دبیر انجمن رادیو تراپی آنکولوژی ایران:
استفاده بیرویه از شیمی درمانی در درمان سرطان باید کنترل شود
دبیر انجمن رادیو تراپی آنکولوژی ایران از پرداخت سالانه بيش از ١٥٠٠ ميليارد تومان هزينه داروهاى شيمى درمانى توسط دولت خبر داد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۴۱
دبیر انجمن رادیو تراپی آنکولوژی ایران از پرداخت سالانه بيش از ١٥٠٠ ميليارد تومان هزينه داروهاى شيمى درمانى توسط دولت خبر داد.
به گزارش تحریرنو از روابط عمومی انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران دکتر احمد عامری از برگزاری کارگاه آموزشی کانتورینگ معده برای متخصصان كلينيكال انكولوژى (راديوتراپى انكولوژى) از سوی انجمن راديوتراپى انكولوژى ايران خبر داد و گفت: با پیشرفت علم، تکنیکهای استفاده از رادیوتراپی بعنوان موثرترين درمان سرطان نیز گسترده شده است به گونهای که امروزه میتوان به صورت دقیق محل مورد نیاز را تعیین و سپس رادیوتراپی را انجام داد. استفاده از این روش سایر اعضای بدن را کمتر در معرض اشعه رادیوتراپی قرار میدهد و در نتیجه عوارض ناشی از آن کاهش مییابد.
این متخصص کلینیکال انکولوژی افزود: در این کارگاه آموزشی انجمن کلینیکال انکولوژی به اين متخصصان تکنیکهای جدید را آموزش خواهد داد تا بتوان همزمان با پيشرفت علم، دانش همكارانمان را به روز نموده و عوارض ناشی از درمان سرطان را كاهش دهيم. اين درحاليست كه درمانهاى دارويى با اثربخشى بسيار كمتر از راديوتراپى بدون هيچ كنترلى توسط بعضى از رشته هايى كه تسلط كافى به تمامى درمانهاى غيرجراحى سرطان ندارند هزينه درمان را روز به روز بيشتر كرده و بار مالى آن و همچنين هزينه عوارض ناشى از آن بر دولت تحميل ميگردد و اگر اقدام موثرى صورت نگيرد بزودى شيمى درمانى تمامى بودجه بهداشت را خواهد بلعيد.
وی با بیان اینکه در این کارگاه به تکنیکهای رادیوتراپی در درمان سرطان معده توجه خواهد شد، یادآور شد: سرطان معده از شایعترین سرطانهای دستگاههای گوارش در ایران بوده که در آقایان از بالاترين شیوع برخوردار است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص استفاده بیرویه از شیمی درمانی برای درمان سرطانها در کشور هشدار داد و یادآور شد: شیمی درمانی از روشهای درمان غیرجراحی سرطان است که متاسفانه در کشور ما به صورت بیرویه و در بسيارى از موارد بى مورد از آن استفاده میشود و اين هزينه بالا مانع پيشرفت موثر راديوتراپى در كشور شده است.
وي با بيان اينكه عدم هماهنگی بین بخشی پزشکان موجب گسترش استفاده بیرویه از شیمی درمانی شده است گفت اميدوارم وزارت بهداشت و درمان در تصميمات خود ارايه خدمات جامع به بيماران مبتلا به سرطان را بطور جدى و عملياتى مدنظر داشته باشد و در جهت تقويت رشته جامع راديوتراپى انكولوژى ( كلينيكال انكولوژى) تصميم سازى كند.