کورش پرویزیان مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح قوانین و مقررات بانکی در دولت دوازدهم
15 مرداد 1396 ساعت 14:13
رئیس کانون بانکها و موسسات اعتباری گفت: بانکهای خصوصی انتظار دارند با شروع به کار دولت دوازدهم، شرایط جهت اصلاح قوانین حاکم بر بازار پول و بانکداری فراهم شود.
رئیس کانون بانکها و موسسات اعتباری گفت: بانکهای خصوصی انتظار دارند با شروع به کار دولت دوازدهم، شرایط جهت اصلاح قوانین حاکم بر بازار پول و بانکداری فراهم شود.
به گزارش تحریرنو ؛ دکتر کورش پرویزیان در مراسم افتتاح نخستین المپیاد بانکی که روز چهارشنبه یازدهم مردادماه سال ۱۳۹۶ با مشارکت دانشگاه امیرکبیر، بانکهای خصوصی و شرکت تابان خرد آغاز به کار کرد، ضمن بیان مطلب فوق اظهارکرد: ارتباط بانکها با دانشگاهها موجبات مشارکت بانکهای خصوصی و دانشگاه امیرکبیر در برگزاری المپیاد بانکی را فراهم کرده و انتظار داریم باهمکاری سیستم بانکی و دانشگاهها توسعه خدمات نوین بانکی و رشد فناوریها و بهبود رفاه و رضایت مردم و مشتریان بانکها را شاهد باشیم.
انتظار بانکهای خصوصی از دولت دوازدهم
وی با تاکید بر ضرورت اصلاح قوانین و مقررات بانکی در دولت دوازدهم افزود: در سالهای آینده شبکه بانکی انتظار دارد که برنامههای حمایت دولت و مجلس از بانکهای خصوصی، از طریق حذف نظارتهای موازی، اصلاح قوانین و مقررات، اجرای قوانین بر زمین مانده و اجرا نشده، حذف قوانین زیان آور و دست و پاگیر، حذف قوانین غیر منطقی و برخلاف عرف بانکداری جهان و اجرای قوانین و مقررات بر زمین مانده و اصلاح برنامه ششم منجر به تقویت نظام پرداخت بینالمللی و جایگاه بانکهای ایران در داخل و خارج شود. همچنین کارکنان بانکها از فضای رسانهای کشور انتظار دارند که با حفظ احترام همکاران بانکی، انگیزه همکاران در بهبود شرایط بانکداری کشور تقویت شود.
رئیس کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی ادامه داد: با شروع به کار دولت دوازدهم، بانک های کشور و مردم، مشتریان، سهامداران و ذی نفعان بانک ها انتظار دارند که تغییر و تحول مثبت و راهگشایی را در بازار پول و بانکداری کشور در جهت تقویت اقتصاد ملی، مقاوم سازی اقتصاد، ایجاد اشتغال و حمایت از تولید شاهد باشند.
وی همچنین تاکید کرد: ابهام زدایی از سیاست های عمومی اقتصاد کشور و به ویژه سیاست های پولی و مالی، اصلاح ساختار کارمزد خدمات بانکهای کشور و افزایش درآمد بانک ها از محل کارمزدها بخشی از انتظارات نظام بانکی در دولت دوازدهم است که با اصلاح قوانین موجود و اجرای بخش عمده ای از مقررات بر زمین مانده مصوب مجلس و دولت، قابل تحقق است.
تقویت نظام پرداخت در داخل و خارج
پرویزیان تصریح کرد: همچنین تجدید نظر در سیاست های نظام پرداخت الکترونیک و مناسبات بانکها برای بهبود حضور بانک های کشور در نظام بینالمللی پرداختها و اتصال شبکه بانکی کشور به شبکه پرداخت بینالمللی، حمایت از صنعت پرداخت در داخل و خارج کشور، و همچنین بهبود اعتبارات بین بانکی و نظام سندیکایی... بخش دیگری از انتظارات شبکه بانکی است که در صورت تحقق در دولت دوازدهم، جایگاه بانکهای کشور در جهان و ارائه خدمات نوین مالی را ارتقا خواهد داد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دولت در جهت بهبود زیرساخت های ارتباطی، موبایلی و اطلاع رسانی و شبکههای اینترنت کشور، میتواند ضمن حمایت جدی از ثبات مقررات مربوط به اداره امور بانکی، بهبهبود عملکرد و جایگاه بانکهای کشور کمک کرده و با جلوگیری از ایجاد شوک و نوسان در رفتار با نظام بانکداری خصوصی، به حذف نظارتهای اضافی و موازی که باعث اختلال در ارتباطات بانکی میشود، اقدام کند.
