ماراتن فیلم فجر۳۶ آغاز شد؛

افتتاحیه سی و ششم با تجلیل از نجفی،اسماعیلی و عبدی و نکوداشت علی معلم

12 بهمن 1396 ساعت 23:13

مراسم افتتاحیه سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر در برج میلاد برگزار شد تا آغازی بر جشن سینمای ایران در دهه فجر انقلاب باشد.


مراسم افتتاحیه سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر در برج میلاد برگزار شد تا آغازی بر جشن سینمای ایران در دهه فجر انقلاب باشد.

به گزارش تحریرنو ؛ مراسم افتتاحیه سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید و با اجرای احسان کرمی در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد.

عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد قائم مقام سازمان سینمایی، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، احمد مسجدجامعی عضو شورای شهر تهران، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، عباس صالحی امیری، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه، مهدی پاکدل، نوید محمدزاده، هومن سیدی، پیمان جعفری، نیما اقیلما، مصطفی کیایی، محسن کیایی، لیندا کیانی، رسول صدرعاملی، سعید سعدی، سیف الله صمدیان، پژمان بازغی، آزاده زارعی، ساسان سالور، هادی محمدیان، بهرام رادان، پوریا آذربایجانی، علیرضا زرین دست، خسرو معصومی، پدرام شریفی، روح الله حجازی، مرتضی رزاق کریمی، فرشته طائرپور، امین حیایی، حسن پورشیرازی و ... از حاضران در مراسم بودند.

در ابتدای این مراسم پس از پخش کلیپ و ادای احترام به حضرت فاطمه (س)، احسان کرمی مجری روی صحنه آمد و بیان کرد: آرزو می کنم روز به روز به اهدافی که پدران من و هم سن و سالان من برایش انقلاب کردند نزدیک و نزدیکتر شویم.

سپس ابراهیم داروغه زاده روی صحنه آمد و اظهار کرد: جشنواره که هر سال باشکوه تر برگزار می شود ادای احترام سینما به انقلاب است و امیدوارم آرمان ها مستدام باشد. برنامه افتتاحیه را به روح پرفتوح شهدای هشت سال دفاع مقدس تقدیم می کنم که جان فشانی کردند، جای آنها خالی است ولی یاد آنها در خاطر ما جاودان است.

در ادامه کرمی مجری برنامه بیان کرد: از طرف خانواده سینما به بازماندگان کشتی سانچی تسلیت می گویم و با زلزله زدگان کرمانشاه همدردی می کنم. همچنان می شنویم که مردم در سرما جان خود را از دست می دهند. ۱۰ روز اجازه دهید بتوانیم مبلغی جمع کنیم و تا نوروز این افرادی را که کانکس ندارند سامان دهیم. این موضوع از دست خانواده هنر بر می‌آید نگذاریم مردم از ما دلسرد شوند.

سپس کلیپی برای معرفی هیات داوران و هیات انتخاب سی و ششمین جشنواره ملی فیلم فجر پخش شد.

کرمی همچنین عنوان کرد: چندنفر از سینماگران ما دچار بیماری شده اند برای کیمیایی، تقوایی، جمشید مشایخی، عزت الله انتظامی، الناز شاکردوست و ... آرزوی سلامتی داریم. به سارا خوئینی ها که به تازگی برادر خود را از دست داده تسلیت می گویم، همچنین به پریچهر قنبری و شهاب حسینی نیز تسلیت می گویم زیرا آنها عزادار درگذشت پدرِ خانم قنبری هستند.

کرمی باز هم در سخنانی گفت: در چند سالی که جشنواره در برج میلاد برگزار می شد همیشه مردی با کت سفید می آمد و می‌گفت باید فیلم را در ردیف اول دید. از وقتی علی معلم از پیش ما رفت یکی از ستون های سینما رفت. او حامی بچه های سینما و مرد درجه یک و باسوادی بود. اولین بار است که او روی این صندلی ها نیست اما می دانم که ما را الان می بیند.

احسان کرمی مجری افتتاحیه جشنواره فجر با فیلم حاتمی‌کیا و علیرضا قاسمی نیز شوخی کرد و گفت: امسال «به وقت شام» و به «وقت ناهار» داریم. متأسفانه به صبحانه که وعده مهمی است، توجه نشده!

در ادامه فیلم نکوداشت زنده یاد علی معلم که توسط مجید توکلی ساخته شده است، پخش شد.

در بخش نکوداشت زنده یاد علی معلم، همسر او آذر معماریان و فرزندان او ایمان و امید به همراه عباس صالحی، محمد مهدی حیدریان، داروغه زاده و فرشته طائرپور روی صحنه آمدند و عباس صالحی در این بخش لوح یادبودی به خانواده این زنده یاد تقدیم کرد و معماریان نیز یک شعر به یاد همسر فقیدش خواند.

