مدیرمیزگرد تخصصی پلتفرم خدمات یکپارچه شهری در شهرهای هوشمند مطرح کرد؛
شهر سایبری، محصول خلاقیتهای شهروندی، نوآوری و کاربردهای هوش مصنوعی
26 آذر 1396 ساعت 10:10
مدیرمیزگرد تخصصی پلتفرم خدمات یکپارچه شهری در شهرهای هوشمند با اشاره به اینکه شهر سایبری، محصول خلاقیتهای شهروندی، نوآوری و کاربردهای هوش مصنوعی است، گفت: امروزه توسعه هوشمند شهری، فرآیند پویا و بیوقفه، در پاسخ به تغییر فشارهای اقتصادی، زیستمحیطی و اجتماعی به شمار میرود.
مدیرمیزگرد تخصصی پلتفرم خدمات یکپارچه شهری در شهرهای هوشمند با اشاره به اینکه شهر سایبری، محصول خلاقیتهای شهروندی، نوآوری و کاربردهای هوش مصنوعی است، گفت: امروزه توسعه هوشمند شهری، فرآیند پویا و بیوقفه، در پاسخ به تغییر فشارهای اقتصادی، زیستمحیطی و اجتماعی به شمار میرود.
به گزارش تحریرنو از دبیرخانه سومین کنفرانس ملی شهر سایبری، دکتر مهدی بینا، مدیرمیزگرد تخصصی پلتفرم خدمات یکپارچه شهری در شهرهای هوشمند در سومین کنفرانس شهر سایبری، در آستانه برگزاری سومین کنفرانس شهر سایبری اظهارداشت: هم افزایی علمی و اجرایی توسعه شهرهای هوشمند و سایبری در کنفرانس ملی شهر سایبری، همسوسازی سرمايه گذاريها با نيازهای شهروندان و شهر و نیز افزايش نظم در فعاليتهاي شهر با استفاده از سيستم اطلاعاتي جامع و دیتا پلتفرم یکپارچه شهری بسیار حائز اهمیت است و در این کنگره به آن پرداخته خواهد شد.
وی افزود: مفهوم شهر هوشمند، دولت هوشمند نه بهعنوان یک واقعیت، بلکه یک استراتژی، در جهت چشمانداز توسعه آینده مورد توجه قرار گرفته، شهر هوشمند محصول یک نوآوری با ادغام فضاهای همکاری و دیجیتالی است و نوآوری خود نیازمند محیط نهادی مناسبی است که بدون آن شکلگیری شهر هوشمند امکانپذیر نیست.
مدیر پروژه دولت هوشمند مرکز گسترش فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: امروزه توسعه هوشمند شهری، فرآیند پویا و بیوقفه، در پاسخ به تغییر فشارهای اقتصادی، زیستمحیطی و اجتماعی است. شهر هوشمند در مورد چگونگی شکلدهی شهر توسط شهروندان و اینکه چگونه میتوان به امر توسعه پایدار شهری کمک کند و به آن سرعت بخشد، است.
بینا یادآور شد: زندگی هوشمند بیشترین تأثیرگذاری و مهمترین عامل تبیین پایداری است و پس از آن به ترتیب تحرک هوشمند و مردم هوشمند قرار دارند.
در همین راستا با توجه به تجربیات موفق جهانی، میتوان به اهمیت پلتفرم یکپارچه خدمات شهری در شهرهای هوشمند اشاره کرد.
وی گفت: که این مسئله ضمن شفافیت در ارائه خدمات دولتی و عمومی به مخاطبان، به صورت استراتژیک از فاکتورهای هوشمند مختلفی در جهت ارتقاء رشد پایدار و تقویت عملکرد خود در فرایندهای تصمیمسازی شهری با ارتقاء حداکثری مشارکت الکترونیکی مردم، موجبات رضایتمندی، رفاه و سرعت بخشی به تحقق شهر هوشمند و پایدار را فراهم می آورد.
مدیر پروژه دولت هوشمند مرکز گسترش فناوری اطلاعات ایران عنوان کرد: شهرهای سایبری تاکید بر فناوری، زیرساختهای دیجیتالی شهرها، سنسورها و شبکههای ارتباطی، عوامل و اجتماعات محلی هوشمند دارند و این شهرها محصول خلاقیتهای شهروندی، نوآوری و کاربردهای هوش مصنوعی هستند، ولیکن در شهرهای هوشمند با نمادهای نوآوری و خدمات یکپارچه همراه، تعاملی و هوشمند که درون زنجیرههای عرضه جهانی قابل تعامل و اثربخشی هستند، تعریف میشوند.
بینا گفت: شهر هوشمند با استفاده از فناوریهای نوین بهخصوص فناوریهای اطلاعات و ارتباطات میتواند از طریق مدیریت تخصیص منابع و مصارف در تعامل با شهروندان، به منظور ارتقاء کیفیت و حس خوب زندگی شهروندان، خدمات پایدار ارائه دهد. همچنین چارچوبهای لازم برای توسعه یک شهر هوشمند به سه دسته فناوری، انسانی و سازمانی تقسیم میشوند.
وی خاطرنشان کرد: چارچوبهای فناوری شامل به کارگیری حداکثر امکانات تکنولوژی و بهره گیری از فناوری های نوین در ساخت و توسعه المانهای شهری است. این چارجوبها مواردی همچون شهر دیجیتال، شهر سایبری، بانکهای داده شهری و زیرساختهای تحقیقاتی و توسعهای لازم را در بر میگیرند.
مدیر پروژه دولت هوشمند مرکز گسترش فناوری اطلاعات ایران اضافه کرد: چارچوبهای انسانی زیرساختهایی که توسط مردم تعبیه شده و در تعامل هرچه بیشتر با مردم بهبود مییابند، است همچنین چارچوبهای سازمانی نیز توسط مراکز دولتی، عمومی و خصوصی و به صورت وضع قوانین و اجرای هرچه بیشتر امکانات شهر هوشمند مبتنی بر مدل های مشارکت بخش خصوصی و عمومی (PPP) تعریف و کامل میشوند.
کد مطلب: 14212
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcj88ev.uqexvzsffu.html