اصلاح قوانین با مشارکت دولت و مجلس
رئیس کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی همچنین یادآور شد: شبکه بانکی کشور باید در جهت عرف و استانداردهای بینالمللی و نظامهای مالی و بانکی و پولی حرکت کند و همان طور که مقام معظم رهبری نیز تاکید کردهاند بانکها باید از برنامههای دولت حمایت کنند. ما تکلیف داریم که در حمایت از برنامههای دولت و مقاوم سازی اقتصاد و حمایت از واحدهای اقتصادی حرکت کنیم اما در مقابل نیز انتظار داریم که با اصلاح مقررات و قوانین موجود، شرایط بهتری برای حمایت از بانکها و حمایت از تولید و اشتغال فراهم شود و دولت و مجلس میتوانند گامهای اساسی و راهگشا در این مسیر بردارند تا ضمن اصلاح ساختار بانکها، رشد تسهیلاتدهی، تقویت درآمد بانکها از محل کارمزد و سایرخدمات و بهبود توان مالی آنها را شاهد بوده و بانکها نیز بتوانند اقدامات مورد انتظار فعالان اقتصادی را انجام دهند.
وی افزود: با توجه به جایگاه بینالمللی ایران در منطقه و تجارت جهانی، ارتباط تنگاتنگی بین محیط اقتصاد کلان، صنعت و بانکداری خصوصی وجود دارد و براین اساس انتظار داریم که مجلس و دولت در جهت حمایت از بانکهای کشور، مقررات نامناسب موجود در برنامههای پنج ساله و بودجههای سالیانه را حذف کنند.
پرویزیان با اشاره به انتظارات بانکها از دولت برای اصلاح قوانین و مقررات ناظر بر بانکداری و سیاستهای پولی کشور تاکید کرد: دولت در جهت مقاومسازی اقتصاد و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، باید زمینه توانمندسازی کسب وکارهای بانکی را فراهم کند تا بانکهای خصوصی در کنار بانکهای دولتی بتوانند خدمات رسانی بهتر و بیشتری به مردم داشته باشند.
اجرای قوانین بر زمین مانده واجرا نشده و حذف قوانین زیان آور و دست و پاگیر
وی با اشاره به قوانین و مقرراتی که بر زمین مانده و اجرا نمیشود، خاطرنشان کرد: موادی از قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر وجود دارد که اجرای آن به توان بانکها در حمایت از تولید واشتغال کمک خواهد کرد اما به دلایل مختلف هنوز اجرایی نشده و انتظار داریم که این قوانین اجرایی شود تا به توانمند شدن بانکها کمک کنیم.
رئیس کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی با اشاره به ماده ۴۶ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و اصلاح نظام پولی و بانکی کشور گفت: این ماده بعد از ۴ سال از اجرای این قانون، هنوز بر زمین مانده و انتظار داریم که این ماده اجرایی شود. همچنین مواد ۱۹ و ۲۰ و تعدادی دیگر از این مواد هنوز اجرایی نشده و شبکه بانکی برای حمایت از برنامههای دولت و توسعه و آبادانی کشور انتظار دارد که قوانین و مقرراتی که منجر به تقویت توان بانکها میشود و منابع بیشتری برای حمایت از اقتصاد ملی فراهم می کند، اجرا شوند
وی یادآور شد: همچنین اصلاح برخی قوانین از جمله برنامههای پنجساله و بودجههای سالیانه میتواند به بهبود فضای بانکی و بازار پول کشور کمک کند. در مقابل برخی مواد از جمله در برنامه ششم توسعه و بودجههای سالیانه وجود دارد که برخلاف مسیر توان مندشدن بانکها عمل میکند و باید حذف شوند.
پرویزیان با تاکید بر این موضوع که قوانین و مقررات در مجموع باید در جهت حفظ تولید و اشتغال، کمک به بانکها در جهت حمایت از تولید ملی باشد، افزود: برخی مواد عملا توان بانکها را تضعیف کرده و مانع حمایت بانکها از تولید و اقتصاد ملی میشود. همچنین سایر مقرراتی که منجر به تضعیف بانکها و نظام پولی و مالی کشور میشوند، حذف و اصلاح شوند. دولت و مجلس با رفع محدودیتهای قانونی و اصلاح قوانین دست و پاگیر و مخل کسب وکار بانکی میتوانند شبکه بانکی را در خدمت به اقتصاد ملی و مردم یاری دهند.
اصلاح برنامه ششم
وی با اشاره به موادی در برنامه ششم که باعث تضعیف بانک ها و نظام پولی و بانکی کشور میشود، گفت: در برنامه ششم توسعه در یکی از بندهای این برنامه، به این نکته عجیب اشاره شده که بانکها سالانه ۱۰ درصد از سود اسپرید خود را کاهش دهند. درحالیکه در هیچ کدام از اقتصادها و بانکداری جهان و در هیچ تجربه بشری، چنین انتظاری مطرح نشده و نمیتوان انتظار کاهش ۱۰ درصدی سود سالانه بانکها یا موسسات مالی را انتظار داشت.