امید معلم نیز عنوان کرد: واقیعت این است که امسال فکر می کردم چطور ممکن است نبود پدر را در طول جشنواره تحمل کنم اما همیشه به جمله او که می گفت باید مسیرش را ادامه بدهیم فکر می کردم، خوشحالم که اهالی سینما پشت هم ایستاده اند و کسی نمی تواند اتحاد آنها را به هم بزند.

در بخش دیگر مراسم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: ماه بهمن برای ما یادآور دو چیز است؛ جشن انقلاب و جشن سینمای ایران. به همه خانواده نجیب سینما تبریک می گویم سینمایی که در چهار دهه گذشته با حضورهای جهانی، با فیلم ها، با نسل های پیاپی ای که به فضای سینما افزوده شد سفیر فرهنگی هنری و پیشتاز گفتگوی فرهنگی شد و نشان داد می توان سینمای انسانی و شاعرانه، متفکرانه و قصه دار داشت همانطور که ادبیات ایرانی در قله خویش این ترکیب را داشت.

در بخش بزرگداشت ها ابتدا فیلم بزرگداشت محمدعلی نجفی که توسط طوفان نهان قدرتی ساخته شده است، پخش شد و در این بخش از ابراهیم حقیقی و منوچهر شاهسواری روی صحنه آمدند.

محمدعلی نجفی در بخش بزرگداشتش بیان کرد: ۴۷ سال پیش زمانی که در محافل مذهبی کمتر می شد از سینما صحبت کرد من با دو یار یعنی همسرم و فخرالدین انوار به طور جد مسأله نمایش و سینما را پی گرفتیم. در کنار ایشان نمایشنامه سربداران را نوشتیم و کار کردیم و به خوبی یادم است وقتی نمایش در حسینیه ارشاد شروع شد ما برای اولین بار توانستیم موسیقی را در محافل مذهبی پخش کنیم.

در ادامه کرمی با اشاره به شوخی که نسبت به فیلم به وقت شام و به وقت نهار کرد بیان کرد: آن فقط یک شوخی بود و امیدوارم به دل نگیرید.

در بخش دیگر بزرگداشت ها، فیلم بزرگداشت منوچهر اسماعیلی که توسط بهروز سلیمانی ساخته شده پخش شد.

در این بخش احسان کرمی ابتدا پیام دبیر جشنواره را برای این هنرمند خواند و سپس ابوالحسن تهامی نژاد و سعید راد برای تجلیل از منوچهر اسماعیلی روی صحنه آمدند و لوح یادبودی به وی تقدیم کردند.

اسماعیلی در این بخش گفت: در همه فیلم ها به شما سلام کردم، امشب پاسخ دادید. جا دارد من هم به سهم خودم از استاد علی معلم یاد کنم که یک سال از رحلت او می گذرد و به همسر و خانواده محترمش تسلیت می گویم. حال خوشی ندارم بعد از دیدن این صحنه ها قبول کنید که توان ایستادن ندارم.

او که توان ایستادن نداشت روی صندلی نشست و سپس تهامی نژاد درباره او گفت: منوچهر اسماعیلی از نوابغ کار هنری ایران است. از آغازی که پا به هنر و فن دوبلاژ گذاشتند من این افتخار را داشتم تا ۶۰ سال در کنار ایشان باشم و از وی بیاموزم، دو هنرمند بزرگ جهانی که منوچهر اسماعیلی به جای آنها صحبت کرده وقتی به ایران آمدند و فیلم هایشان را دیدند گفتند باور نمی کنیم که این اثر را آفریده باشید، منوچهر اسماعیلی سعی می کرد همه فیلم های مهم جهان را به جامعه فارسی زبانان تقدیم کند، او به دوبله ایران رونق و شخصیت داد و قدر هنر خود را می دانست، او خود و هنر خود را ارزان نمی فروخت و به دیگران آموخت که همچنان باشیم.

سعید راد هم در این بخش اظهار کرد: وقتی به من گفتند برای بزرگداشت آقای اسماعیلی دعوت دارم ذوق زده شدم زیرا به سال های گذشته رفتم که صدا در صحنه نبود و باید در اتاق دوبلاژ صداگذاری می کردند، من در آن زمان جویای نام بودم و هروقت صحبت می شد به جای تو قرار است آقای اسماعیلی صحبت کند خوابم نمی برد چون او تبحر زیادی دارد، اسماعیلی را نمی شود با کلمه ستایش کرد برای منوچهر اسماعیلی به خاطر تمام بزرگی اش یک دقیقه بایستید و دست بزنید.

در ادامه مراسم برندگان بخش تبلیغات معرفی شدند:

دیپلم افتخار طراحی لوگو به محمد روح الامینی برای «رگ خواب» و «خفگی»
سیمرغ بلورین بهترین آنونس به مسعود رفیع زاده برای فیلم «خفگی»
سیمرغ بلورین بهترین عکس به جواد جلالی برای فیلم «پریناز»
سیمرغ بلورین بهترین پوستر به بابک یادگاریان برای فیلم «هجوم»


در بخش دیگر این مراسم سپنتا مجتهدزاد به اجرای یک قطعه موسیقی پرداخت.

