دخل و خرج شهرهای بزرگ جهان چگونه است؟

7 بهمن 1396 ساعت 15:00

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران گفت: در تحلیل بودجه، منابع درآمدی، مخارج و روش های تامین سرمایه از مهمترین مولفه ها هستند که ضرورت دارد در دوره جدید نگاهی علمی به این مساله مهم صورت گیرد.


دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران گفت: در تحلیل بودجه، منابع درآمدی، مخارج و روش های تامین سرمایه از مهمترین مولفه ها هستند که ضرورت دارد در دوره جدید نگاهی علمی به این مساله مهم صورت گیرد.

به گزارش تحریرنو ؛ سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر و نائب رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای ارتقای وضع اقتصادی شهرها ساماندهی نظام بودجه ریزی شهری است، گفت: در تحلیل بودجه منابع درآمدی، مخارج و روش های تامین سرمایه از مهمترین مولفه ها هستند که ضرورت دارد در دوره جدید نگاهی علمی به این مساله مهم صورت گیرد.

وی با بیان اینکه انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در طرحی به بررسی وضعیت نظام بودجه ریزی در بسیاری از شهرهای پیشرو جهان پرداخته است، گفت: آنچه مشخص است به دلایلی ما در برخی از ردیف های درآمدی عملکرد مشخصی نداریم در حالی که شهرهای جهان در این ردیف ها وضعیت چشم گیری دارند.

مدرس دانشگاه تهران به وضعیت مخارج شهرداری ها نیز اشاره کرد و گفت: ضرورت دارد تا مدیریت شهری با برون سپاری هرچه بیشتر از حجم تصدی گری خود کاسته و بر ابعاد نظارتی و شفافیت زا بیفزاید.

طباطبایی مزدآبادی به وضعیت نظام بودجه ریزی شهر لندن اشاره کرد و گفت: ۶۴ درصد درآمد شهرداری لندن از محل عوارض و مالیات از جمله مالیات بر دارایی است و تنها ۲۳درصد از درآمد این شهر از طریق سوبسیدها و کمک های دولت مرکزی تامین می شود، ۵درصد از طریق بهای خدمات و ۸ درصد از سایر روشها حاصل می شود.

وی در خصوص وضعیت مخارج لندن نیز گفت: اختصاص ۹درصد به حمل و نقل، ۳۷درصد هزینه پرسنلی، ۲۷درصد سلامت اجتماعی، ۱۹درصد مدیریت مالی و ۳درصد فرهنگ و ۱ درصد شکوفایی اقتصادی از مهمترین محل های صرف شده منابع است.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به وضعیت پاریس نیز اشاره کرد و افزود: شهر پاریس درآمد تقریبا ۸ میلیارد یورویی دارد که بیش از ۵۰ درصد آن از محل مالیات ها یا عوارض به دست می آید و از ۸ میلیارد یورو هزینه نیز ۷.۹ میلیارد دلار آن هزینه عملیاتی بوده و مابقی هزینه سرمایه ای محسوب می شود. خدمات عمومی و کمک های اجتماعی مهمترین قسمت های هزینه عملیاتی بوده اند و ۴۳ درصد هزینه سرمایه ای نیز در بخش برنامه ریزی، خدمات و محیط زیست شهری ۱۷درصد در بخش مسکن و ۱۳درصد در بخش خدمات عمومی بوده است.

کارشناس اقتصاد شهری به وضعیت میلان ایتالیا نیز اشاره کرد با بیان اینکه این شهر دارای ۶۱ کد درآمدی فعال بوده و از همه آنها درآمد اخذ کرده است، گفت: میلان در سال ۲۰۱۶ درآمد ۴ میلیارد دلاری دارد که بیش از ۲ میلیارد آن از طریق عوارض مستغلات به دست می آید. از دیگر منابع درآمدی آن می توان به درآمد پروانه ساخت وساز(۲درصد)، کمک های دولت، (۲درصد) فروش خدمات، اجاره اماکن و تجهیزات و ... اشاره کرد.


کد مطلب: 14645

آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcjimev.uqexxzsffu.html

تحریر نو
  http://tahrireno.ir