محافظت از فرزندان در دنیای دیجیتال(قسمت اول)
حسین ابراهیمی کارشناس حقوقی فضای مجازی
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۲
 
محافظت از فرزندان در دنیای دیجیتال(قسمت اول)
 
تحریرنو : روزهایی که به والدین درخصوص محل قرار دادن رایانه خانگی در معرض دید تذکر داده می شد تا بر فعالیت اینترنتی فرزندانشان نظارت داشته باشند به پایان رسید. شما دیگر نمی‌توانید به سادگی بر هر رایانه‌ای که فرزندتان استفاده می‌کند، نظارت کنید. رایانه خانگی، دیگر تنها مکان مرکزی برای همه فعالیت‌های اینترنتی نیست. تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها، و برخی از تلویزیون‌ها، محیطی را ایجاد کرده‌اند که همه ما را به صورت مداوم متصل نگه می‌دارد. حتی اگر این دستگاه‌ها را نیز برای فرزندتان فراهم نکنید، رایانه‌های مدرسه، کتابخانه، کافی نت ها و خانه‌های دوستان‌شان برای انجام فعالیت‌های اینترنتی در دسترس است.

ظهورآی‌پدها، تلفن‌های هوشمند، رایانه‌های عمومی و تلفن‌های همراه جدیدی که ماهانه تولیدو وارد بازارمی‌شوند، باعث شده والدین از فعالیت کودکانشان در فضای مجازی بی اطلاع باشند.

کودکان به شبکه‌ها ، سایت ها ، وب سایت ها جدیدی وارد می‌شوند و از آن‌ها خارج می‌شوند، که حتی والدین درباره آن‌ها هم چیزی نشنیده‌اند. به طور کلی، بزرگسالان همواره از تکنولوژی‌های جدید از کودکان عقب می مانند.

به اعتقاد کارشناسان جرایم سایبری یکی از بزرگترین تهدیدی که کودکان را در اینترنت تهدید می‌کند، ویژگی اعلام مکان بسیاری از سرویس‌ها است. عکس‌های دیجیتالی که با تلفن های همراه گرفته میشود، می‌تواند مکان فرد را شناسایی کند.شاید بسیاری از والدین، خطر مرتبط با این موضوع را درک می‌کنند، ولی بیشتر کودکان در دنیایی زندگی می‌کنند که اینگونه اعمال، معمولی است.

این توصیه‌ که شما باید با فرزندان خود درباره امنیت آنلاین صحبت کنید شاید تکراری وکسل کننده باشد و البته زمانی که شما با آنها صحبت می‌کنید، بیشتر این کودکان ممکن است توجهی نکنند، اما این کار حتماًباید انجام شود.کودکان باید یاد بگیرند که هر زمان که یک تصویر دیجیتالی برای کسی ارسال شود، دیگر کنترلی بر آن نخواهند داشت. این تصویر می‌تواند به تعداد نامحدودی کپی شود و در یک لحظه بین مردم به اشتراک گذاشته شود.

راه حل هایی برای والدین که به فعالیتهای فرزند خود در فضای مجازی مشکوک میشوند وجود دارد:

در میان صحبت‌هایی که با فرزند خود درباره امنیت آنلاین می‌کنید، آنها را از تبعات دریافت و ارسال آشکار ومستقیم پیامها و تصاویر با موضوعات جنسی وغیر اخلاقی آگاه کنید.

دستگاه فرزند خود را برای هر برنامه‌ای که قابلیت اشتراک عکس دارد، مثل اینستاگرام مورد جستجو قرار دهید،وجود این برنامه‌ها، الزاماً به معنای استفاده نامناسب نیست.

به صورت پیش‌فرض، مرورگرهای وب سوابق فعالیت‌های یک فرد در اینترنت و از جمله جستجوهایی را که انجام داده است، ذخیره می‌کند. این یک منبع ارزشمند برای والدین می‌باشد تا مشکلات بالقوه و فعالیت‌های نامناسب فرزندانشان را کشف کنند، جستجو در فعالیت‌های فرزندتان در اینترنت ممکن است نوعی دخالت محسوب شود. ممکن است شما این عمل را به زمانی موکول کنید که نشانه‌هایی از وجود یک مشکل حس کردید. یا اینکه بخواهید، به صورت پیش‌فعالانه، روزانه از فرزندتان خبر بگیرید، هر موقعیتی فرق دارد و شما باید آنچه را فکر می‌کنید برای خانواده‌تان مناسب‌تر است برگزینید. دسترسی به تاریخچه مرورگر نسبتاً ساده است، در ذیل تعدادی از مرورگرهای معروف وچگونگی بررسی تاریخچه فعالیت در آن برروی دستگاه مد نظر آمده است:

 Internet Explorer
بر روی آیکنFavorites کلیک کنید، که معمولاً با یک ستاره زرد یا سفید در نوار منو ظاهر می شود.
بر روی تب "History" در پنجره Favorites کلیک کنید تا تاریخچه اخیر اینترنت بارگذاری شود.

Firefox
بر روی "History" در نوار منو کلیک کنید تا منوی کشوییHistoryبارگذاری شود.
بر روی "Show All History" در منوی کشوییHistory کلیک کنید.
بر روی تاریخ مورد نظر در ستون چپی کلیک کنید تا صفحاتی که در آن بازه زمانی بازدید شده است، نمایان شود.

Chrome
بر روی آیکن آچار که در گوشه بالا سمت راست است کلیک کنید. (مترجم: در نسخه‌های اخیر علامت سه نقطه است).
بر روی "History" در منوی کشویی کلیک کنید.
صفحه را به پایین اسکرول کنید تا صفحات بازدید شده را ببینید. بر روی دکمه "Older" کلیک کنید تا نتایج قدیمی‌تر را نیز ببینید.

Safari
بر روی "History" در نوار منو کلیک کنید تا منوی کشویی بارگذاری شود.
بر روی "Show All History" در منوی کشوییHistory کلیک کنید.

هر مرورگر دارای یک گزینه "private" یا "incognito" است که همه تاریخچه شما را در هنگام خروج پاک می‌کند، بسیاری از خردسالان می‌دانند که چگونه از این گزینه استفاده کنند، تلاش در جهت پنهان کردن فعالیت‌های اینترنتی و همچنین امنیت در اینترنت، باید توسط شما به فرزندتان تذکر داده شود.

احتمالاً متوجه شده‌اید که فرزندتان، سایت‌های متعددی را در هفته بازدید می‌کند. بسیاری از این‌ها، شبکه‌های اجتماعی و سرویس‌هایی است که به آن‌ها اجازه می‌دهدمطالب‌شان را به صورت آنلاین ارسال کنند (اصطلاحاً پست کنند)، این تاریخچه به شما کمک می کند تا پروفایل کودکان و حساب‌های کاربری آن‌ها را پیدا کنید، بعد از یافتن این اطلاعات، باید بر فرزند خود در این وب‌سایت‌ها نظارت داشته باشید.
 
در قسمت های بعدی بیشتر به این مقوله می پردازیم.

حسین ابراهیمی کارشناس حقوقی فضای مجازی
کد مطلب: 12244