آخرین آلبوم علیرضا قربانی رونمایی شد

4 تير 1393 ساعت 14:08

مراسم رونمایی از آلبوم "رفتم و بار سفر بستم" با حضور علیرضا قربانی خواننده‌ی اثر و سایر عوامل آلبوم در شهر کتاب مرکزی برگزار شد.


مراسم رونمایی از آلبوم "رفتم و بار سفر بستم" با حضور علیرضا قربانی خواننده‌ی اثر و سایر عوامل آلبوم در شهر کتاب مرکزی برگزار شد.

تحریرنو: این مراسم با پخش قطعه‌ی تزرو از آلبوم "رفتم و بار سفر بستم" آغاز شد.

سیدعلیرضا میرعلی‌نقی کارشناس و منتقد موسیقی درباره‌ی نکات فنی آلبوم گفت: تمام قطعات این آلبوم به‌غیر از ۲ قطعه‌ی آن، بیش از ۳۵ سال است که از رسانه‌های رسمی کشور پخش‌نشده و ضبط و نشر این قطعات مربوط به‌دوران پیش از این زمان و به‌خوانندگی یک‌نفر است.

وی افزود: این اتفاق باعث‌شده تا برداشتی یک‌سویه از چنین کارهایی وجود داشته‌باشد و این محصول را به اسم یک‌نفر بشناسند، در حالی‌که یک اثر محصول کار آهنگ‌ساز و تنهایی اوست.

میرعلی‌نقی افزود: در همه‌جای دنیا با آثار کلاسیک‌شان به گونه‌ای رفتار می‌کنند که با بازنشرهای متعدد آثارشان را می‌شناسند.

وی ادامه داد: در کشورمان کار روزبه‌روز سخت‌تر می‌شود و پروسه‌ی تولید هر بار سخت‌تر از دفعه‌ی قبل می‌شود و خود من به شخصه هر بار که به چنین مراسمی می‌آیم می‌گویم آیا باز هم چنین برنامه‌ای برگزار خواهد شد؟

این منتقد عنوان کرد: فکر می‌کنم قربانی اجازه‌ی اجرای این آثار را سال‌ها قبل از خود استاد تجویدی گرفته است، به شخصه به‌یاد دارم که صدای قربانی در منزل استاد تجویدی کشف شد.

میرعلی‌نقی درباره‌ی این تصانیف بازخوانی‌شده گفت: این تصانیف مربوط به دو دوره‌ی کاری تجویدی است، دوره‌ی اول شامل سال‌های قبل از ۱۳۳۷ - ۱۳۳۸می‌شود که تجویدی آثارش را به‌صورت تک‌صدایی و اونیسون می‌ساخت و دوره‌ی دوم نیز مربوط به بعد از سال ۱۳۳۸ و بعد از زمانی است که نزد هوشنگ استوار هارمونی را فراگرفت.

وی ادامه داد: معیارهای ما برای ارزیابی یک اثر هنری باید عوض شود. تمام کارهایی که در ۸۰ سال اخیر ضبط‌شده‌ی بهترین اجراها نیستند، اجراهای دوباره‌ی یک اثر باعث می‌شود ظرافت‌های دیگری برای شنونده کشف شود.

فردین خلعتبری دیگر سخنران این برنامه بود که درباره‌ی موارد مختلفی غیر از ویژگی‌های فنی خود آلبوم صحبت کرد.

خلعتبری گفت: در این آلبوم نام ۴ نفر خودشان را به رخ فرهنگ می‌کشند، اولین نفر علی تجویدی است که مولف کار محسوب می‌شود، نام دوم کامبیز روشن‌روان است که خیلی موضوعات را در زمان شاگردی‌ام نزد وی آموخته‌ام.

آهنگ‌ساز موسیقی "شب دهم" افزود: در زمانی‌که موسیقی مملکت ما پر بود از موسیقی‌های مختلف، آثار امثال فرهاد فخرالدینی و کامبیز روشن‌روان و محمدرضا لطفی با صداهایی چون بنان و شجریان به‌گوش رسید و فهمیدیم که موسیقی ایرانی چیز خوبی است.

این آهنگ‌ساز در ادامه خاطرنشان کرد: نام دیگر این مجموعه علیرضا قربانی است، ما آهنگ‌سازان، کارمان در تنهایی شکل می‌گیرد و در ساعت ۳ یا ۴ صبح اتفاق می‌افتد و الهامی صورت می‌گیرد، اما وقتی می‌بینیم کارمان بدون خواننده کامل نمی‌شود کمی به خواننده حسودی‌مان می‌شود.

خلعتبری گفت: ما ملتی هستیم که با شعر متولد می‌شویم و با شعر می‌میریم و خواننده باید در آثارمان بخواند و نمی‌شود که خواننده نخواند، و چه‌خوب کسی که این آثار را اجرا می‌کند قدش به اندازه‌ی اساتیدی مانند تجویدی باشد.

در ادامه‌ی این نشست قطعه‌ی "رفتم و بار سفر بستم" برای حاضران پخش‌شد و به‌دنبال آن علیرضا قربانی پشت تریبون قرار گرفت و او نیز هم‌چون دو سخنران پیشین این مراسم، بدون این‌که نکته‌ی خاصی در مورد ویژگی‌های فنی اثرش بگوید گفت: استاد تجویدی شاید بیش‌ترین حق را به‌گردن من داشته باشد و او بود که من را به ارکستر ملی و فخرالدینی معرفی کرد و تا زمان حیاتش تنها به‌من اجازه‌ی اجرای تمام آثارش در ارکستر ملی داد که از این بابت مدیون‌شان هستم.

قربانی افزود: جای کامبیز روشن‌روان این‌جا خالی است. من دیشب تلفنی با وی که در ونکوور است، صحبت کردم، وی گفت: که واقعا دوست داشتم در این مراسم حضور داشته باشم.

قربانی از آوای باربد تشکر کرد و گفت: تولید چنین آثاری کار بسیار مشکلی است و در بسیاری از موارد به‌دلیل رعایت‌نشدن موضوع کپی‌رایت بازگشت مالی ندارد.

در پایان این مراسم قربانی به‌هم‌راه سامان صمیمی نوازنده‌ی کمانچه برای دقایقی به اجرای زنده‌ی آواز برای حاضران پرداخت.


کد مطلب: 762

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcicray2t1aq.bct.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir