قطعنامه کنگره میکروب شناسی؛
توانمندی میکروب شناسان در کشور مظلوم مانده است
هجدهمين کنگره ملی و بین المللی میکروب شناسی ایران با قرائت بیانیه ای به کار خود پایان داد.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۰ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۰
 
توانمندی میکروب شناسان در کشور مظلوم مانده است
 
هجدهمين کنگره ملی و بین المللی میکروب شناسی ایران با قرائت بیانیه ای به کار خود پایان داد.

به گزارش تحریرنو ؛ در متن این بیانیه آمده است: اکنون که به حول قوه الهی هجدهمین کنگره ملی و بین المللی میکروب شناسی به پایان رسیده است، ضمن تشکر از کلیه دست اندرکاران محترم اعم از انجمن میکروب شناسی ايران، وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران و ساير موسسات علمي كشور و بويژه اعضای محترم کمیته های علمی و اجرایی، شرکت کنندگان تقاضا دارند موارد ذیل مورد توجه جدي مسئولین ذیربط قرار گیرد.

لازم به ذكر است موارد ذیل با لحاظ نمودن منويات مقام معظم رهبری در حوزه سلامت و اقتصاد مقاومتی، توليد و اشتغال بوده و مصادیق آن در حوزه میکروب شناسی، احصاء گردیده است:

۱. در ابتدا شركت كنندگان مراتب سپاس خويش را از جناب آقاي دكتر هاشمي مقام محترم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بواسطه شجاعت در اجراي قانون و پيگيري تحول نظام سلامت كشور بعنوان مهمترين مطالبه مردمي بويژه اجراي قانون دوره تكميلي آزمايشگاه اعلام مي نمايند.

۲. با توجه به نياز روز افزون بخش هاي درماني كشور و اهميت و ضرورت بهره گيري از توانمندي هاي دانش اموختگان دكتري و كارشناسي ارشد رشته ميكروب شناسي در تشخيص درست عوامل عفوني، شناسايي اپيدميولوژي عفونتها و رديابي صحيح مقاومت باكتري ها كه اين روز ها در كشور مظلوم مانده لازم است مسئولين اقدامات عملي موثر و پيگيري هاي جدي در زمينه بكارگيري و ايجاد جايگاه براي حضور دانش آموختگان رشته ميكروبيولوژي در بيمارستان ها و آزمايشگاه ها معمول دارند. بويژه بايستي براي حضور ميكروبيولوژيست در كميته هاي بيمارستاني "كنترل عفونت هاي بيمارستاني" و "تجويز منطقي آنتي بيوتيك" و ... راهكارهاي برنامه ريزي و اجرا گردد.

۳. شركت كنندگان بر ضرورت نياز سنجي و اولويت بندي پژوهش هاي حوزه ميكروب شناسي و حمايت ويژه و اختصاص بودجه مناسب به اولويتهاي پژوهشي ميكروب شناسي در قالب طرح هاي ملي كه منجر به گام هاي اساسي در راستا ارتقاء سلامت جامعه گردد تاكيد دارند. در اين راستا با تأکید بر اقتصاد مقاومتی، توليد و اشتغال ملي پیشنهاد می‌شود پروژه‌های پژوهشی میکروب‌شناسی کاربردی‌تر و با توجه به نيازها طراحي طراحی و ساماندهی شوند. بويژه با توجه به خطر بروز بيماري هاي نوپديد و باز پديد ويروسي و ميكروبي بسيار ضروري است از تحقيقات در زمينه هاي پيشگيري، تشخيص و راهكارهاي بومي مقابله كه اغلب نيازمند تكنولوژي بالا و هزينه هاي سنگيني براي محققين مي باشد بطور ويژه حمايت گردد.

۴. با توجه به نياز به تعريف استانداردهاي مناسب براي آزمايشات ميكروب شناسي جهت حصول كيفيت لازم شركت كنندگان بر لزوم تدوين گايدلاينها، ارتقاء سیستم اعتبار بخشی و نظارت بر آزمايشگاه هاي تشخيصي تاكيد داشتند تا اين آزمايشگاه به سطح بين المللي و قابل قبول برسند.

۵. با توجه به گستردگي حوزه ميكروب شناسي و ضرورت توانمندسازي تخصصي دانش آموختگان اين حوزه، بر لزوم راه اندازي دوره هاي آموزشي براي حوزه هاي كاري مختلف نظير "ميكروب شناسي كنترل عفونت" ، " ميكروب شناسي تشخيصي پزشكي" و.... به صورت حضوري و يا غير حضوري علاوه بر آموزش هاي پايه ميكروب شناسي تاكيد گرديد.

۶. با توجه سرعت شگرف پيشرفت در حوزه ميكروب شناسي و گذشت چندين سال از تدوين سرفصل هاي ميكروب شناسي ضرورت بروز رساني سرفصل هاي رشته/مقطع هاي حوزه ميكروب شناسي ضروري است بويژه با توجه به رسالت و وظيفه دانش آموختگان ميكروب شناسي پزشكي جهت خدمت رساني به بيماران پيشنهاد مي گردد عنوان رشته/مقطع هاي اين حوزه به كارشناسي ارشد ميكروب شناسي باليني و دكتري تخصصي ميكروب شناسي باليني اصلاح گردد.

۷. با توجه به پتانسيل گسترده انجمن ميكروب شناسي لازم است از مشاركت اين انجمن در تصميم گيري، نظارت و ساير حوزه هاي كاري ميكروب شناسي بيشتر استفاده گردد.

۸. لزوم برقراری ارتباط علمی سیستماتیک و قانونمند بین حوزه هاي میکروب‌شناسی با بخش هاي باليني نظير کمیته‌های کنترل عفونت بیمارستان‌ها، گروه‌های بیماری‌های عفونی و سایر واحدهای مرتبط.

۹. لزوم گسترش شبکه‌ی علمی و بومي مراقبت و پایش مقاومت‌های آنتی بیوتیکی و شبکه‌ی میکروب‌شناسی در کشور.

۱۰. برقراری فوق العاده‌ی سختی کار برای کارمندان و اعضای هیئت علمی میکروب‌شناسی شاغل در گروه‌ها و بخش‌های میکروب‌شناسی به دلیل کار با مواد بیولوژیک، توکسیک و میکروارگانیسم‌های عفونی، مشابه قانون مربوط به سختی کار استادان و کارکنان گروه های آموزشی علوم تشریح و رادیولوژی و... تسري اين قانون به همه اساتيد و شاغلين در اين حوزه

۱۱. در انتها شركت كنندگان بر حمايت جدي و مستمر از اشتغال دانش آموختگان جوان رشته ميكروب شناسي تاكيد دارتد. در اين راستا از وزارت محترم درخواست مي گردد براي جذب و به کارگیری دانش آموختگان کارشناسی ارشد و دکتری میکروب‌شناسی در بيمارستان ها، بخش‌های میکروب‌شناسی آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی و شرکت‌های تولیدی و توزیعی مواد غذایی، دارویی و بهداشتی آرایشی همت نماید.
کد مطلب: 12918