بررسی بازدهی و عملکرد ۱۲ ماهه " آپ" در بورس و مقایسه با رقبا

9 تير 1397 ساعت 17:05

بازدهی و عملکرد سالانه سهام شرکت آسان پرداخت در بورس به همراه اتفاقات مهم این شرکت ۲۰۰ میلیارد تومانی بررسی شد.


بازدهی و عملکرد سالانه سهام شرکت آسان پرداخت در بورس به همراه اتفاقات مهم این شرکت ۲۰۰ میلیارد تومانی بررسی شد.

به گزارش تحریرنو ؛ در حالی ۱۲ شرکت PSP و ارائه‌دهنده خدمات پرداخت در ایران فعالیت می کنند که از این تعداد ۵ شرکت آسان پرداخت، به پرداخت ملت ، تجارت الکترونیک پارسیان، کارت اعتباری ایران کیش و پرداخت الکترونیک سامان در بورس درج شده‌اند.

جایگاه آسان پرداخت در بورس

" آپ" پس از "رتاپ" و "رکیش" در صنعت پرداخت سومین شرکت PSP ورود کرده به بورس در مهر سال ۹۵ با سرمایه اسمی۱۰۰ میلیارد تومانی است که هر سهم آن با ۹۹۹۹ ریال کشف قیمت شد. این شرکت درحال حاضر با مشارکت بانک کشاورزی و دو فرد حقیقی، دارای سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی و ۶۱۹ نفر نیروی انسانی است و در زمینه ارائه خدمات پرداخت الکترونیک از طریق بسترهای دستگاه کارت‌خوان (POS)، درگاه پرداخت اینترنتی (IPG)، درگاه پرداخت موبایلی (#۷۳۳* و اپلیکیشن آپ) و SDK با پذیرش کلیه کارت‌های بانکی نقدی و اعتباری فعالیت دارد.

درصد بازدهی و روزهای حضور در تابلو معاملات

طبق بررسی‌های بورس پرس، در حالی مجموع روزهای کاری بورس در سال گذشته ۲۴۳ روز بوده که "آپ" طی ۱۲ ماه سال قبل، ۲۳۱ روز در بورس حاضر بوده که یکی از بالاترین روزهای حضور در بازار سهام به شمار می‌رود.

میانگین بازدهی بورس در سال گذشته ۲۸ درصد و مجموع بازدهی " آپ" با احتساب افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از محل سود انباشته و تقسیم سود ۱۰۰ تومانی در مجمع سال مالی گذشته ۱۱۰درصد بوده، در صورتی که شرکت‌های رقیب هم گروه در بورس شامل پرداخت الکترونیک پارسیان، کارت اعتباری ایران کیش و به پرداخت با بازدهی سهام ۱۴،۱۲ و کمتر از یک درصدی به کار خود پایان دادند.

کسب رتبه اول بازدهی برای آپ حکایت از آن دارد که سهامداران آن در سال گذشته شاهد افزایش دارایی‌ها بودند. همچنین رتبه نقدشوندگی این سهم بین ۵۸۵ شرکت بورسی و فرابورسی ۵۲ بوده که نشان‌دهنده قابلیت خرید و فروش آسان و راحت این سهم است.

ارزش روز بازار

این شرکت دارای سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی است اما ارزش روز بازار آن در آخرین روز کاری سال ۹۶ به حدود ۳.۶ هزار میلیارد تومان رسید که ناشی از قیمت سهام آن به ۱۷۹۶ تومان برای هر سهم بود.

"آپ" از لحاظ مقایسه ارزش روز بازار در میان دیگر شرکت‌های بورسی دارای رتبه ۳۳ بوده که با توجه به سرمایه اسمی و سابقه در بازار سهام، رتبه قابل توجهی بوده و توانسته بالاتر از شرکت‌های بزرگ و معروفی چون سایپا، پتروشیمی فجر، فولاد خراسان، بانک تجارت، بانک پارسیان، پالایشگاه تبریز و ده‌ها شرکت بزرگ دیگر قرار گیرد.

نتایج دو مجمع سالانه و فوق العاده

بنابراین گزارش، دومین مجمع سالانه و فوق‌ العاده شرکت آسان پرداخت بعد از حضور در بورس، با تقسیم سود ۵۹ تومانی در ۶ خرداد سال جاری برگزار شد. مجمع فوق العاده نیز با دستور جلسه تغییر در فعالیت شرکت نیز در همان روز برگزار و با دو موضوع سرمایه گذاری در سایر شرکت‌ها، خرید و فروش کالاها و لوازم مرتبط با فعالیت موافقت شد.

آپ صدرنشین پرداخت موبایلی و اینترنتی

بر اساس آخرین گزارش ارائه شده توسط شاپرک در اردیبهشت ۹۷، در شاخص سهم تعدادی در ابزارهای پذیرش موبایلی، آسان پرداخت پرشین با کسب ۳۵.۳۳ درصد سهم بازار در صدر گزارش اخیر شاپرک ایستاد. همچنین آپ با ۳۸.۶۴ درصد از مبلغ تراکنش‌های موبایلی از این حیث نیز در رتبه اول قرار دارد.

آسان پرداخت با رشد ۱۳.۴۲ درصدی بیشترین سهم افزایش در شاخص تعداد تراکنش‌های ابزار پذیرش اینترنتی را نیز داشته و با این رشد، با اختلاف قابل توجهی نسبت به رقبا، بالاترین سهم بازار تراکنش‌های اینترنتی را در گزارش اخیر شاپرک از آن خود کرد. از این رو آپ را می‌توان رهبر بازار پرداخت موبایلی و اینترنتی دانست.

میانگین تراکنش پایانه‌ها

سرانه تراکنش پایانه‌های شرکت در سال گذشته ۲۸۵ بوده این درحالی است که میانگین این شاخص در میان شرکت‌های هم گروه ۱۹۲ بوده،همچنین"آپ" به تنهایی ۳۹ و ۴۴ درصد از تعداد و مبلغ تراکنش‌های موبایلی در سال ۹۶ را در اختیار داشته و یکه تاز شرکت‌های گروه بوده است. از سویی بیش از ۱۳۱ هزار پایانه سال گذشته توسط این شرکت نصب شده بود که با رشد ۳۸۲ درصدی درکل به بیش از ۶۳۱ هزار پایانه دستیابی پیدا کرده است.

وضعیت بازاریابی سال ۹۶

این شرکت بورسی در حوزه بازاریابی سال گذشته قادر به کسب رتبه نخست گروه رایانه و فعالیت های وابسته در رتبه بندی IMI-۱۰۰ از مدنظر شاخص فروش برای دومین سال متوالی شد . همچنین رتبه ۴۸ بزرگترین شرکت‌های ایران در رتبه‌بندی ۱۰۰ شرکت برتر ایران را از آن خود کرد.
منبع:بورس پرس


کد مطلب: 16182

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdchiznz.23n-6dftt2.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir