مشاور رئیس سازمان برنامه مطرح کرد؛
دلایل پایداری بیکاری در دولتها با وجود رشد اقتصادی
2 بهمن 1396 ساعت 10:42
مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: استمرار بیکاری در کشور با وجود رشد اقتصادی منفی، ۱۲.۵ درصدی و ۴.۵ درصدی به علت نبود برنامه اشتغال آفرینی در حوزه مشاغل کم سرمایه به قوت خود باقیست.
مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: استمرار بیکاری در کشور با وجود رشد اقتصادی منفی، ۱۲.۵ درصدی و ۴.۵ درصدی به علت نبود برنامه اشتغال آفرینی در حوزه مشاغل کم سرمایه به قوت خود باقیست.
به گزارش تحریرنو ؛ ابوذر ندیمی مشاور رئیس سازمان برنامه با اشاره به وضعیت رشد اقتصادی و اشتغال گفت: رابطه بین رشد اقتصادی و اشتغال هنوز تایید نشده و نمیتوان با قاطعیت گفت در صورتیکه رشد اقتصادی افزایش پیدا کند به تناسب آن وضعیت اشتغال نیز رشد خواهد داشت.
وی افزود: بر همین اساس وضعیت بیکاری چه زمانی که رشد اقتصادی منفی بود و چه زمانی که ۱۲.۵ درصد ثبت شد و چه حالا که ۴.۵ درصد اعلام شده است به قوت خود باقی است.
این نماینده ادواری مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: بررسی جداول رشد اقتصادی نشان می دهد،سرمایه گذاری دولت به سمت و سوی بخش خدماتی میل داشته است که بر خلاف باور عموم ظرفیت ایجاد شغل بیشتری دارد.
وی تاکید کرد: در حالی همه از تولید به معنای بخش صنعت و کشاورزی دفاع می کنند که حمایتها تنها به لحاظ ارزش پول و جلوگیری از خروج ارزی است اگر نه بخش خدمات قابلیت تعریف فرصتهای شغلی بیشتری دارد.
معاون پارلمانی وزیر صنعت دولت دهم همچنین تاکید کرد: از سوی دیگر بیکاری از مقوله های سیالی است که سال به سال به تعداد آن افزوده و جمعیت جدیدی در انتظار شغل به جمعیت بیکاران افزوده می شود ؛بنابراین اگر دولت موفق به تعریف ۵۰۰ هزار شغل شود هم تاثیر چندانی در بازار اشتغال به جا نخواهد گذاشت چرا که جمعیتی حدود ۸۵۰ هزار نفر به جمعیت ۳ میلیونی بیکاران اضافه شده اند.
ندیمی خاطرنشان کرد: کشورهای اروپایی به موازات تقویت حوزه تولیدت به بخش خدمات که در واقع مشاغل شهری است توجه تام دارند، مشاغلی در حوزه اینترنت و همچنین گردشگری که برخلاف شغل آفرینی در سایر حوزه ها که نیازمند ۴۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان سرمایه گذاری به ازای هر فرصت شغلی است ، سرمایه زیادی نیاز ندارد.
وی تاکید کرد: هرچند فروشهای آنلاین در سالهای اخیر رونق گرفته و استارت اپ های بزرگ در حوزه اقتصاد متولد شدهاند اما هنوز جایگاه قانونی خود را پیدا نکرده و کمتر در آمارهای رسمی لحاظ می شوند.
کد مطلب: 14618
آدرس مطلب: http://tahrireno.ir/vdcjomev.uqexvzsffu.html