در نشست خبری سريالهای شبكهی دو در نيمهی دوم سال جاری، توليدات اين شبكه معرفی شد.
به گزارش تحریرنو به نقل از روابطعمومی رسانهی ملی، مهدی صباح مدير گروه مجموعههای تلويزيونی شبكهی دو سيما در نشست خبری سريالهای اين شبكه برای نيمهی دوم امسال، از توليد سه مجموعهی جديد با نامهای "زير نور شمع" به كارگردانی ابراهيم فروزش، "شكوه يک زندگی" به كارگردانی داريوش ياری و "قصههای آشنا" به كارگردانی سيروس حسنپور خبر داد.
مهدی صباح مدير گروه مجموعههای تلويزيونی شبكهی دو سيما در نشست ويژههای نمايشی اين شبكه در نيمهی دوم سال، عنوان كرد: سه سريال جديد شبكهی دو با نامهای "زيرنور شمع"، "شكوه يک زندگی" و "قصههای آشنا" بهترتيب براساس قصههايی از هوشنگ مرادیكرمانی، زندگی شكوفه ابراهيمی همسر شهيد اسماعيل يعقوبی و برداشتهايی آزاد از كتابهای درسی قديمی و قصههای آشنايی چون حسنک كجايی، دختر كبريت فروش، باز باران و... توليد میشود.
همچنين سريال "آرام میگيريم" به نويسندگی و كارگردانی روحاله سهرابی نيز با مشاركت انجمن سينمای انقلاب و دفاعمقدس در شبكهی دو سيما تهيه خواهدشد.
وی در ادامه به نزديکترين سريال آمادهی پخش در اين شبكه اشاره كرد و گفت: مجموعهی "رهايی" كاری مشاركتی از شبكهی دو و موسسهی ناجی هنر است كه از ۱۴ مهر تا ۲۴ مهرماه روی آنتن میرود.
اين سريال به تهيهكنندگی محمدرضا شفيعی با نمايش اقتدار نيروی پليس و نقش او در مسائل امنيتی جامعه، مبارزه با سرقت و گروگانگيری و... توليد و پخش میشود.
صباح با اشاره به پخش سريال "دولت مخفی" بعد از "رهايی" دربارهی علت عدم پخش آن با وجود تبليغات صورت گرفته بيان داشت: سريال دولت مخفی مجموعهی ديگری است كه بعد از رهايی و از دههی دوم محرم روی آنتن میرود.
علت پخشنشدن اين سريال علیرغم پخش آنونسها تصميمی بود كه در جلسهای با دكتر دارابی گرفتهشد.
در آخرين جلسه با معاون سيما قرار بر اين شد كه شبكهی سهسيما سريال پليسی "زخم" را بهمناسبت هفتهی نيروی انتظامی روی آنتن ببرد. همچنين آمادهنبودن و پايان نيافتن سريال "آمين" با همين محوريت از شبكهی يک سيما سريال مناسبتی دوم اين هفته را به شبكهی دو سيما واگذار كرد و ما مجبور به جابهجايیهايی در جدول پخش شبكه شديم و بههمين خاطر به مخاطبان يک عذرخواهی بدهكار هستيم.
وی همچنین افزود: سريالهای "زخم" و "رهايی" نيز با دو فضای متفاوت اما با محوريت يک موضوع برای هفتهی نيروی انتظامی در نظر گرفته شدهاست. سريال "زخم" با تاكيد بر نقش و جایگاه پليس زن و رهايي با تاكيد بر بخش ديگری از تلاشها و زحمات اين نيرو به گرامیداشت هفتهی نيروی انتظامی میپردازند و يکهفته تا دهروز فضای امنی را به مخاطبان تلويزيون هديه میدهند.
علت پخش "دولت مخفی" هم در دههی دوم محرم نيز موضوعات و مباحثی اين سريال است كه در آن به آموزههای عاشورايی همچون مقاومت، ايثارگری و شهادت اشاره میشود.
"سالهای ابری" نيز اگرچه سريالی مناسبتی نيست اما بهدليل برخورداری از آموزههای حقطلبی و آزادگی و اقتصاد سالم و اسلامی بعد از اين سريال به پخش میرسد و از اربعين روی آنتن خواهدبود. مجموعهی "سالهای ابری" نيز به كارگردانی مهدی كرمپور و تهيهكنندگی محمدعلی اسلامی بعد از دولت مخفی در دستور پخش قرار خواهد گرفت.
وی دربارهی ساير توليدات نمايشی اين شبكه و آخرين وضعيت ساخت آنها اعلام كرد: سريال "جاده قديم" به كارگردانی بهرام بهراميان از جمله مجموعههای طنز فاخری است كه بهدليل تقارن با ايام محرم و صفر پخش آن به سال ۹۴ موكول میشود. بهنظرم اين سريال بهدليل تفاوت با تجربههای پيشين آقای بهراميان جذابيتهايی دارد. چراكه ايشان عمدتا كارهای اجتماعی همچون ساعت شنی يا اثری در فضای ماورايی همچون "سقوط يک فرشته" را ساختهاند. اين اثر در سيما فيلم در حال تهيه و توليد است.
به گفتهی مدير گروه مجموعههای تلويزيونی شبكهی دو سيما همچنين سريال "حانيه" از جمله آثاری است كه با خارجشدن و تمركززدايی از توليدات نمايشی در تهران، در استان يزد تصويربرداری میشود و از گزينههای پخش در دههی فجر است. كارگردانی اين سريال را جلال دهقانیاشكذری تهيهكنندگی آنرا علی مهام برعهده دارند.
وی گفت: نوروز امسال نيز حالوهوای متفاوتی دارد با توجه به اينكه هفتهی اول مصادف با ايام فاطميه است بايد فيلمنامههايی براي ساخت كار آمده و نوشته شود كه شان اين ايام را در نظر بگيرد؛ از اين رو "زير نور شمع" بهعنوان يكی از گزينههای توليد برای اين ايام در كنار كلاه قرمزی كه از نيمهدوم اسفندماه در كنداكتور پخش شبكهی دو قرار میگيرد مطرح خواهدبود. اين سريال روايت زنی بهنام شهربانو و مادر شهيدی است كه همهی اتفاقات روستا را با درايت و دورانديشی خود حل و فصل میكند.
مهدی صباح دربارهی وضعيت توليد سريال "گاهی به پشتسر نگاهكن" و زمان پخش آن نيز مطرح كرد: اين سريال به كارگردانی مازيار ميری دارای ۳۰ قسمت است و اگرچه ملودرام است اما كاری سنگين و فاخر بهلحاظ توليدی است و اكنون در كارخانهی مگاموتور مراحل تصويربرداری خود را سپری میكند. محوريت آن بر شعار حمايت از توليد ملی و سبک زندگی ايرانی - اسلامی است. ما در شبكهی دو همكاری با كارگردانان عرصههای مختلف را در دستور كارمان قرار داريم و مروری بر نامهايی كه اكنون با شبكه همكاری میكنند هم اين مساله را تاييد میكند. همچنين درصدد هستيم تا اگر خانم برومند از كارهای اجرايی خود فارغ شوند همكاری با ايشان را از سر بگيريم. تجربهی همكاری با ايشان همواره مفيد و اثربخش بودهاست و آخرين آن آب پريا دو سال گذشته پيشبينی دستی از بحران آب كه اكنون بهعنوان يک موضوع جدی مطرح است، داشت.
وی نگاه خود را دربارهی سريال "كيميا" نيز اينطور بيان كرد: سريال "كيميا" كه ابتدا ۱۰۰ قسمتی عنوان شدهبود و بعدها بهدليل اضافهشدن داستان مربوط به خرمشهر، اين مجموعه به ۱۱۰ قسمت تبديل شد، اولين و ارزانترين سريال داستانمحور بلند تلويزيون است. اين سريال بهدليل داشتن فيلمنامهای آماده و برنامهريزیهای قبلی برآورد مالی بالايی ندارد و انجمن سينمای انقلاب و دفاعمقدس نيز نه بهعنوان مشاركت اما حمايتهايی مالی را برای توليد آن داشتهاست.
صباح در ادامه دربارهی قصهی سریال گفت: شروع داستان از ماجرای حضور آمريكايیها در خرمشهر خواهد بود و شخصيت كيميا از سنين نوجوانی تا ميانسالی بهتدريج در مسير رويدادهای مهم تاريخی كشور به پختگی و كمال میرسد. او دارای ويژگیهايی همچون نجابت، حمايت از خانواده، شجاعت، حرمتداری و... است و افتخار من اين است كه در اينجا از تلاشهای مسعود بهبانینيا كه با وجود سختیهای فراوان جزئيات دقيق و قصهای جذاب را به نگارش درآورده تشكر كنم.
مدير گروه مجموعههای تلويزيونی شبكهی دو سيما كه بخش دوم نشست را به پاسخگويی به پرسشهای خبرنگاران حاضر اختصاص داد در جواب خبرنگار روابطعمومی رسانهی ملی مبنی بر اينكه علت تمركز اخير شبكهی دو سيما بر توليد مجموعههای نمايشی بهكم شدن محوريت برنامههای كودک از اين شبكه بر میگردد يا ارائهی آنتنی جذابتر به مخاطب، گفت: آنچه امروز برداشتهای شبكهی دو محسوب میشود حاصل كاشتهايی است كه طی سالهای اخير صورت گرفتهاست.
وی در پایان گفت: همهی سريالهای در حال توليد شبكه با فيلمنامههای آماده كار خود را آغاز كردهاند كه برای نوشتن آنها زمان و تحقيقات زيادی صرف شدهاست. همچنين همپوشانی شبكهها و تاسيس شبكههای جديد بار زيادی را از دوش شبكهای سراسری و قديمی برداشتهاست. برای مثال بسياری از سريالها در پخش اول خود شايد با استقبال چندانی روبهرو نشوند اما پس از بازپخش در شبكههای جديد با اقبال مردمی مواجه میشود.