همزمان با روز جهانی دیابت مطرح شد؛
اصلاح سبک زندگی برای درمان دیابت مهم است
مدیر ارشد بخش علمی و تحقیقاتی نوو نوردیسک پارس گفت : دیابت شایعترین بیماری غدد در جهان و مسئول میلیونها مرگ سالیانه است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۰۷
مدیر ارشد بخش علمی و تحقیقاتی نوو نوردیسک پارس گفت : دیابت شایعترین بیماری غدد در جهان و مسئول میلیونها مرگ سالیانه است.
تحریرنو؛ چهاردهم نوامبر برابر با ۲۳ آبان ماه به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است.
دکتر مریم دماوندی با اشاره به اهمیت این نامگذاری گفت: دیابت انواع مختلفی دارد که شایع ترین آن دیابت نوع دو است و مهمترین علائم هشداردهنده ابتلا به دیابت نوع دو عبارتاند از: پر ادرارى، پرخورى، پر نوشى و احساس خستگى غیر طبیعی.
وی افزود: دلیل پر ادرارى در افراد مبتلا به دیابت این است که بدن براى رهایى از گلوکز انباشتهشده در خون، آن را از طریق ادرار دفع مى کند و پرخورى نیز بدین خاطر در این افراد ایجاد میشود که سلولها قادر به استفاده از مولکولهاى گلوکز خون و تامین انرژى از آنها نیستند، بنابراین برای تامین انرژی مورد نیاز بدن مواد غذایی بیشتری مصرف میکنند.
وی اشاره کرد: در صورت ابتلا به دیابت نوع دو، بدن مىخواهد حجم آبى که از طریق ادرار ازدست داده جبران کند در نتیجه فرد احساس تشنگی کرده و دچار پر نوشی میشود. علت احساس خستگى زیاد در مبتلایان دیابت نیز این است که بدن با وجود پرخوری باز هم در تامین انرژی از طریق گلوکز ناتوان است.
دکتر دماوندی خاطر نشان کرد: اصلاح سبک زندگی در درمان دیابت از اهمیت بالایی برخوردار است، لذا توصیه میشود این افراد تا آنجا که ممکن است آب را جایگزین نوشیدنىهاى حاوى قند (از جمله آبمیوهها) کنند. همچنین در افراد داراى وضعیت پیشدیابت کاهش ۷ تـا ۱۰ درصد وزن مىتواند تاثیر بسزایى در عدم پیشرفت دیابت داشته باشد.
مدیر ارشد بخش علمی و تحقیقاتی نوو نوردیسک پارس ادامه داد: افراد در مرحله پیش دیابت میتوانند با انجام ورزشهاى هـوازى و قدرتى به بهبود وضعیت خود کمک کنند.
وی توصیه کرد: بهتر است افراد دیابتی، بیشتر از سـبزیجات غیرنشاسـتهاى اسـتفاده کنند، مصرف قند افزوده را کم کرده، از غلات کامل استفاده کنند و تا آنجا که ممکن است به جاى غذاهاى فرآورى شده از غذاهاى کامل استفاده کنند.
وی تاکید کرد: نوع چربى مصرفى در کنترل و بهبود دیابت از میزان این چربیها مهمتر است.
دکتر دماوندی در پایان گفت: انجام ۱۵۰ دقیقه فعالیت ورزشى در طول هفته بـراى اکثر افراد دیابتى (نـوع ۱ و ۲) توصیه مىشـود و بهتر اسـت که این افراد حداقـل ۳ روز در هفته ورزشهاى هوازى با شدت متوسط را در برنامه خود قرار دهند.