وقتی پروبیوتیک‌ها به داد بیماری‌های اعصاب و روان می‌رسند

16 ارديبهشت 1397 ساعت 10:04

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با بیان اینکه ایران در زمینه علم پروبیوتیک‌ها در منطقه رتبه نخست را کسب کرده است درباره تاثیر این مواد در بهبود بیماری‌ها توضیحاتی داد.


دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با بیان اینکه ایران در زمینه علم پروبیوتیک‌ها در منطقه رتبه نخست را کسب کرده است درباره تاثیر این مواد در بهبود بیماری‌ها توضیحاتی داد.

به گزارش تحریرنو ؛ مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی در ششمین سمپوزیم بین‌المللی فدراسیون انجمن‌های آسیایی باکتری های اسید لاکتیک و چهارمین همایش بین‌المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند درباره پروبیوتیک‌ها اظهار کرد: خوشبختانه صنعت پروبیوتیک در کشور شکل گرفته است و ما هیچ مشکلی از نظر تولید این محصولات نداریم.

وی بیان کرد: استانداردهای لازم در زمینه محصولات پروبیوتیک در سازمان غذا و دارو تدوین شده‌ است، بنابراین مردم باید اطمینان داشته باشند محصولاتی که با اسم پروبیوتیک به فروش می‌رسند به معنای واقعی پروبیوتیک هم هستند.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی افزود: در ستاد زیست فناوری تلاش می‌کنیم بسیاری از آنتی‌بیوتیک ها را با پروبیوتیک‌ها جایگزین کنیم؛ محصولات پروبیوتیک ضمن اینکه سلامتی افراد را بالاتر می‌برد بهره‌وری را هم افزایش می‌دهد.

قانعی تاکید کرد: در گذشته بسیاری از بیماری‌های روده‌ای کودکان با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شد ولی اکنون متخصصان اطفال برای بهبود این مشکلات از پروبیوتیک‌ها استفاده می‌کنند.

وی درباره حمایت‌های سازمان زیست فناوری معاونت علمی از محصولات پروبیوتیک گفت: از ۲ سال پیش تاکنون از همه شرکت‌های دانش‌بنیانی که بتوانند پروبیوتیک جدیدی را تولید کنند، حمایت می‌کنیم؛ حمایت ما به این شکل است که اگر این شرکت‌ها به نتیجه برسند با آنها وارد کار اقتصادی می‌شویم ولی اگر شکست‌ بخورند نمی توانیم با آنها همکاری کنیم.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی تصریح کرد: صندوق حمایت از زیست فناوری هم حمایت‌های مالی از شرکت‌هایی که تولید نیمه صنعتی دارند، می‌کنند.

قانعی با اشاره به نقش پروبیوتیک‌ها در درمان بیماری‌ها اظهار کرد: بسیاری از بیماری هایی که ما در پزشکی درمان خوبی برای آنها نداشتیم مانند بیماری های سوءهاضمه، اعصاب و روان مانند اضطراب و افسردگی و اختلالات خواب با کمک پروبیوتیک‌ها بهبود پیدا می‌کند؛ ما باید مردم را با محصولات پروبیوتیک که ضامن سلامتی افراد هستند، آشنا کنیم.

وی بیان کرد: از نظر علم پروبیوتیک‌ها در منطقه اول هستیم و در زمینه تولید محصولات پروبیوتیک هم رتبه نخست را داریم، اما دانش ما در زمینه محصولات پروبیوتیک در فازهای انسان، دام و آبزیان باید رشد کند.

قانعی یادآور شد: انسان ها در گذشته با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها به مقابله با باکتری های روده می‌رفتند ولی اکنون به این نتیجه رسیدند که نباید با این خلقت الهی مبارزه کنند؛ زیرا رشد و سلامت ما به علت باکتری های روده است؛ علم پروبیوتیک حوزه وسیعی است به طوری که اگر همه باکتریولوژیست‌ها هم ۲۴ ساعته عمرشان را صرف پروبیوتیک‌ها کنند باز هم به پایان خط نمی‌رسند.

فعالیت شرکت‌های مختلف دانش‌بنیان در زمینه تولید محصولات پروبیوتیک

همچنین در ادامه مریم تاج‌آبادی ابراهیمی رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران درباره این برنامه اظهار کرد: امسال ایران میزبان ششمین سمپوزیم بین‌المللی فدراسیون انجمن‌های آسیایی باکتری های اسید لاکتیک است؛ این سمپوزیم هر سال در یکی از کشورهای عضو این فدراسیون برگزار می‌شود ایران هم یکی از اعضای هیئت مدیره این فدراسیون است.

وی درباره کشورهایی که در این برنامه حضور دارند، بیان کرد: در این برنامه کشورهای پیشرو در زمینه پروبیوتیک مانند چین، ژاپن، تایوان، تایلند و مالزی حضور دارند، بنابراین در این همایش متخصصان آخرین یافته‌های علمی‌شان را با هم تبادل می‌کنند.

رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: این سمپوزیم محیط مناسبی را برای ایجاد پروژه‌های علمی با هدف تولید محصولات کاربردی فراهم کرده است.

تاج‌آبادی ابراهیمی تاکید کرد: خوشبختانه اکنون شرکت‌های مختلف دانش‌بنیان فعالیت و تولید‌های مناسبی را در حوزه پروبیوتیک‌های غذایی‌، مکمل‌های پروبیوتیک‌ و مکمل‌های دام، طیور و آبزیان به بازار عرضه می‌کنند.

وی با بیان اینکه انجمن پروبیوتیک حدود ده سال است که فعالیت خود را آغاز کرده است، تصریح کرد: خوشبختانه از نظر علمی طبق طرح ممیزی ریاست جمهوری در رتبه نخست منطقه قرار گرفته‌ایم و امیدواریم بتوانیم در زمینه صادرات محصولات پروبیوتیک هم فعال باشیم.


کد مطلب: 15724

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdci5yaz.t1awr2bcct.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir