براساس یافته محققان؛
رژیم غذایی پرچرب می تواند ساعت سلولی بدن را تغییر دهد
مطالعات جدید نشان می دهد رژیم غذایی پرچرب سبب التهاب شده و ساعت سلولی بدن را تغییر می دهد.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۲۰
 
رژیم غذایی پرچرب می تواند ساعت سلولی بدن را تغییر دهد
 
مطالعات جدید نشان می دهد رژیم غذایی پرچرب سبب التهاب شده و ساعت سلولی بدن را تغییر می دهد.

به گزارش تحریرنو از ساینس، هریك از سلول های بدن دارای ساعت طبیعی هستند كه زمان فرآیندهای سلولی مهم و ضروری برای عملكرد صحیح بدن را تنظیم می كنند. همچنین این ساعت طبیعی در واكنش های التهاب نیز موثر هستند. التهاب، یك واكنش طبیعی بدن است كه در صورت جراحت یا آلودگی باكتریایی، ایجاد می شود.

استفاده از رژیم غذایی پرچرب ممكن است منجر به بروز التهاب مزمن شود و در نتیجه آن خطرات بزرگتری از جمله چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی و عروقی، سكته و آرتریت روماتوئید سلامت شخص را تهدید كند.

مصرف بیش از حد چربی، عملكرد ساعت طبیعی موجود در سلول های دفاعی را كند می كند و توانایی آن ها را در تعیین دقیق زمان كاهش می دهد.

برای بررسی بیشتر این موضوع، محققان نوعی اسید چرب اشباع شده موسوم به پالمیتات را با DHA كه نوعی چربی اشباع نشده است، مقایسه كردند.

ساختار پالمیتات یك زنجیره اسید چرب طولانی است كه از ۱۶ اتم كربن تشكیل شده و به طور طبیعی در روغن پالم، روغن هسته خرما، كره، پنیر، شیر و گوشت وجود دارد.

در نتیجه این تحقیقات مشخص شد پالمیتات سلول های بدن را كند می كند و ساعت طبیعی برخی از آن ها را در منطقه زمانی متفاوتی قرار می دهد و بدین ترتیب، زمانبندی واكنش آن ها را نسبت به یك محرك برهم می زند.

حالتی را تصور كنید كه ساعت دیواری، ساعت مچی، ساعت كامپیوتر و گوشی موبایل شما زمان های مختلفی را نشان دهند. در این حالت چطور می توان زمان درست را تشخیص داد؟ با وجودی كه بدن انسان به عنوان یك ساختار واحد به سادگی می تواند از یك منطقه زمانی به منطقه زمانی دیگر برود، در صورتی برخی از سلول های بدن منطقه زمانی خود را تغییر دهند و برخی دیگر بدون تغییر بمانند، بدن دچار التهاب می شود.

این اختلال ممكن است منجر به انواعی از بیماری ها به ویژه اختلالات متابولیك شود. احتمال ابتلا به التهاب مزمن به نوع چربی های اشباع شده و زمان مصرف غذای هر شخص نیز وابسته است؛ ولی به طور كلی ساعت سلولی بدن را تغییر می دهد.

گزارش كامل این تحقیقات در نشریه EBioMedicine منتشر شده است.
کد مطلب: 5022