حسن کچل روایتی از سنت ومدرنیته
نمایش موزیکال "من و حسن کچل" از ۱۸ خرداد به مدت یک‌ماه در تالار هنر روی صحنه رفته‌است.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۰
 
حسن کچل روایتی از سنت ومدرنیته
 
نمایش موزیکال "من و حسن کچل" از ۱۸ خرداد به مدت یک‌ماه در تالار هنر روی صحنه رفته‌است، سیدعلی دری معتقد است، در این نمایش سنت و مدرنیته را با زبان کودک امروزی تلفیق و ارائه کردیم.

تحریرنو: سیدعلی دری درباره‌ی این نمایش گفت: داستان این نمایش داستان یک مرشد و بچه مرشدی است که داستان حسن کچل را نقالی می‌کنند. اما بچه مرشد از روایت داستان‌های قدیمی خسته‌شده و هم داستان با پدر نمی‌شود و از ادامه‌ی این کار امتناع می‌کند، در نتیجه پدر با استفاده از ترفندهایی که می‌زند، پسر را برای ادامه‌ی این راه قانع می‌کند. در نتیجه پدر با استفاده از تکنولوژی‌های جدید شروع به روایت داستان قدیمی حسن کچل می‌کند.

این کارگردان ادامه داد: ما با توجه به شیوه‌ی بازی در نمایش سعی کردیم داستان قدیمی حسن کچل را با ابزار امروزی برای رده‌ی سنی کودک و نوجوان روایت کنیم و به آن‌ها مسئولیت‌پذیر بودن را متذکر شویم. ضمن این‌که ما پایان‌بندی این داستان را نیز تغییر دادیم، چرا که در داستان قدیمی شما در پایان می‌بینید که این شخصیت هیچ تغییری نمی‌کند و این با چیزی که ما روایت کردیم متفاوت بود در نتیجه ما در داستان جدید نشان می‌دهیم که حسن کچل مسئولیت‌پذیر شده و قصد داریم این حس را در مخاطب‌مان نیز پر رنگ کنیم.

او درباره‌ی نقش تئاتر در فرهنگ‌سازی برای کودکان افزود: یکی از راه‌هایی که می‌توان فرهنگ‌سازی کرد ریشه در تئاتر و نمایش دارد. به‌نظر می‌رسد کم کاری ما در این حوزه بیش‌تر به این دلیل است که از سوی مسئولین، نمایش کودک جدی گرفته نشده است. ما نیز به‌عنوان بخشی از این جامعه گله‌مندیم از این‌که سالن‌های بیش‌تری در اختیار نداریم و خیلی حمایت نمی‌شویم. آموزش‌وپرورش می‌تواند به‌راحتی با این فضا دانش آموزان را درگیر موضوعات اجتماعی کند و فرهنگ‌سازی درستی ایجاد نماید. ارگان‌های خصوصی و نیمه‌خصوصی دست به ساخت انیمیشن زده‌اند و حتی گروه‌های تئاتری دارند با حضور در مدارس و آموزش‌هایی را در غالب تئاتر ارائه می‌دهند و این فرهنگ‌سازی خوبی نیز داشته است. ما می‌بینیم که کاراکترهایی مانند سیاساکتی یا بابابرقی و... بسیار در امر فرهنگ‌سازی تاثیرگذار بوده‌اند.

دری عنوان کرد: برای این فرهنگ‌سازی به سالن‌های مختلف احتیاج داریم درحالی که الان ما تنها در دو سالن کودک و نوجوان کار می‌کنیم و این تعداد سالن برای تهرانی با این حجم جمعیت برای نمایش کودک بسیار کم است. هرچه تعداد این سالن‌ها بیش‌تر باشد، قطعا نتیجه‌ی بهتری دریافت خواهیم کرد و در طولانی مدت نتیجه بهتری می‌دهد. با توجه به محدودیت‌هایی که داریم سعی می‌کنیم در همین زمان محدود نیز به مخاطب آن‌چه را که می‌خواهیم و درست است، القا کنیم.

کارگردان تئاتر موزیکال "من وحسن کچل" در ادامه با اشاره به تلفیق سنت و مدرنیسم و اهمیت قصه‌های جدید گفت: من در این نمایش به‌نوعی این گلایه را از خواندن و نمایش دادن قصه‌های قدیمی عنوان می‌کنم، اما از سوی دیگر همان پند و اندرز نهفته در دل قصه را نیز بازگو می‌کنم. در واقع سنت و مدرنیته را با زبان کودک امروزی تلفیق کردم. اگر داستان‌ها را به همان شکل قدیم روایت کنیم بازخوردی نخواهیم داشت، اما وقتی با حس انتقادی خود کودکان و نوجوانان این را ارائه کنیم قطعا برای‌شان جالب خواهد بود. موضوعات بسیاری هست که می‌توانیم به زبان امروزی برای این رده سنی تعریف کنیم و به نمایش بگذاریم ضمن این‌که هنوز هم احتیاج به چنین داستان‌هایی داریم و امید داریم که به این شیوه بتوانیم جذب مخاطب داشته باشیم.

نمایش موزیکال "من و حسن کچل" نوشته‌ی لیدا وعیدی و کارگردانی سیدعلی دری با بازی سعید ابک، مهدی فرشیدی‌سپهر، لیدا وعیدی و حامد مدرس تا ۱۸ تیرماه در سالن هنر به نمایش در می‌آید.
کد مطلب: 559