی و پی‌بردن به این‌که در این زمینه فضای آزاد برای هر‌نوع نگاه تازه، درک جدید و یا ابراز منویات نو و بدیع به بهترین نحو ممکن است، عاملی بوده که به این وادی قدم بگذارم و در کار خود تاکنون به امکانات این هنر به کسب رضایت خیال و خاطر خود تا جایی دست یافتم که دیگر شوق و گرایش به سایر راه‌های نمایان کردن یافته‌های خود را پیدا نکرده و به آن‌ها نپرداخته‌ام.

صدری در ادامه گفت: هنوز باور دارم که در نقاشی انسان به‌راستی می‌تواند موقعیت تاثیر گذاشتن بر بیننده را حتی تا حد تاثیرات پایدار به‌دست آورد و می‌تواند وظیفه‌ای را که در انجام رسالت خود در این دنیا قایل شده است را به انجام برساند. بدیهی است که تاثیر گذاشتن و تاثیر گرفتن دو سوی مهم از نتیجه‌ی خلق یک اثر هنری است. نقاش با اثر خود، به‌خودی خود طرف خطاب با مخاطبان و بینندگانش قرار می گیرد. برای من هم‌واره چنین رابطه‌ای با ارزش‌ترین وجه به‌جا مانده از یک اثر تمام و تکمیل شده، بوده‌است.

هنرمند نقاش ایرانی افزود: تعریف مشخصی از هنر و آن‌چه در این نمایشگاه با آن مواجه هستید ندارم و اتفاقا چنین فکر می کنم که ما در بر خورد با آن‌چه نو و بدیع عرضه می شود به فضاهای متنوع هنری وارد می شویم. برای ورود به بروز، یک رابطه‌ی فکری و گفتمانی دو طرفه به این سبب ارزش قایلم که به وقوف بیش‌‎تر بر آن‌چه که داشته‌ام منجر شده‌است. پس از سر تعارف نیست که می‌گویم شما با حضورتان چنین رابطه‌ای را ممکن ساخته‌اید.

صدری در پایان از کسانی‌که در برگزاری این نمایشگاه او را هم‌راهی کرده‌اند، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست موزه‌ی هنرهای معاصر تهران، هم‌کاران موزه و همسرش قدردانی کرد.

نمایشگاه آثار مهرداد صدری با ۵۰ اثر تا ۱۶ مرداد‌ماه در موزه‌ی هنرهای معاصر تهران ادامه دارد. در مراسم افتتاحیه‌ی نمایشگاه مهرداد صدری، هنرمندانی از جمله لوریس چکناواریان، اسماعیل خلج، غلامعلی لطیفی، قباد شیوا، رضا بانگیز، غلامرضا نامی، علی فرامرزی، رضا خدادادی، عباس مشهدی‌‌زاده، کیومرث قورچیان، حمید پازوکی، محمد معمارزاده، هوشنگ فرزان، مصطفی آقامیری، جلال متولی، منیر قان‌بیگی و فرشته یمینی‌شریف حضور داشتند.


کد مطلب: 2851

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdch.mnit23n6zftd2.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir