حمید پورآذری، از برخورد شخصی و سلیقهای مسئولان با تاریخهای تقویمی تئاتر کشور و معرفینشدن دبیر جشنوارهی تئاتر دانشگاهی گلایه کرد. این هنرمند همچنین از دانشجویان خواست تا منتظر نمانند خانهی تئاتر دانشگاهی دبیرخانه جشنواره را فعال کند.
تحریرنو: پورآذری با بیان اینکه خانهی تئاتر دانشگاهی و معاونت فرهنگی وزارت علوم نباید دست روی دست بگذارند اظهار کرد: شاید مسئلهی مجلس و ماجرای معرفی وزیر علوم همچنان ادامه یابد اما این مسائل که بیشتر سیاسی بهنظر میرسد، نباید روند فعالیتهای رویداد دانشجویی به اهمیت جشنوارهی بینالمللی تئاتر دانشگاهی را تحت تاثیر قرار دهد.
وی ادامه داد: مسئولان باید هرچه زودتر دلایل فعالنشدن دبیرخانهی جشنواره را بیان کنند و به جامعهی دانشگاهی اطلاع دهند که آیا معرفی نشدن وزیر علوم و نگرانی از تامین نشدن بودجه موجب این کوتاهی است یا عامل دیگری وجود دارد.
این کارگردان خطاب به دانشجویان گفت: دانشجویان نباید دست روی دست بگذارند و منتظر شوند تا خانهی تئاتر دانشگاهی کار را آغاز کند. بلکه معتقدم باید بهصورت خودجوش فعال شوند چون این دانشجویان هستند که باید فارغ از هر مسئلهای کار را پیش ببرند.
پورآذری با تاکید بر اینکه چراغ جشنوارهی دانشگاهی نباید خاموش شود خاطرنشان کرد: همهچیز در جشنوارههای تثبیت شده مانند تئاتر دانشگاهی که به هجدهمین دوره رسیده مشخص است و مسئولان نباید تاریخهای تقویمی رویدادهای فرهنگی به این اهمیت را نادیده بگیرند و طبق سلیقهی شخصی جابهجا کنند.
وی با بیان اینکه نفس برگزاری این جشنواره اهمیت دارد و نباید در قید تامین مبلغ جوایز باشیم ادامه داد: وارد آذرماه شدیم و همچنان تکلیف دبیر و فعالیت دبیرخانه روشن نیست. در بهترین شرایط ۵ ماه با زمان اصلی برگزاری فاصله داریم و علاوه بر موانع موجود، اسفندماه و فروردین هم عملا امکان چندانی برای پیگیری بعضی امور وجود ندارد.
کارگردان نمایش "دایره گچی قفقازی" با گلایه از تغییر تاریخهای تقویمی رویدادهای تئاتری کشور گفت: متاسفانه تئاتر ما تقویم ثابت ندارد و هر فردی که مسئولیتی در این زمینه قبول میکند خیلی راحت به خود اجازه ایجاد تغییرات در زمان برگزاری یا چارچوب فراخوان را میدهد. این مشکل در جشنوارهی تئاتر فجر هم دیده میشود و مدیران و دبیران با این رویداد سلیقهای برخورد میکنند.
وی افزود: ما باید جشنوارههای معتبری مانند دانشگاهی و فجر را بر اساس یک نظام ثابت برگزار کنیم. این روند میتواند ۵سال بهصورت ادامه پیدا کند و اگر قرار است آسیبشناسی اتفاق بیفتد بعد از سپری شدن این مدت و با هدف تکمیل و پیشرفت صورت بگیرد نه ایجاد تغییرات بنیادین.
این هنرمند تصریح کرد: اگر جشنوارهی تئاتر دانشگاهی ثبات داشت دیگری نیاز نبود دانشجویان به انتظار انتخاب وزیر علوم بنشینند. در شرایط قانونمند و منظم حتی اگر رئیسجمهور هم نداشته باشیم جشنواره کار خود را طبق زمانبندی آغاز میکند و پیش میرود.
پورآذری انتخاب دبیر برای یک دورهی مشخص دو یا سهساله را برای برگزاری با کیفیت جشنواره حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: با بیبرنامگیهای رخ داده بار دیگر همهچیز دستخوش تعجیل میشود. الان باید یک خواست وجود داشته باشد و تنها گلایه از اینکه چرا خانهی تئاتر دانشگاهی دبیرخانه را فعال نمیکند فایده ندارد.
وی افزود: دانشجویان باید دست بهکار شوند تا در صورتیکه جشنواره برگزار هم نشد آثار را در دانشگاهها روی صحنه ببرند.
این هنرمند در پایان خطاب به مسئولان وزارت علوم گفت: سال گذشته که برگزاری جشنواره از ۸ ماه قبل مشخص بود، کارها با تعجیل انجام شد، این دوره که تا این لحظه هیچچیز روشن نیست. جشنوارهی بینالمللی تئاتر دانشگاهی ۱۷ سال برگزار شده و دعواهای سیاسی نباید مانع ادامه این روند شود. چنین اتفاقهایی برکل کشور اثر میگذارد و آینده مثبتی ندارد.
سرپرست خانهی تئاتر دانشگاهی پیشتر ابراز امیدواری کرده بود دبیرخانهی جشنوارهی تئاتر دانشگاهی تا پایان آبانماه فعال شود اما چنین اتفاقی نیفتاده است.