مشکل اساسی تئاتر از نظر علی منتظری
19 مرداد 1393 ساعت 12:18
دکتر علی منتظری معتقد است که مشکلات اساسی تئاتر در بودجه، آموزش و تشکیلات خلاصه میشود.
دکتر علی منتظری معتقد است که مشکلات اساسی تئاتر در بودجه، آموزش و تشکیلات خلاصه میشود.
تحریرنو: مدیر پیشین مرکز هنرهای نمایشی در پاسخ به این سئوال که آیا عدم پذیرش موضوعی بهنام تئاتر از سوی سیاستگزاران کلان فرهنگی باعث بروز مشکلات متعدد در حوزهی نمایش شدهاست یا خیر، گفت: خیر، چرا که شورای عالی انقلاب فرهنگی که بالاترین مرجع سیاستگزاری فرهنگی کشور است، در سالهای دور، تئاتر را بهعنوان مقوم فرهنگ کشور شناخته است. به اعتقاد من کوتاهی از هنرمندان و بهویژه مدیران بخش تئاتر است که ما را در بهثمر رساندن اعتلای جایگاه تئاتر ناموفق کرده است.
وی در ادامه گفت: هنگامیکه سیاستهای بخش تئاتر تصویب شدهاست، دیگر نمیتوان گفت آنرا نادیده میگیرند! سیاست تئاتر ما توسط مرجع بزرگی چون شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویبشده و معتقدم ما باید همین مصوبه را در دست بگیریم و برای اعتلای تئاتر تلاش کنیم.
منتظری که سالها مدیریت تئاتر را عهدهدار بوده، با تاکید بر این نکته که با نشستن و انتظار، کاری از پیش نخواهد رفت، ادامه داد: باید مدیران فرهنگی هنری ما نهضتی را در رشد و شناساندن این هنر بزرگ ایجاد کنند و این امر، نیازمند حرکت جمعی است و صد البته، مستلزم آن است که فاصلهای میان مدیران و هنرمندان نباشد و آنها باید به یکدیگر اعتماد کنند.
به اعتقاد وی بیشتر مشکلات موجود در این حوزه بهخاطر فاصلهای است که میان مدیران و هنرمندان بهوجود آمدهاست و تاکید میکند البته با چسبیدن به میز و صندلیها نمیتوان به مدیریت فرهنگی پرداخت.
مدیر پیشین مرکز هنرهای نمایشی به دههی ۶۰ و زمان راهاندازی اولین جشنوارهی نمایش عروسکی اشاره کرد و یادآور شد: در سال ۱۳۶۸ و در بدترین شرایط روحی در حالیکه در حین برنامهریزی امام (ره) را از دست داده بودیم، با کمک دوستان، جشنوارهی بینالمللی نمایش عروسکی تهران را شکل دادیم و این جشنواره، اولین جشنوارهی بینالمللی در دوران بعد از پیروزی انقلاب و دوران بعد از جنگ تحمیلی بود.
وی ادامه داد: خوشبختانه همان حرکت امروز بهبار نشسته و به اینجا رسیدهاست. بهنظر شما اگر آنروزها ما میخواستیم بنشینیم و ماتم بگیریم که پول نداریم، سالن نداریم، حمایت نداریم و... آیا امروز جشنواره به این جایگاه کنونی میرسید؟ در آن دوران جشنواره، با دستان خالی برگزار شد. مدیریت، در گذشته این گونه بود. اما گویا امروزه نوع مدیریتها متفاوت شده است و بهنظر میرسد، مزاج مدیران تغییر کردهاست.
علی منتظری سهعنصر بودجه، آموزش و تشکیلات را در حوزهی نمایش و مدیریت تئاتر مهم خواند و گفت: مشکلات اساسی بهنظرم در بودجه، آموزش و تشکیلات است و اگر هزاران دلیل نیز آورده شود بهنظر من بازهم، مشکلات در این سهحوزه خلاصه میشود. مدیران باید تلاش کنند در این سهحوزه برنامههای مدون و مشخصی داشته باشند تا بتوانند وضع تئاتر را به سامان برسانند.
وی همچنین خرد و عقل جمعی را در مدیریت و پیشبرد تئاتر مهم خوانده و تاکید کرد: اولین کار برای پیشبرد تئاتر این است که سازمان تئاتر ایجاد شود و من این موضوع را بارها گفتهام. نکتهی دیگر نیز آن است که خانوادهی تئاتر باید بهیک اتحاد و یگانگی برسد که متاسفانه در حال حاضر اینگونه نیست.
کد مطلب: 1195
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdch.wnzt23nzmftd2.html