علیرضا نادری داور جشنواره تئاتر دانشگاهی شد
برنامه و جزئیات برگزاری هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی در تالار امیرخانی خانه‌ی هنرمندان تشریح شد.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۴۱
 
علیرضا نادری داور جشنواره تئاتر دانشگاهی شد
 
برنامه و جزئیات برگزاری هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی در تالار امیرخانی خانه‌ی هنرمندان تشریح شد.

تحریرنو: این نشست با حضور حسن میرزایی (مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری)، سیاوش قائدی (دبیر جشنواره)، کمال زارعی (مسئول دبیرخانه تئاتر دانشگاهی)، یوسف باپیری (معاون هنری جشنواره)، صالح گورایی (مدیر هنری جشنواره) و امیر پاسنگی (مدیر روابط عمومی جشنواره) و برخی از اصحاب رسانه برگزار شد.

سیاوش قائدی، دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی، در ابتدا با بیان این‌که این دوره ازجشنواره از ابتدای شهریور ماه سال ۱۳۹۲ آغاز به کار کرده است، خاطر نشان کرد: فراخوان جشنواره نیز به‌طور رسمی در تاریخ نهم مهرماه در ۸ بخش صحنه‌ای دانشجویان رشته تئاتر و بخش صحنه‌ای دانشجویان سایر رشته‌ها، بخش تجربه‌های اجرا، بخش مدرسان دانشگاه‌ها، بخش بین‌الملل، نمایش‌های رادیویی، مسابقه نمایش‌نامه‌نویسی اکبر رادی و بخش مسابقه پژوهش ناظرزاده کرمانی اعلام شد.

وی در مورد گاه‌شمار جشنواره نیز خاطر نشان کرد: گاه شمار بخش‌های مختلف از آذرماه شروع شد و آثار دریافتی در چند مرحله مورد خوانش و بازخوانی قرار گرفتند و تا پایان سال ۹۲ آثار پذیرفته شده در مراحل مختلف انتخاب و اعلام شدند.

قائدی اضافه کرد: اما مسابقه بخش پژوهش و مسابقه‌ی نمایش‌نامه‌نویسی اکبر رادی گاه‌شمار طولانی‌تری داشتند و تا اواخر فروردین‌ماه کاندیداهای دریافت جایزه برای این بخش‌ها اعلام شدند.

وی هم‌چنین در مورد تغییرات ایجاد شده در جشنواره‌ی امسال، تصریح کرد: ما امسال با هم‌یاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و خانه تئاتر دانشگاهی تغییراتی اساسی در نحوه‌ی ثبت نام و پذیرش آثار ایجاد کردیم و تمامی مراحل ثبت نام را در سراسر کشور به‌صورت الکترونیکی برگزار کردیم. جشنواره در سطح ملی و بین‌المللی برگزار می‌شود و پیش از این ارسال پستی تقاضای شرکت در جشنواره هزینه‌ی زیادی را بر دوش دانشجویان می‌گذاشت. به‌همین دلیل متقاضیان امسال از طریق سایت جشنواره ثبت نام کردند که در ابتدای راه کار بسیار سختی بود که خوش‌بختانه اتفاق مثبتی بود.

وی در مورد تعداد ثبت‌نام کنندگان در هفدهمین دوره‌ی جشنواره ضمن اشاره به افزایش ۲۰‌درصدی ثبت‌نام کنندگان در این دوره، اذعان داشت: یکی از دلایل افزایش ۲۰‌درصدی ثبت‌نام کنندگان در تمام بخش‌ها، ثبت‌نام الکترونیکی بود. تعداد آثار رسیده در تمام بخش‌ها ۱۴۳۰ اثر و تعداد متون پذیرفته شده ۵۱۴ اثر است و تعداد آثار پذیرفته شده در مرحله‌ی بازبینی ۱۵۴ اثر است که تعداد نهایی آثار شرکت کننده در جشنواره در تمامی بخش‌ها ۱۰۷ اثر است.

دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی با بیان این‌که در نحوه‌ی انتخاب آثار در این دوره نیز تغییراتی اعمال شده است، اظهار داشت: سعی کردیم با توجه به نظر کارشناسان و اساتید و طی نظرسنجی از دانشگاهیان و دانشجویان در انتخاب آثار تجدید نظر صورت گرفت و به روشی کارآمدتر امسال آثار را انتخاب کردیم. در بازخوانی متون به شیوه‌ی گذشته روشی فرسایشی بود و هزینه‌ی زیادی برای جشنواره و هم‌چنین دانشجویان در برداشت. امسال با اعتمادی که نسبت به دانشجویان داشتیم انتخاب آثار در مرحله‌ی اول و بازخوانی را به خود دانشجویان سپردیم. دانشجویان و اساتید تئاتر در سطحی از آگاهی به‌سر می‌برند که باید نسبت به دیگر بخش‌های هنری اعتماد بیش‌تری به آن‌ها شود.

