همایون اسعدیان با اشاره به رابطه خوب خانه سینما با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در یکی از مقاطع خوبی قرار داریم که وزارت ارشاد ارتباط بسیار مناسبی با خانه سینما دارد بطوریکه این همکاری بی سابقه است.
به گزارش تحریرنو ؛ نشست خبری اعضای هیات مدیره خانه سینما با حضور همایون اسعدیان رئیس هیات مدیره خانه سینما،فاطمه معتمد آریا از اعضای هیات مدیره ، علی قائم مقامی سخنگوی خانه سینما و جمعی از اهالی رسانه در تالار سیف اله داد خانه سینما برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری همایون اسعدیان با اشاره به همکاری مناسب وزارت ارشاد و مجموعه خانه سینما اظهار کرد: در این ۲۰ سالی که فعالیت صنفی داشته ام تاکنون ندیده ام که این میزان از همراهی از سوی وزارت ارشاد با خانه سینما صورت گیرد.
وی افزود: همواره تلاش کرده ایم تا مشکلات فیلمسازان از قاچاق فیلم تا توقیف آنها حل شود و ما با شکایت و نامه نگاری این مسایل را پیگیری می کنیم و هیچ گاه نگفته ایم به ما ارتباطی ندارد.
این تهیه کننده سیما درباره بیمه تکمیلی اعضای صنوف خانه سینما با اشاره به اینکه سرویسی که بیمه کننده به ما می دهد نسبت به سال گذشته تا سقف ۱۰۰ میلیون افزایش یافته، گفت: اما درمورد ویزیت های پزشکی، حضور ذهن ندارم. به هر ترتیب دوستان در تلاش هستند امکانات بیشتری در بیمه تکمیلی برای اعضای خانه سینما فراهم کنند.
در نظر داریم خود را از دولت بی نیاز کنیم
رئیس هیات مدیره خانه سینما در ادامه نشست درباره بودجه و استقلال خانه سینما گفت: خانه سینما از ابتدا که تاسیس شد به وزارت ارشاد وصل بود و دولت ها هم براساس حسن ظن یا سوءظن بودجه ما را بالا یا پایین می برند. متاسفانه همیشه تلاش این بوده که بیشترین بودجه از دولت دریافت شود ولی ما اکنون در نظر داریم خود را از دولت بی نیاز کنیم و به تدریج مستقل شویم.
اسعدیان با بیان اینکه اکنون سهمی که بابت از کارافتادگان و یا خانواده های بازماندگان اعضای خانه سینما می دهیم که در حد بضاعت ما است، افزود: اما سعی می کنیم رگ حیاتی خود را به بودجه های دولت محدود نکنیم و تامین اقتصادی داشته باشیم تا بتوانیم کمک خوبی به خانواده همکاران از دست رفته و یا از کار افتاده کننم.
کارگردان فیلم سینمایی "طلا و مس" ادامه داد: طرح بیمه بیکاری پروسه های سنگینی دارد و واقعیت این است که صنوف هنوز به شکل مستقل و براساس تعریف درست آنها فعالیت ندارند که باید این اتفاق بیافتد.
رییس جشن خانه سینما داریم نه دبیر
وی پیرامون جشن خانه سینما نیز توضیح داد: دیگر چیزی تحت عنوان دبیر جشن نداریم، بلکه رییس جشن داریم که از سوی آن آکادمی که درباره آن صحبت کردم، انتخاب می شود.
رئیس هیات مدیره خانه سینما درباره شکل گیری صندوقی برای حمایت از هنرمندان گفت: به حمایت از دولت احتیاج داریم، البته تا وقتی پایه گذار آن صندوق، اعضای خانه سینما نباشند و منتظر بودجه از سوی دولت باشیم این صندوق عمر کوتاهی خواهد داشت.
اسعدیان در پاسخ به پرسشی درباره اعتراف ها به نبود اطلاع رسانی درست در خانه سینما و همچنین توضیح ندادن درباره مشکلاتی مثل قاچاق فیلم سعید سهیلی افزود: بطور قطع فعالیت ها را به اطلاع می رسانیم اما همانطور که گفته شد از همان ابتدا آنها را در بوق و کرنا نمی کنیم، در باره قاچاق فیلم سهیلی نیز اعلام کردیم که فعالیت هایی داشته ایم.
وی افزود: قبل از دوره شمقدری و تعطیلی خانه سینما، این خانه فعالیت های خود را داشت اما حرکت شمقدری به یک باره خانه سینما را به صفحه اول مطبوعات آورد و ما آنقدر بزرگ شدیم که حتی نامزدهای ریاست جمهوری باز کردن خانه سینما را به عنوان وعده های خود مطرح می کردند در حالیکه جای خانه سینما اصلاً روی جلد نیست بلکه داخل مطبوعات است، ممکن است عده ای دوست داشته باشند ما را در انتخابات سیاسی کرده و از فعالیت های صنفی دور کنند و خود من هم در دوره ای که ضرورتش وجود داشت، حرف هایم را به عنوان روی جلد عنوان می کردم اما نباید تبدیل به افرادی شویم که فقط بخواهیم بجنگیم بلکه باید به اصل صلح معتقد باشیم.
سیاستمداران نباید سینماگران را وارد زمین خود کنند
وی تاکید کرد: سیاستمداران نباید ما را وارد زمین خود کنند زیرا عرصه فرهنگ جای این مسایل سیاسی نیست و نباید اجازه دهیم ما را در هر مقطعی با یک بیانیه یا سخنرانی وارد جریانات سیاسی کنند.
اسعدیان ادامه داد: با این حال مسئله این است که ما همیشه وقتی وارد مشکلی می شویم سراغ صنف می رویم، منظور من اینجا سعید سهیلی نیست اما اکثر ما فعالیت و کمکی به صنف نمی کنیم و بعد هنگام مشکل انتظار کمک داریم، صنف اینگونه شکل نمی گیرد، نباید بگوییم اول صنف به ما کمک کند و بعد ما به آن کمک کنیم.
هیچ نهادی نمی تواند مجوزهای اکران را زیر سوال ببرد
وی تصریح کرد: این محدودیت از نظر ما هم عقلانی نیست و فقط وزارت ارشاد است که می تواند محدودیت ایجاد کند و هیچ ارگان و نهاد دیگری نمی تواند مجوزهای اکران را زیر سوال ببرد در غیر اینصورت به این ترتیب سنگ روی سنگ بند نمی شود و هر کسی می تواند مجوزها را زیر سوال ببرد، بنابراین مقرر شد در شورای صنفی، اکران فیلمی که فروش بالایی داشته باشد و حوزه هنری برایش محدودیت ایجاد کرده،دو هفته بیشتر ری پرده باشد.
اسعدیان درباره نظر خانه سینما درباره کابینه دولت جدید گفت: چهار سال پیش در محفلی نظرمان درباره بهترین گزینه برای سمت وزیری وزارت ارشاد را اعلام کردیم که ریشه آن فرد زده شد، بر همین اساس اکنون حتی اگر گزینه اصلحی در ذهنمان وجود داشته باشد بیان نمی کنیم، اما نظرمان را درباره این مقطع اعلام کردیم.
کارگردان فیلم سینمایی "بوسیدن روی ماه" افزود: همانطور که گفتم در حال حاضر در یکی از بهترین مقاطع زمانی به لحاظ ارتباط خانه سینما با وزارت ارشاد قرار داریم، با این وجود رابطه مستقیم ما با محمد مهدی حیدریان و سازمان سینمایی است اما به هرحال جلساتی هم با وزیر ارشاد داشته ایم و شرایط خوبی بر این رابطه حاکم است.
وی خاطرنشان کرد: علاقه مندیم که خانه سینما در هر فعالیت سینمایی حضور داشته باشد و یک طرف قضیه ما باشیم و این موضوع را یک ضرورت می دانیم، خوشحال می شویم درباره جشنواره های سینمایی هم همین موضوع وجود دارد و نظرمان را به دوستان اطلاع می دهیم.
