محمد خزاعی خبر داد:
کمک هزینه‌ی ۲۰۰میلیون تومانی به آثار سینمایی جدید در جشنواره
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گفت: جریان سینمای انقلاب اسلامی برای افراد خاصی نیست حق ندارید کسی را از قطار فرهنگی انقلاب پیاده کنید. انقلاب مختص به‌همه‌ی مردم است و نباید خط‌کشی کنیم.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۱
 
کمک هزینه‌ی ۲۰۰میلیون تومانی به آثار سینمایی جدید در جشنواره
 
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گفت: جریان سینمای انقلاب اسلامی برای افراد خاصی نیست حق ندارید کسی را از قطار فرهنگی انقلاب پیاده کنید. انقلاب مختص به‌همه‌ی مردم است و نباید خط‌کشی کنیم.

به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری چهاردهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مقاومت، صبح امروز دوشنبه ۳۰ آذر‌ماه ۹۴، با حضور محمد خزاعی، دبیر چهاردهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مقاومت، محمدحسین نیرومند، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، یزدان عشیری، مدیر روابط‌عمومی چهاردهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مقاومت و اصحاب رسانه در مرکز فرهنگی و هنری اسوه برگزار شد.

دراین نشست خبری محمدحسین نیرومند، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس اظهارداشت: پذیرش مسئولیت‌ها در شرایط فعلی بسیار دشوار است و ما فرصت را مغتنم می‌شماریم و امیدواریم در طول این مسیر با هم‌راهی شما بتوانیم موفقیت‌های لازم را کسب کنیم.

نیرومند تصریح کرد: عمده‌ی فیلم‌ها که در جشنواره به نمایش در آمده‌اند فیلم‌هایی بودند که قبلا اکران یا رونمایی شده بودند و انگیزه‌ی لازم برای مخاطبان وجود نداشت تا برای دیدن این آثار بیایند ما باید برای این موضوع تمهیداتی بیندیشیم به‌همین منظور ۷ الی ۱۰ فیلم را رونمایی کنیم.

وی ادامه داد: می‌توانیم به این‌صورت ضعفی که در سال‌های گذشته بود را جبران کنیم. انجمن سینمای انقلاب دفاع مقدس نیز ۵ فیلم را در این جشنواره رونمایی خواهد کرد و باید در ارتباط با اعطای بودجه‌ی ۲۰میلیارد تومانی نکته‌ای را بگویم کمیسیون فرهنگی نهایت تلاش را داشت تا این مبلغ به حوزه‌ی مقاومت اختصاص یابد در بین کمیسیون فرهنگی ۲۰میلیارد تومان مصوب شد اما در لایحه‌ی بودجه‌ی سال گذشته نتوانست برای خود جایی پیدا کند و با آن موافقت نشد البته در دوره جدید با آن‌ها جلساتی داشتیم و قرار شد در این زمینه با ما هم‌کاری کند تا بتوانیم در ارتباط با مقاومت در عرصه‌ی داخلی و بین‌المللی تاثیر بیش‌تری بگذاریم بنیاد روایت نیز کمک‌هایی کرده است.

نیرومند عنوان داشت: سه فیلم به‌صورت قطعی و به صورت انجمن در این عرصه وجود خواهد داشت فیلمی در ارتباط با بحث دست‌گیری ریگی، فیلمی دیگر در ارتباط با لانه‌ی جاسوسی و هم‌چنین اثری با دفاع مقدس را در آینده شاهد خواهیم بود. دو کارگردان جوان دیگر را شناسایی کردیم و هم‌چنان مشغول نوشتن فیلم‌نامه هستیم که ان‌شااله در جشنواره‌ی چهاردهم مقاومت رونمایی خواهد شد.

وی افزود: فعالیت‌های جشنواره‌ی مقاومت به‌دلیل این‌که ملی هستند باید به آن‌ها کمک کرد تا حرکتی در شان انقلاب و دفاع مقدس انجام شود به‌همین دلیل از نهادهای مختلف دعوت کردیم تا بتواند با ما هم‌کاری داشته باشد به‌همین منظور طی روزهای گذشته با رئیس سازمان سینمایی، حجت‌اله ایوبی و رئیس رسانه‌ی ملی، محمد سرافراز جلسه‌ای داشتیم که نتیجه‌ی آن‌ها متعاقبا اعلام خواهد شد و زمانی‌که امام (ره) گفته‌اند از هر کسی بگذریم از آل‌سعود نمی‌گذریم نمی‌توان نسبت به آن‌ها بی‌تفاوت بود، جشنواره بستری برای اهل هنر است و باید دغدغه‌ی آن‌ها را در این عرصه به نمایش بگذاریم به‌همین منظور موضوعاتی در ارتباط با آل‌سعود و فاجعه منا را در نظر گرفتیم.

محمد خزاعی، دبیرچهاردهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مقاومت در ادامه‌ی این نشست خبری ضمن شادباش روز ولادت و امامت حضرت ولی‌عصر (عج) اظهارداشت: در طی روزهای گذشته شاهد اتفاقات ناخوش‌آیندی بوده‌ایم که می‌توانم به شهادت یکی از سران مقاومت در لبنان توسط رژیم صهیونیستی اشاره کنم و هم‌چنین کشته‌‌شدن هزاران شیعه در نیجریه که سازمان ملل و همه‌ی نهادهای مدعی حقوق بشر در قبال این فاجعه سکوت کرده‌اند و حتی کوچک‌ترین بیانیه‌ای را صادر نکردند.

دبیر چهاردهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مقاومت ابراز داشت:۳۲ سال از برگزاری اولین دوره جشنواره‌ی مقاومت می‌گذرد این جشنواره در سال ۶۲ شکل گرفت که در بحبوحه‌ی جنگ بود که حضور آن احساس شد. جشنواره‌ی مقاومت کمک کرد تا در ارزیابی استراتژی بتوانیم عمل کنیم و دقت داشته باشیم.

وی افزود: اولین دوره‌ی آن با عنوان هفته فیلم در پارک لاله برگزار شد و به‌همین ترتیب تا به امروز چهاردهمین دوره‌ی آن‌را برگزار کردیم. از وقتی که مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس محمدحسین نیرومند بر سر کار آمد مانند سال‌های گذشته حکم دبیر را در آخرین روزها و ماه‌های مانده به جشنواره صادر نکرد و از همین حالا دبیر را مشخص کرد تا بتوانیم بهتر عمل کنیم و این که یک فرصت ۸، ۹ ماهه که به‌ما داد یک فرصت جدی برای ما در عرصه‌ی داخلی و بین‌الملل است.

خزاعی اضافه کرد: جشنواره‌ی مقاومت برگرفته از گفتمان حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری است و ما بزرگ‌ترین جشنواره‌ی مقاومت را تجربه می‌کنیم که ابعاد گسترده دارد ابعاد مختلفی در حوزه داخلی و خارجی. هم‌چنین باید اشاره کنم که در بُعد داخلی بخش‌های مختلفی داریم هم‌چون استان‌ها که در فرصت مقتضی توضیحات لازم را در ارتباط با آن خواهم داد.

وی یادآورشد: بخش سینمای ایران نیز یکی دیگر از بخش‌های داخلی جشنواره محسوب می‌شود که برای آن ۸ جایزه طراحی شده و در بخش مستند آثار شاخص را پیدا می‌کنیم به فیلم‌های کوتاه و تله فیلم‌ها که در سال‌های گذشته هم در جشنواره حضور داشتند توجه خواهیم داشت. پیش از این سریال‌های تلویزیونی که در ارتباط با موضوع مقاومت ساخته شده‌اند از جشنواره حذف شده بودند اما به‌دلیل تولیدات بالاتر در این زمینه در دوره جدید آن‌را برگزار خواهیم کرد.

دبیر چهاردهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مقاومت تاکید کرد: حضور این بخش به میزان تولیدات تلویزیون در حوزه‌ی مقاومت بستگی دارد. پویانمایی نیز یکی دیگر از بخش‌هایی است که در چهاردهمین دوره‌ی جشنواره‌ی بین‌الملل مقاومت شاهد آن خواهیم بود. در بین این آثار می‌توانیم فیلم‌های قابل اعتنایی را پیدا کنیم. هم‌چنین باید بگویم که بخش نماهنگ و کلیپ با موضوعات ۱۵گانه که بیش از این در فراخوان آن‌ها را اعلام کرده‌ایم مورد توجه ما هستند و ارزیابی می‌شوند.

وی با اشاره به اضافه‌کردن بخش قلم طلایی و توضیح آن اظهار داشت: به‌خاطر نقصان در عرصه‌ی فیلم‌نامه‌نویسی این بخش را طراحی کردیم. یک الی دو دوره آن‌را برگزار کردیم. این بخش نیز شامل دو زیرمجموعه است طرح‌های سینمایی با موضوع اقتباس از موقعیت‌های نمایشی که مقام معظم رهبری برای آن‌ها تقریظ داشته‌اند مورد نظر ما است که تقریبا تعداد این آثار به بیش از ۲۰ عدد می‌رسد که اسامی آن‌ها را اعلام خواهیم کرد. بخش دیگر نیز به نوشتن فیلم‌نامه‌ی کوتاه خواهد بود که در مجموع از این طرح‌ها حمایت خواهیم کرد و برای این‌که بتوانیم برای مخاطبین جشنواره‌ی مقاومت جذابیت ایجاد کنیم باید راهکاری بیندیشیم تا آنها را جذب کنیم به همین منظور به آثار سینمایی که برای اولین بار در این جشنواره رونمایی می‌شوند ۲۰۰ میلیون تومان در زمان اکران کمک خواهیم کرد.

دبیر چهاردهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مقاومت عنوان داشت: بخش جلوه‌گاه امسال به موضوع مادران و پدران شهید می‌پردازد هر کسی می‌تواند با یک دوربین تصویری از خانواده شهیدی که در اطراف خود است تهیه کند و برای ما ارسال نماید و سپس برای این تصاویر تصمیم خواهیم گرفت که چه کار کنیم مثلا آن‌ها را به‌صورت آرشیو در آوریم یا یک کلیپ تهیه کنیم که از رسانه‌ی ملی پخش شود.

وی تاکید کرد: موضوعات پانزده‌گانه‌ای را طراحی کردیم که بر اساس آن شاهد آثار سینمایی خواهیم بود هم‌چنین جایزه شهید عماد مقنیه هم‌چنان پابرجاست خیلی‌ها در ابتدا به این‌که چرا این نام را انتخاب کرده‌اید چه در داخل و چه در خارج اعتراض داشتند اما بعد از این‌که متوجه فعالیت‌های وی در زمینه‌ی مقاومت پیدا کردند دلیل کار ما را نیز درک کردند. جایزه‌ی امسال نیز قرار است به شهدای حرم اختصاص پیدا کند.

خزاعی ابرازداشت: یکی دیگر از بخش‌های موجود در بین‌الملل گفتمان فرهنگی در ارتباط با مقاومت است و قرار است ۴ فیلم در این رابطه به نمایش در بیاید که در ارتباط با موضوع اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی است که این ۴ فیلم نیز نقد و تحلیل می‌شود. هم‌چنین معرفی جایزه مقاومت جهانی سال که یک جایزه‌ی جهانی است را خواهیم داشت که سال گذشته به سیدحسن نصراله اهدا شد اما این انتخاب این بار از طریق نظرسنجی خواهد بود و مردم در آن نقش زیادی خواهند داشت.

وی گفت: قرار است گروه‌ها و NGO هایی که در ارتباط با مقاومت فعال هستند را شناسایی کنیم و چاز مستندهای لازم با موضوع استراتژی را به آنها بدهیم تا به این ترتیب بتوانیم اکران‌های خارج از ایران را داشته باشیم و خودشان هر جا که لازم دیدند آن را به نمایش بگذارند تا الان ۴۰ تا ۵۰ گروه شناسایی شده است. این نکته در بحث گسترش حرف انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کمک خواهد کرد. همچنین باید اشاره کنم که کمیته علمی پژوهشی یکی دیگر از بخش‌های مورد نظر ما است.

خزاعی عنوان داشت: در این دوره ۴ بزرگ‌داشت خواهیم داشت اما اسامی نفرات را در فرصتی دیگر اعلام خواهیم کرد و ابتدا که می‌خواستیم جشنواره را سالانه برگزار کنیم به این نتیجه رسیدیم که آثار کافی در این حوزه وجود ندارد چرا باید در کشوری که طعم مقاومت را چشیده است تولیدات در این عرصه تا این اندازه مغفول بماند. نمی‌خواهم به فرد یا گروه خاصی اشاره کنم در مجموع کلیت مدیریت فرهنگی طی این سال‌ها غفلت داشته است. سایر کشورها از ایران در این حوزه توقع دارند مثلا این‌که در ارتباط با داعش فیلم بسازند و حضور و وجود آن‌ها را بررسی کنند.

وی افزود: هم‌چنین باید تلاش کنیم تا بتوانیم افراد دغدغه‌مند و با استعداد در این حوزه را شناسایی کنیم. جشنواره‌ی مقاومت جشنواره‌ی گروهی و جناحی نیست و متعلق به همه است و اصلا نباید خط‌کشی داشته باشیم. در حوزه‌ی مقاومت باید افراد بااستعداد را شناسایی کنیم افرادی چون سردار سلیمانی اگر می‌خواهیم در جبهه‌ی فرهنگی موفق باشیم نیاز به سلیمانی‌ها داریم.

دبیر چهاردهمین جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مقاومت، با اشاره به بودجه‌ی ۲۰میلیارد تومانی که پیش از این قرار بود به جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم مقاومت تعلق بگیرد، گفت: این بودجه توسط کمیسیون فرهنگی تایید شده بود اما آن‌قدر اعتراض کردند و به آن‌ها زنگ زدند که این رقم به سبد سینمای ایران اضافه نشد. آیا حالا این خوب است که چنین بودجه‌ای از سینماگران گرفته شد؟

خزاعی گفت: من دوباره به این نکته اشاره کنم که جریان سینمای انقلاب اسلامی کح افراد خاصی نیست حق ندارید کسی را از قطار فرهنگی انقلاب پیاده کنید. انقلاب مختص به‌همه‌ی مردم است نباید خط‌کشی کنیم مگر اینکه فیلم‌سازی با کلیت موضوع مقاومت و یا نظام مشکلی داشته باشد و اندیشه‌های آن در مقابل این اندیشه‌ها باشد. امیدوارم که روحیه‌ی ما به دهه‌ی ۶۰ بازگردد در آن دوره روحیه‌ی مردم خیلی آرمان‌گرایانه بود و صداقت در بین آن‌ها موج می‌زندو رئیس سازمان سینمایی قول هم‌کاری داده‌اند که نحوه و نوع آن طی روزهای آینده اعلام خواهد شد البته در این‌جا باید اشاره کنم که بخش اقلام تبلیغاتی و عکس و پوستر که از جشنواره حذف شده بود به درخواست عکاسان اضافه شد.
کد مطلب: 3809