رئیس کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی اضافه کرد: براین اساس از آنجا که طرح این گونه مقررات و مطرح کردن آنها شرایط را سختتر کرده و بانکها را تحت فشار قرار میدهد و محیط کار را برای بانکها پیچیدهتر میکند، لذا انتظار داریم که نمایندگان مجلس اینگونه مواد قانونی را حذف و اصلاح کنند تا با توانمند کردن بانکها، آنها را برای حمایت از تولید واشتغال و مقاوم سازی اقتصاد و تامین نیازهای مالی مردم حمایت کنند.
انتظار کارکنان بانکها از فضای رسانهای
وی همچنین با طرح انتظارات بانک ها از فضای رسانه ای کشور برای حفظ حرمت کارکنان شبکه بانکی گفت: ما ادعا نمیکنیم که تخلف در شبکه بانکی رخ نمیدهد و وقوع هر نوع تخلف و فساد بانکی و مالی را محکوم کرده و تلاش میکنیم این تخلفات به حداقل ممکن برسد و برای این منظور از هر نوع مقررات و شاخصهای نظارتی و اعتبار سنجی استقبال میکنیم اما این درست نیست که به خاطر خطا یا تخلف عدهای محدود، شبکه بانکی با موضوعات غلط و حاشیه سازی و دروغ پراکنی مورد افترا و تهمت و بیاحترامی قرار گیرد.
پرویزیان افزود: انتظار داریم کارکنان بانکها نیز مانند کارکنان سایر ادارات و خدمات دهندگان کشور، مورد احترام باشند و در جایگاه حرفهای خود با انگیزه و دلگرمی و شور و شوق خدمت رسانی همراه باشند و برای این منظور، نباید با شایعه و جوسازی و بی احترامی در فضای رسانهای، کارکنان و مدیران بانکی زیرسوال بروند. نباید یک مجموعه نیروهای توانمند و علاقه مند، خدمتگزار و با انگیزه و حرفهای و مورد اعتماد و سالم را بهخاطر تخلف عدهای اندک زیر سوال برد.
وی ادامه داد: شبکه بانکی کشور امن و قابل اطمینان و قابل اعتماد است و در طول تاریخ اقتصادی کشور، همواره کارکنان بانکها رازدارترین و قابل اعتمادترین افراد سیستم اداری کشور شناخته شدهاند و حفظ و تقویت اعتماد مردم به بانکها به مراقبتهای جدی و اساسی نیاز دارد. کارکنان بانکها نیز با احساس دین به مردم و کشور، تلاش میکنند مانند سایر اقشار مردم در راه رشد و شکوفایی و اعتلای کشور حرکت کنند. لذا زیبنده نیست که مورد تهمت و افترا قرار گیرند. پرسنل بانکها احساس تکلیف میکنند که در مورد سیاستهای کلی نظام و کشور مانند یک سرباز فداکار کار کنند اما انتظار دارند که در فضای رسانهای نیز مورد احترام باشند.
مشارت بانک های خصوصی در برگزاری المپیاد بانکی
رئیس کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی در مورد مشارکت بانکهای خصوصی در برگزاری المپیاد بانکی گفت:کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی با برخورداری از منابع انسانی حرفهای و مدیران آموزش متخصص بانکهای خصوصی کشور، زمینه ساز برگزاری المپیاد بانکی کشور بوده تا در مراحل مختلف این المپیاد، با شناسایی استعدادها و توانایی های مختلف بانکها و دانشگاههای کشور، زمینه جذب افراد توانمند و متخصص در بانکهای کشور فراهم شود و با ارائه خدمات نوین بانکداری الکترونیک، فین تک ها، استارتاپ ها و... برنامههای متنوع و بیشتری را در آینده شاهد باشیم و خدمات بهتری به مردم ارائه شود و از قافله توسعه خدمات بانکداری نوین عقب نمانیم.
همکاری سیستم بانکی و دانشگاه ها درتوسعه خدمات نوین
وی افزود: مرزهای دانش در دانشگاهها و بانکها باز است و همکاری دانشگاهها و بانکها به ارائه خدمات بهتر، استارتاپها، فین تکها، امنیت بهتر شبکه و رضایت و رفاه مردم، منجر می شود و بانکهای خصوصی با سرمایه گذاری در بخش ایجاد پارکهای علم و فناوری، فین تکها، .... زمینه توسعه دانش و تخصص و فناوری و ایجاد رفاه و آرامش و امنیت و رضایت در بین مشتریان بانکها را ایجاد کردهاند.
کد مطلب: 12682
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcirqaz.t1arv2bcct.html