حسن غفاری؛
اول از حق خودمان دفاع کنیم بعد دلمان به حال قطر بسوزد
8 بهمن 1396 ساعت 9:33
عضو پیشین کمیته بینالملل AFC میگوید افرادی که به عنوان نماینده ایران در جلسه کمیته مسابقههای AFC حضور داشتند هیچ کدام از شاخصهای دیپلماسی ورزشی را نداشتند.
عضو پیشین کمیته بینالملل AFC میگوید افرادی که به عنوان نماینده ایران در جلسه کمیته مسابقههای AFC حضور داشتند هیچ کدام از شاخصهای دیپلماسی ورزشی را نداشتند.
به گزارش تحریرنو ؛ کمیته مسابقههای کنفدراسیون فوتبال آسیا در جدیدترین تصمیمش تیمهای عربستانی و اماراتی را ملزم به برگزاری دیدار به صورت رفت و برگشت با تیمهای قطری کرد و بازی در زمین بیطرف را لغو کرد. نکته عجیب این جلسه نبودن نام ایران در جریان رایگیری بود به طوری که تنها برای حل دعوای سه کشور عربستان، امارات و قطر تصمیمگیری شد.
حسن غفاری درباره این تصمیم کمیته مسابقهها AFC اظهار کرد: تصمیمات کمیته مسابقهها نهایی نیست و تصمیمات این کمیته به هیات رییسه AFC میرود. هیات رییسه یا ۱۰۰ درصد تصمیمات کمیته مسابقهها را میپذیرد یا با یکسری اصلاحات آن را مورد قبول قرار میدهد. هیات رییسه همه کار میتواند بکند. آنها در ۹۵ درصد اوقات تصمیم کمیتهها را به این دلیل که افراد کارشناس در کمیتهها هستند میپذیرد. اعتماد آنها به افراد داخل کمیته است. گاهی اوقات اصلاحاتی در تصمیمات کمیتهها اعمال میکنند و به ندرت پیش میآید که تصمیم کمیتهها را رد کنند. البته چون در دستور جلسه کمیته مسابقهها نام ایران نبوده و تنها در مورد قطر تصمیمگیری شده پس تصمیم هیات رییسه هیچ تاثیری برای ایران ندارد. درباره ایران در جلسات قبلی تصمیمگیری شده است.
او در پاسخ به این سوال که آیا دیپلماسی فدراسیون فوتبال به میزانی قدرتمند است که بتواند در تصمیمات مهم AFC تاثیرگذار باشد گفت: ما در کل از نظر دیپلماسی ورزشی ضعیف هستیم. البته چون فوتبال، گل سرسبد ورزشها است بیشتر مورد توجه است. دلیل این موضوع هم ساده است.
عضو پیشین کمیته بینالملل AFC درباره فاکتورهایی که در دیپلماسی ورزشی تاثیرگذار است تصریح کرد: اولین موضوع دانستن زبان بینالمللی به صورت سلیس و روان است. خیلی از افراد انگلیسی صحبت میکنند اما تنها سه درصد به صورت سلیس انگلیسی صحبت میکنند. این سه درصد هستند که میتوانند در مجامع بینالمللی به صورت مستدل و سفت و محکم از حق کشورشان دفاع کنند. تنها دانستن مقدار کمی انگلیسی با چند کلاس رفتن و امتحان دادن برای این کار کفایت نمیکند.
غفاری افزود: پس از آن این افراد که میخواهند از حق و حقوق فوتبال، والیبال و ... دفاع کنند باید آییننامهها، قوانین و اساسنامهها را به صورت دقیق بدانند. صرفا این که زبان افراد خوب باشد کافی نیست. اگر افرادی که در کمیته مسابقهها بودند قوانین و آییننامههای لیگ قهرمانان آسیا را نمیدانستند، نمیتوانستند کاری انجام دهند. فاکتور سوم این است که این افراد باید کمی با مسائل حقوقی آشنا باشند. از همه این موارد بگذریم، این افراد باید افراد نرمی نباشند یک جاهایی است که لازم است شما بلند شوید و برای حق کشورتان دعوا کنید. باید اشخاصی در این جلسات شرکت کنند که این چند فاکتور را داشته باشند.
او در پاسخ به این سوال که کدام یک از این فاکتورها در شکست ایران مقابل عربستان تاثیرگذار بوده گفت: به نظر من تمام فاکتورها تاثیرگذار بوده است. من مطمئنم افرادی که در جلسه کمیته مسابقهها بودند زبانشان خوب نبوده و تا حالا اصلا با دیپلماسی ورزشی مواجه نشده بودند. آنها پیشینه حقوقی هم نداشتند. همان طور که پس از جلسه چند ماه پیش کمیته مسابقهها که اعلام کردند تیمهای عربستانی باید به ایران بیایند و عربستانیها باید به ایران غرامت پرداخت کنند. آنها حتی متوجه نشدند که در جلسه چه چیزی مطرح شده است. کدام غرامت؟ آنها حتی نتوانسته بودند متوجه شوند که بحث چیست. معمولا در اتمام جلسه کمیته مسابقهها دوبار نتیجه جلسه را به صورت شفاف اعلام میکنند. من نمیدانم چه کسانی به این جلسه رفته بودند که متوجه نشده بودند نتیجه جلسه چه شده است.
عضو پیشین کمیته بینالملل AFC در واکنش به اخباری مبنی بر رای دادن کفاشیان به نفع قطر عنوان کرد: اصلا به ما چه که قطر میخواهد کجا بازی کند. اول از حق خودمان دفاع کنیم سپس دلمان به حال قطر بسوزد.
مدیر پیشین روابط بینالملل فدراسیون فوتبال درباره راهکارش برای بهبود دیپلماسی ورزشی بیان کرد: ما در رشته تربیت بدنی گرایشهای مختلفی داریم. ما میتوانیم یک گرایش دیپلماسی ورزشی هم در این مورد اضافه کنیم. ما واقعا از نظر دیپلماسی ورزشی بسیار متضرر شدهایم. این اتفاق نه تنها در فوتبال بلکه در کشتی و وزنهبرداری هم اتفاق افتاده است. اگر این گرایشها به رشته تربیت بدنی اضافه شود افرادی تربیت میشوند که میتوانند به روسای فدراسیونها در مجامع بینالمللی کمک کنند.
کد مطلب: 14672
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcj8mev.uqexazsffu.html