در بخش دیگر این مراسم فیلم بزرگداشت اکبر عبدی که توسط مجید توکلی ساخته شده است، پخش شد. این بخش از مراسم در حالی برگزار شد که تعداد قابل توجهی از مهمانان سالن را ترک کرده بودند تا به اکران های مردمی فیلم هایشان برسند، مراسم افتتاحیه جشنواره با نمایش فیلم ها تداخل دارد.

در این بخش مسعود ده نمکی، بهرام بدخشانی، محمدرضا فروتن، احمدرضا معتمدی و رسول صدرعاملی برای تجلیل از این هنرمند روی صحنه آمدند و لوح تقدیری به وی اعطا کردند.

صدرعاملی در این بخش گفت: خوشحالم به خاطر کسی این بالا هستم که در طول این سال ها فقط یک بازیگر نبوده بلکه یک پدیده بوده است، او در طول همه آثارش هیچوقت ادا در نیاورد. نقش ها را به ما باوراند و خودش را به ما تحمیل کرد به طوری که چاره ای به جز دوست داشتن او نداشتیم، او یک نابغه در تصویرگری فیزیک و میمیک است، او برای ما یک سرمایه و ثروت ملی است.

اکبر عبدی در سخنانی بیان کرد: من شانس بزرگی آوردم و با اشخاص بزرگی مثل تقوایی و حاتمی و ...کار کردم و با تنها کارگردانی که ۶ اثر داشتم ده‌نمکی بود.

ده نمکی هم درباره اکبر عبدی اظهار کرد: او به من افتخار داد که با من کار کرد، پیشنهادم به آنهایی که می خواهند با عبدی کار کنند این است که رضایت خانومش را داشته باشند.

وی افزود: عبدی و شریفی نیا مثل تام و جری هستند دعواهای آنها را جدی نگیرید، خیلی ها در سینما مشهور و خیلی ها محبوب هستند ولی عبدی هم مشهور و هم محبوب است و من به درخواست آقای رضاداد اینجا هستم تا کمی هم اوضاع رو کنترل کنم.

محمدرضا فروتن هم گفت: بزرگان در سینما بسیار هستند به دو بزرگ ارادت دارم یکی مرحوم خسرو شکیبایی که برایم پر از عشق بود و دومین فرد اکبر عبدی است که نبوغ او حیرت همه را برانگیخته است، جدا از نبوغ خدادادی او خوش قلبی و صفای دل او است که با انسان های زیادی همدردی کرده است، امیدوارم با مراقبت از خود از دل و عشق ما نسبت به خودشان مراقبت کنند.

عبدی در ادامه بیان کرد: این ایام ایام فاطمیه است و این ایام را تسلیت می گویم.

وی بعد از شوخی‌هایی درباره ازدواج مجدد ضمن تشکر از همسرش و مادرش گفت: از شما تشکر می کنم که وقتی حتی فیلم مزخرف بازی کردم آنها را دیدید، من دم رفتنم است و شاید فقط چند سال دیگر زنده باشم، از خداوند ممنونم که به من عزت داد، من که بچه نازی آباد هستم کجا و برگزاری این بزرگداشت کجا، هیچ هنرمندی در سینما رزومه به لحاظ تعداد به اندازه منوچهر اسماعیلی ندارد او فرشچیان سینمای ایران است، او با صدا جای تصویر را هم پر کرده است، او در مادر به جای من صحبت کرد و همزمان جای چهار نفر دیگر هم صحبت کرد، او من را دوبرابر در فیلم جلوه داده است همیشه جزو افتخاراتم می دانم که کار آنها را از نزدیک دیده ام، او یکی از بزرگترین و با ارزش ترین سرمایه های سینمای ایران است.

این بازیگر افزود: نمی دانم چند سال است که ما در روز روشن پولمان را از جیب مردم در می آوریم این زشت است، سلیقه مردم را عوض کرده اند برای مثال به من می گویند فیلمت بزن و برقص کم داشت، معلوم است که با این وضعیت مردم به تماشای فیلم های جم می نشینند، برای آقایان سینمای ایران، کشاورز، انتطامی، احمد پژمان، مشایخی، نصیریان و ... آرزوی سلامتی دارم، من یک سال دیالیز شدم و یک سال در قرنطینه بودم و می دانم بیماری سخت است.

عبدی در پایان این مراسم اشاره کرد: از مردم تشکر می کنم که خرج ما سینمایی ها را می دهند و فیلم های درپیت را هم می بینند. امیدوارم جیبتان پر پول باشد، برای خانواده عزیزانی که در حادثه های اخیر عزیزی را از دست داده اند آرزوی صبر می کنم.


کد مطلب: 14735

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcjiaev.uqextzsffu.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir