حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی:
سینماگران دغدغه‌ی اصلاح جامعه را داشته باشند
کنگره‌ی تخصصی شهدای فیلم و سینما با عنوان "جاودانه های نور و تصویر" شب گذشته با استقبال گسترده خانوده‌ی سینما و سیما و با تجلیل از خانواده‌ی محترم شهدای هنرمند در تالار کوثر سازمان صداوسیما با اجرای مجید یراقبافان برگزار شد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۴۴
 
سینماگران دغدغه‌ی اصلاح جامعه را داشته باشند
 
کنگره‌ی تخصصی شهدای فیلم و سینما با عنوان "جاودانه های نور و تصویر" شب گذشته با استقبال گسترده خانوده‌ی سینما و سیما و با تجلیل از خانواده‌ی محترم شهدای هنرمند در تالار کوثر سازمان صداوسیما با اجرای مجید یراقبافان برگزار شد.

به گزارش تحریرنو به‌نقل از روابط‌عمومی کنگره‌ی ملی ۲۰۰۰ شهید هنرمند، با هم‌راهی و ابراز احساسات گرم هنرمندان و سینماگران و حاضران از خانواده‌های شهیدان: حسن هادی (خبرنگار صداوسیمای مرکز خوزستان)، احمد آریایی (مرکز بسیج صداوسیما)، مهدی فلاحت‌پور (گروه روایت فتح)، محمدعلی شاهمرادی (جزو فرماندهان نظامی استان اصفهان)، منوچهر کریمی‌موید (برنامه‌ساز و مستندساز در استان کرمانشاه)، پیمان بزرگ‌زاده (فیلم‌نامه‌نویس و بازیگر از استان فارس) تجلیل شد.

هم‌چنین، با هم‌راهی خانود‌ه‌های شهدای هنرمند از هنرمندان فعال معاصر: ابراهیم حاتمی‌کیا، حسین مهدویان (از فیلم‌سازان نسل جوان)، نرگس آبیار (کارگردان فیلم شیار ۱۴۳)، محمد داوودی (از فعالان عرصه‌ی فیلم‌سازی و فیلم‌بردار در دوره‌ی دفاع‌مقدس) و استاد فرج‌اله سلحشور قدردانی شد.

هم‌چنین، پخش کلیپی از فیلم پرواز در شب ساخته رسول ملاقلی‌پور و تقدیر از سید‌محمد حسینی (خبرنگار صداوسیما) که اخیرا در سوریه جان‌باز شد را از جمله دیگر برنامه‌های این کنگره اعلام کرد.

حجت‌الاسلام حسن ابوترابی‌فرد، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در این مراسم اظهار کرد: این ۲هزار شهید با الهام از آموزه‌های اسلام به قله‌های عظیم دست پیدا کردند و با خلق آثار ارزش‌مند خویش به‌ویژه در عرصه‌ی فیلم و سینما گام‌های بلندی برداشتند.

وی افزود: در تبیین معنای واقعی هنرمند دیدگاه‌های متفاوت و گوناگونی مطرح شده است، اما شهید آوینی در تعریف انسان هنرمند که در فراز قرآن و آموزه‌های دینی باشد، می گوید هنرمند انسانی است که در مسیر فطرت برای فهم معارف و آموزه‌های حیات بخش دین قدم برداشته است. یعنی انسان فرهیخته‌ای که خویشتن را به آموزه‌های انسان ساز قرآن و اهل بیت (ع) آراسته کرده است.

حجت‌الاسلام ابوترابی فرد در ادامه تعریف شهید آوینی تصریح کرد: این تعریف شامل مردان و زنانی است که از این قدرت و توان برخوردارند که معارف حیات بخش دین را فهم کرده و خویشتن را به آن آراسته کنند. هنرمند به‌معنای واقعی انسان هوش‌مند و متفکری است که از چنین ظرفیت بالایی برخوردار است.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ویژگی دوم انسان هنرمند آن است که آن‌چه را که یافته است و با آن آراسته شده در معرض فهم دیگران قرار دهد. چنین انسانی از توان بالای خویش در خلق یک اثر برای انتقال آموزه‌های انسان ساز بهره می‌گیرد و آثار او راه فهم درست دین را ارائه می‌کند.

وی با اشاره به نگاه شهید آوینی یادآور شد: بهترین انسان در نگاه قرآن هنرمندی است که شهید آوینی معرفی می کند، انسانی که داعی‌ الی‌اله است و از این قدرت برخوردار است که بتواند با فهم صحیح دین و ارائه‌ی درست آن و به تصویر کشیدن روح قرآن و مفاهیم الهی داعی الی‌اله باشد و از طرفی این مسیر را هم با عمل صالح به‌دست آورده باشد.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اظهار کرد: شهدای هنرمند کسانی بودند که در حوزه‌ی فیلم و سینما قدم‌های ماندگاری برداشتند و در سایه‌ی معرفت دینی و ایمان به‌خدا حرکتی را آغاز کرده و آن‌را تداوم بخشیدند. معرفتی که پشتوانه‌ی دست‌یابی به مقام شهادت بود و همین معرفت پشتوانه‌ی خلق آثار هنری آنان نیز بود.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از برکات ارزش‌مند کنگره‌ی ۲ هزار شهید هنرمند این بود که ما با چهره‌هایی شایسته و فرزانه آشنا شدیم چهره‌های ماندگار عرصه‌ی هنر که شهدای هنرمند پیش‌گامان این افراد بودند و حالا مهم‌ترین وظیفه‌ی ما و هر هنرمند هوش‌مند و خدوم آن است که در مسیر تربیت خویش به آراسته کردن خود با ایمان و عمل صالح قدم بردارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مرتضی آوینی اشاره کرد و افزود: شهید آوینی اصلاح شده بود. شهدا ابتدا خود را اصلاح کردند و بعد به یک مصلح تبدیل شدند. زیرا نمی‌شود که انسان اصلاح نشده و از تعلقات دنیا رها نشده باشد و بتواند مثل یک مصلح عمل کند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: پیام هنرمندان شهید این است که خود را اصلاح کنید. هنرمندان مومن و هوش‌مند برای اصلاح خویش تلاش می‌کنند و از ظرفیت خود در جامعه به‌کار می‌گیرند. شهدای هنرمند مصلحان جامعه بودند و نگرانی‌شان از وضعیت موجود در جامعه‌ی آن‌ها را در این راه قرار داد که به‌سمت شهادت بروند.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: ما امروز در حوزه‌ی فیلم و سینما به نویسندگان، کارگردانان و چهره‌های ارزش‌مندی نیازمند هستیم که دغدغه‌ی اصلاح جامعه را داشته باشند و در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه قدم بردارند. چنین انسان‌هایی ادامه‌ی راه شهدا هستند.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان صدا‌و‌سیما در کنگره‌ی "جاودانه های نور و تصویر" تاکید کرد جبهه‌ی روشن‌فکران و هنرمندنمایان با آدرس غلط دادن آزادی را به‌سطح لاابالی‌گری نازل می‌کنند.

محمود عاطفی، رئیس سازمان بسیج هنرمندان صداوسیما در مراسم کنگره‌ی "جاودانه‌های نور و تصویر" گفت: امید به این‌که ما قدر نعمت شهدا را بدانیم و لایق محبت بی‌کران آن‌ها باشیم. شهادت بالاترین هنر انسان هایی است که برترین سرمایه‌ی خویش را نثار آرمان‌های‌شان ساختند، زیرا متعهد بودند و باور داشتند که بارور شدن آن آرمان به‌نفع انسانیت است.

وی ادامه داد: اولین همت شهیدان این است که برای بشریت قیام کردند. هنگامی‌که ما نام شهدا را می‌شنویم یقین پیدا می‌کنیم که شهادت و اقدامی که به چنین جهادی منتهی شده است از سر خودآگاهی و با اراده‌ای روشن‌بینانه انجام شده است و این ارزش عمل را دوچندان می‌کند.

رئیس کنگره‌ی جاودانه‌های نور و تصویر تصریح کرد: کنگره‌ی دو هزار شهید هنرمند بازنمایی درخشش ستاره‌های درخشانی است که هر جویای حقیقتی می‌تواند راه خود را با آن‌ها بیابد و ما امروز بیش از هر زمان دیگری به یادآوری این شهیدان نیاز داریم. متاسفانه در جامعه امروز برخی از جبهه روشن‌فکران و هنرمندنمایان با آدرس غلط دادن از آزادی آن را به‌گونه‌ای تعریف می‌کنند که چیزی جز لاابالی‌گری از آن برداشت نمی‌شود و حتی استفاده از پیرایه‌های ادبی نیز نمی‌‌توانند قبح برخی از این رفتارهای به‌ظاهر هنرمندانه را بپوشانند.

عاطفی عنوان کرد: بر کسی پوشیده نیست که پولی که در شبکه‌های معاند هزینه می‌شود از ریختن خون ملت‌های مسلمان و دربند به‌دست آمده است و سوال این است که چه‌گونه ممکن است عده‌ا‌ی هنر خود را به‌قیمت مظلومیت ملت‌های مسلمان بفروشند. در چنین شرایطی یادآوری از شهدای هنرمند به نوعی استعانت از آن‌ها است. آن‌ها چراغ راه ما در دست‌یابی به منشور هنر انقلابی هستند منشوری که فصل‌الخطاب آن فرمایش‌های امام خمینی (ره) و تداوم آن در منویات رهبری نهفته است.

وی درباره‌ی هنر شهدا توضیح داد: هنر شهدا در پی تجلی بخشیدن به مفهومی از آزادی است که در پی تعالی بخشی روح انسانیت است و آن‌را نمی‌توان در سفره‌ی حرام بیگانگان جست‌وجو کرد.

رئیس کنگره‌ی جاودانه‌های نور و تصویر اضافه کرد: امروزه مقام شهدای هنرمند، مقام انسان‌هایی است که با درک رسالت انسانی خود به تبیین هنر متعالی پرداختند. آن‌ها دردمندانی بودند که نسبت به گره‌های کور و وضعیت اجتماعی و سیاسی زمان خود بی‌تفاوت نبودند. این شهدا معتقد بودند هنری که نتواند مظلومیت ملت‌های زیر ظلم استکبار را به گوش جهان برساند، هنر نیست بلکه توهم است.

عاطفی بیان کرد: ما امروز هنرمندانی داریم که می‌کوشند در راه سعادت قدم بردارند. کنگره‌ی شهدای هنرمند هم در پی ارائه‌ی الگوهایی درست از سبک زندگی ملزم از فرهنگ شهادت‌طلبی و اهمیت تکریم خانواده‌ی شهیدان با نگاهی به فرهنگ خانواده‌ی شهدا است.

رئیس سازمان بسیج هنرمندان صدا‌و‌سیما در پایان گفت: این کنگره هم‌چنین در پی الگودهی و الگوسازی است و بخشی از شاخصه‌های گفتمان انقلاب اسلامی مانند ظلم‌ستیزی، جنگ فقر و غنا و نبرد حق علیه باطل را تبیین می‌کند.

نرگس آبیار از فیلم‌سازان کشور طی سخنانی کوتاه گفت: من همیشه این توفیق را داشتم که در چنین مراسم‌هایی حصور داشته باشم و به‌همین ترتیب با بسیاری از خانواده‌های شهدا و مادران گرامی‌شان آشنا شده‌ام. من دوره‌ای هم سرویراستار فرهنگ "اعلام شهدا" بودم که قرار بود در بنیاد شهید چاپ شد و آن‌جا با شهدای هنرمند زیادی آشنا شدم که شاعر، نویسنده، فیلم‌ساز و خبرنگار بودند.

وی ادامه داد: اکنون فکر می کنم چه‌قدر جای چنین کنگره‌ای خالی بود و اکنون خوش‌حالم که این‌جا حضور دارم و و تقدیر می‌شوم.

هم‌چنین در این مراسم از سیدمحمدحسن حسینی خبرنگار صداوسیما که چندی پیش در سوریه به مقام جان‌بازی نایل شد تجلیل شد که پدرش حجت‌الاسلام حسینی برای دریافت تندیس وی روی صحنه آمد.

در ادامه‌ی مراسم، با حضور مسئولان این کنگره از پوستر مجموعه‌ی "قرارگاه بی‌قراران" رونمایی شد.

این مجموعه محصول مرکز بسیج سازمان صداوسیماست و تاکنون حدود ۵۰درصد از آن تولید شده است. این مجموعه در ۵۰ قسمت تولید می‌شود و محتوای آن درباره‌ی نقش سازمان صداوسیما در ۸ سال دفاع‌مقدس است.

مجری مراسم اعلام کرد که این مجموعه سال ۹۵ روی آنتن می‌رود.
کد مطلب: 4231