وی در خصوص مسابقه‌ی پژوهش توضیح داد: با توجه به حساسیتی که در بخش پژوهشی وجود داشت، امسال بخش پژوهش را به صورت همایشی علمی-پژوهشی برگزار می‌کنیم که در روز ۱۷ اردی‌بهشت برگزار می‌شود و کاندیداهای این بخش در آن به سخنرانی می‌پردازند و مقالات خود را ارائه می‌دهند که در روز اختتامیه مقالات برگزیده اعلام خواهند شد.

قائدی با بیان این‌که امسال برای اولین بار تمامی مراحل بازبینی جشنواره را تا پایان سال انجام دادیم، در مورد شیوه بازبینی آثار در این دوره افزود: در بازبینی‌ها با توجه به معضلات سال‌های گذشته چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی، تلاش‌مان این بود که از هنرمندان و اساتیدی در مراحل بعدی انتخاب آثار استفاده کنیم که به جریان تئاتر معاصر در جهان و تئاتر ایران نزدیک‌تر باشند.

وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار بازبینی‌های درون دانشگاهی با حضور یک نماینده از دبیرخانه‌ی جشنواره که از اساتید همان دانشکده بود انجام گرفت که این اتفاق در هیچ دوره‌ای از جشنواره سابقه نداشته است. البته این روال تا دوره‌ی چهاردهم بود که طولانی شدن بازبینی‌ها تا بعد از سال جدید مشکلاتی را برای جشنواره و گروه‌ها ایجاد می‌کرد.

قائدی در ادامه در مورد آثار پذیرفته شده در بخش بین‌الملل بیان داشت: ما با توجه به سیاست‌گذاری‌های خاص این جشنواره، فراخوانی مجزا برای بخش مسابقه و هم‌چنین ورک‌شاپ‌های آموزشی تنظیم کردیم و به گروه‌های تئاتری، دانشگاه‌ها و جشنواره‌های بین‌المللی دانشجویی تئاتر ارسال کردیم. ۱۵گروه نمایشی از ۱۵ کشور از جمله آثاری از ایتالیا، آلمان، روسیه، لهستان، بلغارستان و ... متقاضی شرکت در بخش بین‌الملل جشنواره بودند که براساس سیاست‌گذاری‌های جشنواره و نظر هیئت بازبینی، ۴ اثر نمایشی به این بخش راه یافتند و در این میان تولید مشترکی از ایران هلند وجود دارد.

وی در مورد ورک‌شاپ‌های بین‌المللی این جشنواره بیان داشت: هم‌چنین ورک‌شاپ‌های آموزشی توسط علیرضا کوشک‌جلالی، نرگس هاشم‌زاده، پروفسور فول‌آلن از انگلستان، پروفسور ژوکوفسکی از لهستان، پروفسور گوستانف از روسیه برگزار خواهد شد.

دبیر هفدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی هم‌چنین با بیان این‌که ۲۳ اثر به بخش صحنه‌ای راه یافته‌اند، اظهار داشت: فرهاد مهندس‌پور، مجید سرسنگی، اسماعیل شفیعی، علیرضا نادری و پروفسور فول‌آلن داوران بخش صحنه‌ای جشنواره هستند و باقی آثار صحنه‌ای در جشنواره را در بخش دیگری به نام مسابقه‌ی صحنه‌ای داوری خواهیم کرد.

وی در این مورد افزود: این آثار توسط هیئت داورانی مشتمل بر ۵ تا ۷ نفر داوری خواهند شد که همگی از برگزیدگان سال‌های گذشته جشنواره تئاتر دانشگاهی هستند.

قائدی هم‌چنین از تجلیل سه چهره‌ی دانشگاهی در این جشنواره خبر داد و گفت: در اختتامیه‌ی جشنواره از احمد دامود (کارگردان، بازیگر، محقق، مدرس و مترجم تئاتر)، هوشنگ آزادی‌ور (مترجم، مدرس، کارگردان سینما و تئاتر) و هم‌چنین فرهاد مهندس‌پور (عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس) تجلیل خواهیم کرد.

در پایان این نشست خبری از پوستر و جدول هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی رونمایی شد.

هفدهمین دوره‌ی جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی از ۲۰ تا ۲۷ اردی‌بهشت سال جاری به دبیری سیاوش قائدی در تهران برگزار می‌شود.
کد مطلب: 243