رئیس سازمان امورمالیاتی؛
فشار مالیات از روی مودیان برداشته میشود
19 دی 1394 ساعت 14:55
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: فشار از روی مودیان برداشته خواهد شد و مصرف درآمد مالیات را به مردم شفاف اعلام میکنیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: فشار از روی مودیان برداشته خواهد شد و مصرف درآمد مالیات را به مردم شفاف اعلام میکنیم.
به گزارش تحریرنو بهنقل از رسانهی مالیاتی ایران، سیدکامل تقوینژاد، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور صبح امروز پنجشنبه مورخ ۱۷ دیماه که بهمنظور شرکت در همایش مدیران مالیاتی سراسر کشور در مشهد مقدس به سر میبرد، با امامجمعهی مشهد دیدار و گفتوگو کرد.
وی در ابتدای این دیدار، ضمن ارائهی گزارشی در خصوص وضعیت کلی نظام مالیاتی و نقش رو به رشد آن در اقتصاد کشور، خاطر نشان کرد: نظام مالیاتی امروز بهدنبال آن است که صادقانه، شفاف و واقعبینانه با مردم تعامل کند.
تقوینژاد با بیان اینکه مردم توقعات بجا و درستی از نظام مالیاتی دارند و آن شفاف، سالم و عادلانه عمل کردن دستگاه مالیاتی است، گفت: خوشبختانه در چند سال اخیر،مقام معظم رهبری دیدگاههای روشن و صریحی در خصوص موضوع مالیات بیان فرمودند و این امر، کار مجریان را راحت تر کرده و جهتگیریها و سیاستگذاریهای جدیدی در نظام مالیاتی اتخاذ شده است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، مقولهی مالیات و پیشرانی آن در اقتصاد را سنگ بنای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و ادامه داد: تنها با تکیه بر مالیات و قطع وابستگی بودجهی کشور به نفت است که میتوان اقتصاد را از تکانهها و آسیب های احتمالی بهدور داشت.
وی بحث ارتقای فرهنگ مالیاتی در جامعه را یکی از مهمترین موضوعات مورد نظر نظام مالیاتی برشمرد و گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند مالیات یک فریضه است و بههمین منظور و برای ترویج فرهنگ این فریضه، باید همهی نهادها، حوزهها، ارکان نظام و اندیشمندان و صاحبنظران و رسانههای جمعی در امر توسعه فرهنگ مالیاتی مشارکت داشته باشند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه باید با مردم صادقانه تعامل داشته باشیم و مدافع حقوق مردم باشیم، گفت: اگر رعایت حال مردم را کنیم و مردم تعامل مناسبی با نظام مالیاتی داشته باشند،توفیقی در این حوزه کسب خواهیم کرد.
وی با ذکر این مطلب که نباید فشار نظام مالیاتی بر کسانی باشد که در تور مالیاتی هستند و حساب و کتاب شفاف دارند، اظهار داشت: سیاست جدید نظام مالیاتی آن است که فشار را از روی این گروه از مودیان مالیاتی بردارد و تمرکز خود را بر کسانی که فرارهای مالیاتی بزرگ دارند و جرم مالیاتی مرتکب می شوند و کشور را بهسمت وابستگی به نفت سوق می دهند، معطوف کند.
تقوینژاد، میزان درآمدهای مالیاتی پیشبینی شده سال جاری را ۷۵هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: نقش و سهم درآمدهای مالیاتی از بودجهی کشور روند رو به رشدی دارد و در سال آینده حدود ۳۵درصد مجموع درآمدهای کشور از محل مالیات ها تامین خواهد شد و این روند رو به رشد یعنی همان آرزوی دیرینهی استقلال اقتصادی که کشور بهدنبال تحقق آن بوده است.
وی در بخشی از سخنان خود به اهمیت سلامت نظام اداری تاکید و خاطر نشان کرد: مردم حق دارند سوال کنند آیا مالیات در جای صحیح خود مصرف میشود؟ لذا سیاست ما آن است که در برنامهی تحول فرهنگ مالیاتی، موارد مصرف مالیات را دقیق به مردم اعلام کنیم و مردم را از حقوق و تکالیفشان مطلع کنیم. برای نمونه مردم باید بدانند که بخش قابل توجهی از مالیات بر ارزش افزودهای که میپردازند صرف توسعه و ارتقای سلامت و بهداشت و درمان در جامعه میشود.
گفتنی است در این دیدار، امام جمعه مشهد نیز با تاکید بر اینکه ۳۷ سال از انقلاب اسلامی میگذرد و ما در این ۳۷ سال نتوانستهایم کاری کنیم که مسئلهی مالیات همچون وجوهات شرعی برای مردم جا بیفتد، عنوان کردند: مهمترین موضوع در نظام مالیاتی،تطبیق مسایل و واقعیات جریان اقتصادی مردم با میزان مالیات آنهاست و عدم توجه به این موضوع، باعث می شود تا مسئلهی مالیات در جامعه جا نیفتد.
آیتاله علمالهدی،با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور، در دستور کار قرار دادن سیاستهای جدید اجرایی و پیادهسازی آن بسیار ضروری است، تصریح کردند: مسئلهی مالیات حل شدنی است اما با ایجاد یک حرکت قوی از سوی مراجع دینی و مبلغین مذهبی در زمینهی ترویج فرهنگ مالیات در جامعه. لذا اگر بتوانیم دستوراتی که در دین آمده را در نظام مالیاتی بهکار ببندیم، بیتردید بدون اینکه مطالبهای در خصوص مالیات کنیم، مردم خود مالیاتشان را پرداخت میکنند و در خصوص موارد مصرف آن نیز شبهه و سوالی نخواهند داشت.
آیتاله علمالهدی افزودند: اگر میبینیم مردم برای پرداخت وجوهات شرعی صف میکشند بهخاطر فرهنگ دینی آنهاست، بر این اساس برای اینکه افکار عمومی در جامعه را بتوانیم بهسمت پرداخت مالیات ببریم بایستی بتوانیم فرهنگ دینی پرداخت مالیات را برنامهریزی کرده و موارد مصرف مالیات را تبیین کنیم تا مردم نیز مالیات را همچون هزینههای آب و برق و گاز بهراحتی پرداخت کنند.
ایشان با بیان اینکه کسانیکه از زیر پرداخت مالیات فرار میکنند خود را مدیون جامعه میکنند، عنوان داشتند: نظام مالیاتی باید با کسانیکه فرار مالیاتی میکنند برخورد جدی کند و طبقات اقتصادی جامعه را در نظر بگیرد و فشار مالیاتی را روی طبقات پردرآمد جامعه وارد کند نه کسبهی جز و مشاغل خرد.
امامجمعهی مشهد با تاکید بر اینکه اگر میخواهیم فرهنگ مالیات را در جامعه متحول کنیم باید مبانی اقتصاد کشور را با بینش،بصیرت دینی و حسابرسی عادلانه منطبق کنیم، گفتند: نظام مالیاتی باید شرایط اقتصادی کشور و همچنین شرایط شغلی افراد را درک کند و منطبق با این واقعیات، مالیات را دریافت کند.
کد مطلب: 4068
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcj.mexfuqeyosfzu.html