فراخوان هشتمین جشنواره‌ی بین‌‌المللی هنرهای تجسمی

28 مهر 1394 ساعت 15:18

فراخوان هشتمین جشنواره‌ی بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر با هدف معرفی ایده‌ها و آفرینش‌های اصیل و خلاق هنری و رویکرد تمرکز بر ایده‌های اصیل و مفهومی منتشر شد.


فراخوان هشتمین جشنواره‌ی بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر با هدف معرفی ایده‌ها و آفرینش‌های اصیل و خلاق هنری و رویکرد تمرکز بر ایده‌های اصیل و مفهومی منتشر شد.

به گزارش تحریرنو، هشتمین جشنواره‌ی بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر از سوی مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هم‌کاری موسسه‌ی توسعه‌‎ی هنرهای تجسمی معاصر با هدف معرفی ایده‌ها و آفرینش‌های اصیل و خلاق هنری بهمن و اسفندماه سال جاری برگزار خواهدشد.

رویکرد هشتمین جشنواره‌ی بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر متفاوت است و این دوره جشنواره به‌معرفی آثاری که در قالب بهره‌مندی از یک یا چند رشته از هنرهای تجسمی به ساختار رسیده و ایده‌ای اصیل و مفهومی هنرمندانه را به نمایش بگذارند، می‌پردازد. بنابراین هنرمندان در ارائه ایده‌های خود محدودیت ندارند و می‌توانند از شیوه‌های بیانی و اجرایی متنوع استفاده کنند.

هنرمندان برای شرکت در هشتمین جشنواره‌ی بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر می‌توانند آثار تصویرسازی، خوش‌نویسی، سرامیک، عکاسی، کاریکاتور، گرافیک، مجسمه‌‌سازی، نقاشی، نگارگری و هنرهای جدید را که به‌صورت مستقل و یا ترکیبی خلق شده باشند با تکنیک و شیوه‌ی ارائه آثار به دبیرخانه‌ی جشنواره ارسال کنند.

هر هنرمند متقاضی می‌تواند حداکثر با سه اثر یا پروژه (یا ترکیبی از هر دو) به دبیرخانه‌ی جشنواره ارسال کند و اگر چند اثر در یک ترکیب، چیدمان، پیکره یا ساختاری مرتبط به نمایش درآید، یک پروژه تلقی می‌شود. از هر هنرمند منتخب، حداکثر یک اثر یا یک پروژه انتخاب می‌شود و آثار ارسال شده به جشنواره باید برای نخستین‌بار در جشنواره نمایش داده شوند و تاکنون در جایی نمایش داده نشده باشند. فضای قابل ارائه برای آثار حجمی و چیدمان در نمایشگاه، حداکثر ۳۰۰ × ۳۰۰ × ۳۰۰ سانتی­‌متر، تعیین شده است.

هنرمندان متقاضی شرکت در جشنواره می‌بایست هم‌راه فایل‌ها، نوشتاری (statement) برای تشریح و تبیین ایده و اثر خود ارسال کنند. این نوشتار باید حداکثر ۳۰۰ کلمه باشد.

انتخاب آثار جشنواره در دو مرحله انجام می‌شود. ابتدا شورای هنری رزومه، آثار و متن‌های دریافتی را بررسی می‌کند و آثار و هنرمندان منتخب را برمی‌گزیند و سپس نتیجه به هنرمندان اطلاع داده می‌شود. در مرحله دوم هنرمندان منتخب در تعامل و هم‌آهنگی با شورای هنری، اثر نهایی را آماده می‌کنند و به دبیرخانه‌ی جشنواره تحویل می‌دهند.

به‌هر یک از هنرمندانی که آثارشان در جشنواره انتخاب می‌شود، مبلغ پنج‌میلیون ریال پرداخت می‌شود. از میان هنرمندانی که آثارشان به نمایش در آمده، توسط یک گروه داوری مرکب از داوران ایرانی و بین‌المللی، ۲۲ هنرمند برگزیده شده و به‌هر یک، تندیس طوبای زرین، لوح افتخار و مبلغ ۵۰‌میلیون ریال جایزه نقدی اعطا می‌شود. هم‌چنین به‌مام هنرمندان راه یافته به نمایشگاه جشنواره، گواهی شرکت و کتاب جشنواره اعطا خواهد‌شد.

تمامی هنرمندان منتخب ایرانی این دوره جشنواره به‌عضویت صندوق حمایت از هنرمندان و موسسه‌ی توسعه‌ی هنرهای تجسمی معاصر در خواهند آمد. هنرمندان برگزیده ایرانی که فاقد درجه‌ی هنری هستند، برای دریافت درجه‌ی هنری، به شورای ارزشیابی هنرمندان کشور معرفی می‌شوند و هنرمندان برگزیده ایرانی، برای سفر مطالعاتی به "سیته دزار فرانسه" معرفی خواهندشد.

شرکت علاقه‌مندان، بدون محدودیت سنی در این جشنواره، آزاد است. پاسپارتو، قاب و هر شیوه‌ی عرضه و نمایش، جزیی از اثر به‌شمار آمده که برعهده‌ی هنرمند است و ارسال و حمل و نقل آثار، به‌عهده‌ی هنرمند است.

دبیرخانه‌ی جشنواره حق استفاده از آثار در رسانه‌های چاپی و اطلاع‌رسانی، تبلیغات فرهنگی و نمایش در داخل و خارج از کشور را با ذکر نام هنرمند، خواهد داشت.

هنرمندان برای شرکت در این جشنواره می‌توانند تا ۲۸ آذرماه سال جاری در سایت جشنواره به نشانی www.ivafestival.ir ثبت‌ام کنند و تصاویر آثار خود را ارسال کنند. حجم هر فایل ارسالی می‌ایست حداقل یک و حداکثر ۴ مگابایت باشد و متقاضیان لازم است شرح فعالیت و سه نمونه از آثار قبلی خود را در سایت جشنواره ثبت کنند.

هشتمین جشنواره‌ی بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر به دبیری مجتبی آقایی برگزار می‌شود و جمشید حقیقت‌شناس، دبیر هنری و عبدالرحیم سیاه‌کارزاده، دبیر اجرایی جشنواره هستند. شورای هنری جشنواره متشکل از جمشید حقیقت‌شناس، پریسا خضابی، محمد‌مهدی رحیمیان، بهمن عبدی، اصغر کفشچیان‌مقدم، بهرام کلهرنیا، مهنوش مشیری، ایرج نعیمایی، مهران هوشیار و رضا یساولی است.

هنرمندان و علاقه‌مندان برای کسب اطلاع بیش‌تر می توانند به سایت جشنواره به نشانی www.ivafestival.ir مراجعه کنند و یا با شماره‌های ۶۶۹۴۶۹۱۰ و ۶۶۹۴۶۹۱۱ تماس بگیرند.


کد مطلب: 2942

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdci.5arct1a3rbc2t.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir