محمدمهدی مظاهری؛

هنر پیام آور صلح و دوستی است

30 دی 1396 ساعت 10:36

رییس موسسه فرهنگی اکو در آیین گشایش نمایشگاه زمان، هنر و ادبیات را از مولفه های صلح و دوستی عنوان کرد.


رییس موسسه فرهنگی اکو در آیین گشایش نمایشگاه زمان، هنر و ادبیات را از مولفه های صلح و دوستی عنوان کرد.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی موسسه فرهنگی اکو، آیین گشایش نمایشگاه نقاشی زمان با موضوع صلح روز پنچشنبه ۲۸ دیماه با حضور محمدمهدی مظاهری، رییس موسسه فرهنگی اکو، استرکیش لاوروش دبیر منطقه‌ای یونسکو و جمعی از هنرمندان، فرهیختگان و شخصیت های دیپلمات در نگارخانه دیپلماتیک موسسه فرهنگی اکو برگزار شد.

در آغاز برنامه، محمدمهدی مظاهری با بیان این مطلب که صلح و آشتی در تمام ادیان الهی وجود دارد اعلام کرد: خداوند به واسطه پیامبران خود همواره انسان را به صلح و دوستی دعوت کرده است. پیامبران الهی مروج توحید، صلح و مدارا با دیگر اندیشان بوده اند.

مظاهری افزود: در ادبیات فارسی هم شعرایی همچون حافظ، مولانا، سعدی و ... همگی بر صلح تاکید کرده و ابیات زیادی را سروده و مردم را به صلح، دوستی و آرامش دعوت کرده اند.

رییس موسسه فرهنگی اکو بیان داشت: صلح به مفهوم نبودن جنگ نیست، بلکه همان آرامش درونی انسان است که در تمام زندگی نمود پیدا می کند. از این روست که هنرمند وقتی به آرامش درونی می رسد می تواند مصادیق صلح را در آثار هنری خود نمایان کند و اینگونه هنر پیام آور صلح و دوستی می شود.

مظاهری افزود: هنگامی که آثار جنگ و خشونت در آثار هنری دیده می شود، دست یابی به صلح بیشتر می شود و زمانی که نمادهای صلح در قاب آثار بی بدیع هنری نقش می بندد فراگیری و اثرگذاری آن افزون می شود.

در موسسه فرهنگی اکو تلاش کردیم با برگزاری برنامه های فرهنگی، هنری، ادبی، ورزشی و پژوهشی که به عبارتی دیپلماسی فرهنگی قلمداد می شود، بر اساس خرد جمعی و داشتن برنامه جامع، همواره پیام آور صلح و دوستی و حمایت از هنر ضد جنگ باشیم.

در ادامه استرکیش لاروش، رییس منطقه ای یونسکو ضمن تشکر از فعالیت های موسسه فرهنگی اکو در حوزه صلح و برگزاری این نمایشگاه بیان داشت: هنر نقاشی که امروز شاهد آن هستیم، اثرات زیانبار جنگ را به ما یادآوری می کند و این کاملا منطبق با مسئولیت ما در یونسکو است. در سال ۱۹۴۵ یونسکو در جنگ جهانی تشکیل شد و وظیفه آن ایجاد انسجام در میان ملل مختلف بود.

لاروش افزود: در اساسنامه یونسکو به نکته مهمی اشاره شده است: همانطور که جنگ در ذهن انسان ها آغاز می شود، صلح و دفاع هم باید در ذهن انسان ها شکل بگیرد و آغاز شود. صلح باید در ذهن، در قلب، در خانواده و نهایتا در اجتماع شکل بگیرد و همه باید در ترویج صلح تلاش کنیم.

رییس منطقه ای یونسکو بیان کرد: امروزه که با افراطی گری و تروریسم رو به رو هستیم، به نظر من نباید صلح را در جنگ و عدم آن خلاصه کنیم. صلح یک انتخاب است که ما در زندگی روزمره باید به آن توجه کنیم. من معتقدم آموزش، فرهنگ و هنر می توانند ما را برای رسیدن به صلح کمک کنند. هنر مرزها را در می نوردد و انسان ها را با تمام تفاوت های موجود به هم نزدیک می کند.

در پایان نیز سارا کریمان، نمایشگاه گردان این رویداد، ضمن تشکر از همه حضار به خاطر حضورشان در برنامه که نشان از توجه و اهمیت آنها به صلح است، بیان کرد: مجموعه آثار زمان که در معرض دید عموم قرار گرفته، نگاه متفاوتی به جنگ است. زمان، زمان پایان فاجعه است و زمانی است که انسان فارغ از هیجانات و روح ویرانگری، خود را با فاجعه خود ساخته، مواجه کرده و این بار وجدان است که ما را به نظاره کردن و تعمق در آنچه می کنیم وا می دارد.

موسسه فرهنگی اکو پیش از این نیز با برگزاری کارگاه و نمایشگاهی در روز جهانی صلح و نیز نمایشگاه گروهی عکس با عنوان افغانستان بدون جنگ، در حوزه صلح برنامه های متعددی را برگزار کرده است.


کد مطلب: 14582

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcj8iev.uqexozsffu.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir