معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت؛
۲۲ درصد از ایرانیان با توده بدنی بالای ۳۰ درصد چاق هستند
معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت ۲۲ درصد از ایرانیان با توده بدنی بالای ۳۰ درصد چاق هستند و یا اضافه وزن دارند.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۳۷
 
۲۲ درصد از ایرانیان با توده بدنی بالای ۳۰ درصد چاق هستند
 
معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت ۲۲ درصد از ایرانیان با توده بدنی بالای ۳۰ درصد چاق هستند و یا اضافه وزن دارند.

به گزارش تحریرنو ؛ دکتر علیرضا مهدوی، معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دهکده تندرستی با محوریت چاقی از اضافه وزن و چاقی ۶۰ درصد از ایرانیان خبر داد و گفت: ۲۲ درصد از ایرانیان بالغ با توده بدنی بالای ۳۰ درصد کاملا چاق هستند و بقیه، اضافه وزن دارند.

وی افزود: چاقی خود یک بیماری است و زمینه ساز بیماری‌های دیگری همچون دیابت و پرفشاری خون نیز هست.

مهدوی اضافه کرد: پیشگیری از چاقی به منظور کنترل بیماری‌های غیرواگیر یکی از اهداف ۱۳ گانه سند پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر است.

وی با بیان اینکه تغذیه سالم و فعالیت بدنی مناسب دو عامل اصلی شیوه زندگی سالم است، گفت: در بخش تغذیه، مصرف کمتر از پنج گرم نمک در روز، مصرف ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم میوه و سبزیجات در چهار تا پنج وعده در روز، اجتناب از مصرف چربی‌های اشباع باید مورد توجه قرار گیرد.

دکتر مهدوی اضافه کرد: فعالیت بدنی مناسب، ۱۵۰ دقیقه فعالیت متوسط تا شدید در هفته است که باید در فواصل زمانی منظم (سه تا پنج بار در هفته) تقسیم بندی شود.

و ادامه داد: از سال ۹۵ که برنامه "ایراپن" را در نظام سلامت ادغام کردیم در واقع مراقبت دیابت و فشار خون و پیشگیری از سکته های قلبی و کنترل عوامل خطر بیماری غیر واگیر همانند تغذیه ناسالم، فعالیت بدنی ناکافی و ساخت دخانیات و الکل، یک سری مداخلاتی داریم.

معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر خدمتی که در سطح یک، انجام می شود این است که همه خانه‌های بهداشت و پایگاههای سلامت مناطق روستایی و شهری، افراد بالای ۳۰ سال را از نظر چاقی شکمی نمایه توده بدنی بررسی می‌کنند و برای افرادی که دارای اضافه وزن و چاقی هستند خطرسنجی قلبی انجام می شود و برای بقیه افراد نیز در مواردی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند و هیچ مشکل دیگری ندارند مشاوره تغذیه ارائه می شود.

وی تصریح کرد: بعد از اینکه میزان فعالیت بدنی آنها را اندازه گیری کردیم، وضعیت سلامتی آنها را پیگیری می کنیم و اگر روندشان تغییر نکرد به پزشک یا کارشناس ارجاع داده می شود.

ما از هر حرکتی که در راستای سلامت مردم باشد و واقعا طی آن، دانش مردم افزایش یابد استقبال می کنیم.
کد مطلب: 19741