در ادامه این نشست خبری، فاطمه معتمدآریا یکی از اعضای هیات مدیره خانه سینما درباره بیمه هنرمندان گفت: هر بیمه ای برای خود تعرفه مشخصی دارد و فکر می کنم بیمه رازی اگر تعرفه هایش در بخش هایی بالاست، در حوزه های دیگری پایین است.
وی با بیان اینکه چیزی که هیات مدیره کنونی بر آن اصرار دارد، این است که آغاز کننده چیز جدیدی نباشیم بلکه ادامه دهنده مواردی باشیم، افزود: درباره بودجه ۴ میلیاردی بیمه هم باید بگویم که مقداری از آن را وزارت ارشاد به ما داد و ما حتی یک میلیارد کم آوردیم و خانه سینما از طریق اسپانسرهای مختلف شروع به تأمین این بودجه کرد، البته تمام هزینه بیمه از طریق دولت تأمین نمی شود.
بازیگر مجموعه تلویزیونی "آشپز باشی" ادامه داد: اختلافاتی که درباره تأمین بودجه یا بیمه شونده های تکمیلی وجود دارد درباره این است که هیات مدیره می خواهد این بیمه صرف کسانی شود که عضو اصلی خانه سینما هستند و حقوق بگیر و بیمه شده جای دیگر نیستند.
وی تاکید کرد: در واقع این محدودیت برای کسانی است که عضو خانه سینما هستند اما بیمه شده و حقوق بگیر جای دیگر هستند.
معتمدآریا با بیان اینکه هر اتفاق سینمایی در مورد سینما در داخل کشور و یا خارج از کشور بیافتد، خانه سینما نسبت به آن بیتفاوت نیست، گفت: در مورد "هنر و تجربه" در خانه سینما دید منفی وجود ندارد بلکه موضع خانه سینما نسبت به آن مثبت است، اما در این میان یک سری مسایل حقوقی وجود دارد که ربطی به خانه سینما ندارد.
وی همچنین درباره مشکلاتی که مستند سازان با خانه سینما داشتند، گفت: تمام اتفاقات در حوزه مشکلاتی که بیان شد چیزهایی است که به ما ارث رسیده است، در واقع به انتهای مشکلات صنف مستندسازان رسیده ایم و در این دوره اتفاق جدیدی رخ نداده است.
بازیگر فیلم سینمایی "روسری آبی" افزود: فکر می کنم حدود ۲ سال است که درباره این مسایل جلسه گذاشته شده که جلسات پی در پی بوده است و همانطور که گفتم ما به انتهای این مباحث رسیدیم و بنابراین هیات مدیره جدید معجزه ای نمی تواند داشته باشد جز اینکه به قانون صنوف احترام بگذارد و ادامه مسایل را پیگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: نکته ای که خانه سینما و هیات مدیره های قبلی بر آن اصرار داشتند و ما هم آن تفکر را ادامه می دهیم این است که بیشتر اعضای خانه سینما فعال شوند، انتظار داریم همه انجمن ها فعال شوند و خود مسائل را به ما بیان کنند بنابراین هدف اصلی ما فعال کردن انجمن های خانه سینماست.
این بازیگر سینما خاطرنشان کرد: فعالیت های شخصی خود را محدود کرده ایم تا ضربه ای به خانه سینما نخورد.
علی قائم مقامی سخنگوی خانه سینما نیز در این نشست، درباره بیمه هنرمندان توضیح داد: افرادی تحت پوشش بیمه تکمیلی خانه سینما هستند که بیمه پایه آنها بیمه خانه سینما باشد،
وی با بیان اینکه صنوف باید واقعی شوند، افزود: نباید هزینه های خانه سینما را صرف مسائلی کنیم که ربطی به آن ندارد.
در ادامه این نشست پرسشی درباره سخنرانی علی قائم مقامی در یک برنامه تلویزیون مطرح شد که آیا این سخنان در جایگاه سخنگوی خانه سینما بوده است یا نه، که وی توضیح داد: من تهیه کننده و مدیرتولید هستم و در آن برنامه صحبت هایی در مورد تهیه کنندگان داشتم که نظرات شخصی خودم بود.