رئیس انجمن جراحان قلب عنوان کرد؛
افزایش بیماری های قلبی در جوانان ایرانی
26 بهمن 1395 ساعت 15:08
رئیس انجمن جراحان قلب ایران، نسبت به افزایش بیماری های قلبی در بین جوانان ایرانی هشدار داد.
رئیس انجمن جراحان قلب ایران، نسبت به افزایش بیماری های قلبی در بین جوانان ایرانی هشدار داد.
به گزارش تحریرنو ؛ دکتر محمدعلی یوسف نیا در نشست خبری پنجمین کنگره بین المللی مشترک قلب و عروق ایران، به پایین بودن سن ابتلا به بیماری های قلبی در ایران نسبت به سایر کشورها اشاره کرد و گفت: به همین دلیل میزان ابتلا به بیماری های قلبی در جوانان رو به افزایش است و به همین نسبت، میزان سکته قلبی در بین این قشر از جامعه زیاد است.
وی افزود: جوانان به دلیل داشتن نیروی جوانی و این تصور که این بیماری ها برای افراد میانسال است، کمتر خود را تحت معاینات پزشکی قرار می دهند و به همین دلیل اگر مشکلی داشته باشند، شناخته نمی شود و در نهایت به دلیل بروز مشکلات حادتر یا سکته به پزشک مراجعه می کنند.
یوسف نیا، شایع ترین بیماری های قلبی در ایران را بیماری عروق کرونر (رگ های تغذیه کننده قلب) عنوان کرد و گفت: سفت شدن رگ های قلبی از بدو تولد برای همه افراد آغاز می شود و با گذر عمر افزایش می یابد اما اینکه این بیماری در چه سنی بروز کند، بستگی به نوع زندگی و تغذیه افراد دارد؛ افرادی که سبک زندگی صحیحی دارند، دیرتر با این مشکلات روبه رو می شوند و افرادی که به این مسئله توجه ندارند ممکن است در سنین پایین و جوانی به این بیماری مبتلا شوند.
وی اظهار کرد: بعد از رژیم غذایی ناسالم، اضافه وزن و چاقی، دیابت و عوامل ژنتیکی در بروز بیماری های قلبی موثرند و همچنین مشکلات روانی مانند استرس ها می تواند بروز این بیماری ها را افزایش دهد؛ هرچه افراد شادتر باشند و آرامش بیشتری داشته باشند کمتر به بیماری های قلبی دچار می شوند.
رئیس پنجمین کنگره بین المللی قلب و عروق ایران نیز بر لزوم توجه به تربیت نیروی متخصص در رشته جراحی قلب تاکید کرد و گفت: جراحی قلب غیر از یک کار جسمی سخت، یک کار روانی بسیار سنگین است؛ یک جراح ممکن است حدود هشت ساعت صرف یک جراحی کند که کار بسیار سخت و طاقت فرسایی است طوری که بعد از اتمام جراحی نمی تواند گردن یا کمر خود را صاف کند، اما متاسفانه هر روز با هجمه های زیادی به پزشکان از سوی افراد مختلف در جامعه مواجه می شویم که باعث دلسردی جراحان قلب می شود.
یوسف نیا افزود: در گذشته افراد با عشق وارد رشته های پزشکی می شدند و این یک کار به اصطلاح دلی بود اما اکنون هر کس می خواهد وارد این رشته شود همه جوانب کار را می سنجد و وقتی می بیند که باید سال ها تحصیل کند و اگر همه مراحل را به خوبی طی کند در سنین بالای ۴۰ سالگی می تواند تخصص جراحی قلب را بگیرد اما در مقابل تعرفه های نامناسب، تجهیزات و امکانات کم و شان و منزلت پائین در انتظار او است، از این کار منصرف می شود و رشته های آسان تری را انتخاب می کند.
وی تاکید کرد که اگر به همین صورت پیش برود و توجهی به متخصصان این رشته نشود، در آینده با کاهش قابل توجهی از این متخصصان و مشکلات ناشی از آن در جامعه مواجه خواهیم بود.
پنجمین کنگره بین المللی مشترک قلب و عروق ایران از سوم تا ششم اسفند ۹۵ در مرکز همایش های دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.
کد مطلب: 10279
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdci3raz.t1auy2bcct.html