پیشگیری اولیه بهترین راه برای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است

15 مهر 1396 ساعت 13:01

فاطمه میر آقا استاد دانشگاه آزاد اسلامی و روانشناس، پيشگیری اولیه از اعتیاد را بهترین راه مبارزه با مواد مخدر دانست.


فاطمه میر آقا استاد دانشگاه آزاد اسلامی و روانشناس، پيشگیری اولیه از اعتیاد را بهترین راه مبارزه با مواد مخدر دانست.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ،فاطمه میرآقا پیرامون پیشگیری اولیه بهترین راه مبارزه است گفت: همه انواع مواد مخدر اثرات مخرب ویران‌کننده‌ای برای سلامتی فرد دارد و باید پیشگیری اولیه حتی با نکشیدن سیگار والدین و تاثیرگذاری آن بر روی فرزندان آغاز شود.

وی با بیان اینکه ورزش راه و شیوه‌ای مناسب برای مقابله با اعتیاد و پیشگیری از اعتیاد است، اظهار کرد: فرزندانمان را به ورزش کردن در هر گروه سنی تشویق و ترغیب کنیم و در نهایت مهمترین ابزار مبارزه و ممانعت برای ورود جوانان به دام این بلا بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی افراد و حل بحران بیکاری است.

میرآقا ادامه داد: بیکاری یکی از دلایل اصلی روی آوردن به اعتیاد است، پرنشدن اوقات فراغت با سرگرمی های سالم و کار به افراد فشارهای عصبی وارد می کند و فرد را در ابتدا به سمت سیگار می برد و سیگار که دروازه ورود به اعتیاد به دیگر مواد مخدر است موجب معتاد شدن به سایر مواد مخدر نیز می شود.

این روانشناس با اشاره به اینکه اعتیاد یک آسیب اجتماعی جدی است که باید برنامه ریزان و سیاستگذاران کشور نسبت به از بین بردن مواردی که مسیر اعتیاد را تسهیل می کند جدی باشند، تصریح کرد:بر اساس گزارشهای موجود در کشور ،سن اعتیاد بسیار کاهش یافته و تحقیقات نشان می دهد که افرادی که انواع مواد مخدر صنعتی و شیمیایی و روان گردانها مصرف می کنند ، اغلب اولین تجربه شان را به‌صورت تفریحی در دوران نوجوانی کسب کرده بودند.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در اکثر تحقیقات انجام شده بر روی معتادان عواملی مانند فقر اقتصادی، مشکلات خانوادگی ،عوامل فردی و فرهنگی، و کنجکاوی جوانان از علل گرایش جوانان به مواد مخدر یاد شده است. به طور خاص ناآگاهی والدین نسبت به رفتارهای منجر به اعتیاد جوانان، -تحقیر جوانان، نبود تفریحات سالم و سرگرمی، نبود نظارت بر دوستان جوانان از سوی والدین، اختلافات خانوادگی و تضاد و کشمکش بین والدین، فقر مالی و بیکاری، فراوانی و دسترسی آسان به مواد مخدر، ناآگاهی و کم اطلاعی از پیامدهای گرایش به سمت مصرف مواد مخدر است.

به گفته میرآقا ،با توجه به عوامل موثر در گرایش افراد به سمت مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی ، مهمترین ضعف ما در راه مبارزه اجتماعی با این معضل ،نداشتن آموزشهای کافی برای واکسینه شدن افراد در برابر اعتیاد است.

وی افزود: با توجه به اینکه بهترین و مهمترین دوران زندگی افراد در مدارس می گذرد، لازم است دست اندکاران مبارزه با مواد مخدر با آموزش و پرورش در تعامل باشند و ساعاتی از دوران تحصیل را به اطلاع رسانی و آگاهی دهی به دانش آموزان در برابر شناخت انواع مخدرها، عوارض ، آسیب ها و غیره بپردازند.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: لازم است بحث مبارزه اجتماعی با اعتیاد به یک موضوع عمومی و مهم تبدیل شده و مدیران مدارس والدین را در جریان معضلات مواد مخدر قرار دهند ، ضرورت دارد رسانه ها از جمله صدا و سیما نیز به حساس بودن این مسئله بپردازد.

میرآقا ، اعتیاد به مصرف مواد مخدر را به خاموشی نسل سوم و آینده تعبیر کرد و ادامه داد: عزم ملی و بسیج عمومی برای مبارزه اجتماعی از طریق پیشگیری اولیه در برابر اعتیاد باید در جامعه بوجود آید و مسوولان نیز وظایف خود را در این زمینه به درستی انجام دهند و ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز از آنها گزارش کار دریافت کند.


کد مطلب: 13349

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcjhtev.uqetxzsffu.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir