ابراهیم حصاری، دبیر جشنوارهی "اولین جشنوارهی سراسری فیلم کوتاه موج" گفت: سیاستگذاری جشنوارهی موج در مورد محتوا استفاده از مطالب پندآموز بدون شعارزدگی اما تاثیرگذار است که بتواند با مخاطب ارتباط موثر و مفیدی برقرار کند.
به گزارش خبرنگار تحریرنو، نشست خبری "اولین جشنوارهی سراسری فیلم کوتاه موج" صبح امروز ۵ بهمنماه ۱۳۹۴ با حضور ابراهیم حصاری (دبیر اولین جشنوارهی سراسری فیلم کوتاه موج)، ابراهیم رضوانی (معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقهی آزاد کیش)، رسول صدرعاملی و ابوالفضل جلیلی (داوران اولین جشنوارهی سراسری فیلم کوتاه موج)، حسین مهکام، مجیدرضا مصطفوی و رضا شیخلانی (اعضای هیئت انتخاب اولین جشنوارهی سراسری فیلم کوتاه موج) در ساختمان مناطق آزاد کیش برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری ابراهیم رضوانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان مناطق آزاد کیش طی سخنانی اظهار داشت: جشنوارهی فیلم کوتاه موج با موضوع فیلمهای پندآموز از جایی آغاز شد که اصرار داشتیم منطقهی آزاد کیش را بهعنوان یک منطقهی گردشگری نمونه معرفی کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان مناطق آزاد کیش تصریح کرد: پیام معنی داری به سراسر کشور از طریق برگزاری اولین جشنوارهی سراسری فیلم کوتاه موج جشنواره قصد داریم ارسال کنیم و تلاشمان این است که باوری را ایجاد کنیم که هر اقدام فرهنگی صحیحی، در حل بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه راهگشا باشد.
وی خاطرنشان کرد: بر هیچکس پوشیده نیست که حوزهی هنر در جامعه فراتر از آن چیزی است که تصور میکنیم و به مراتب تاثیرگذارتر است. این جشنواره اگرچه نخستین دور خود را آغاز کرده اما بهگونهای جای خود را باز میکند که در آینده تبدیل به یک رویداد بزرگ فرهنگی شود.
رضوانی تاکید کرد: قطعا بسیاری از برنامههای فرهنگی را در ۳۶ مدرسهی کیش دنبال خواهیم کرد و ما ادبیات منظوم و منثور کهن و غنی داریم که در آن بزرگان ما با کردار و اعمال و رفتار ما میراثی را برای ما به یادگار میگذارند. صداقت، امانتداری، برادری و دوستی در این متون کهن نهفته است.
وی عنوان داشت: گفتههای بزرگان ما در این متون کهن جاری است. مولانا، سعدی و حافظ آثاری بهجای گذاشتند که امروز میراثدار آنها هستیم. هیچکس نمیتواند از غنای فرهنگ بینظیر ما مانند خودمان بهره ببرد و آنرا منتقل کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان مناطق آزاد کیش افزود: ما تمامی هنرمندان کیش را در سامانهی اطلاعات ثبت کردیم. پذیرش هنر نیازمند نگاه هنری است و مدیری که این دیدگاه را دارد میتواند در این راستا ثابت قدم باشد.
وی اضافه کرد: امیدوارم در آینده با تغییر مدیریتها این جشنواره ادامه پیدا کند و ریشه بدواند. درصدد نهادینه کردن این جشنواره بهعنوان یک رویداد ماندگار و جاوید هستیم و یکی از اهداف این جشنواره جمعآوری اطلاعات فیلمسازان در جشنوارهی کیش است. تلاش میکنیم از تمام فیلمسازان برای رسیدن به این هدف دعوت کنیم. همچنین در حاشیهی جشنواره حتما از هنرمندان برای اجرای تئاتر خیابانی دعوت خواهیم کرد.
ابراهیم حصاری، دبیر اولین جشنوارهی سراسری فیلم کوتاه موج در ادامهی این نشست در مورد اهداف جشنواره هم اظهار داشت: سیاستگذاری جشنوارهی موج در مورد محتوا استفاده از مطالب پندآموز بدون شعارزدگی اما تاثیرگذار است که بتواند با مخاطب ارتباط موثر و مفیدی برقرار کند.
دبیر اولین جشنوارهی سراسری فیلم کوتاه موج تصریح کرد: حدود ۵۴۰ فیلم توانستند کد رهگیری بگیرند که ۳۰ فیلم در بخش داستانی، ۲۰ فیلم مستند و ۱۰ فیلم انیمیشن هستند و یکی از اهداف ما این است که در راستای ساماندهی هنرمندان و شناسایی استعدادهای هنرمندان بومی جزیرهی کیش، اقداماتی انجام دهیم که جشنوارهی فیلم موج شروعی برای روند ساماندهی است.
وی درپایان گفت: از چکیده آثار رسیده به جشنواره در حوزههای آموزشی جزیرهی کیش مانند مدارس و دانشگاهها استفاده میکنیم و سعی کردیم جوایز را در بخشهای فیلمبرداری، تدوین و... بهصورت جداگانه و تخصصی داشته باشیم. همچنین برای برگزاری کارگاههای تخصصی با حبیب رضایی و هادی آفریده همآهنگیهایی صورت گرفته است.
حسین مهکام، عضو هیئت انتخاب این جشنواره در پاسخ به سوال خبرنگار تحریرنو دربارهی تاریخ ساخت فیلمهایی که به جشنواره ارسال شده و محدودیت جشنواره در این مورد گفت: فیلمهایی که تاریخ تولیدشان از دو سال پیش بوده، مدنظر برای داوری آثار قرار گرفته است. یقینا با توجه به اینکه تا ۱۵ بهمن فرصت داریم، تعداد فیلمها بسیار بیشتری بهدستمان خواهد رسید.
مجیدرضا مصطفوی در ادامهی این نشست گفت: تا کنون فیلمهای که توسط هیئت انتخاب بررسی شده کیفیت مطلوبی داشته و احتمال میرود فیلمهایی که از این پس برای جشنواره ارسال شود همین روند مطلوب را داشته باشند.
رسول صدرعاملی، داور اولین جشنوارهی سراسری فیلم کوتاه موج هم در ادامه این نشست خبری اظهار داشت: جشنوارههای مختلف فرهنگی در کشورما هرساله ایجاد میشود و چیزیکه در این مملکت زیاد دیده میشود جشنواره است.
وی ادامه داد: ما در کشوری زندگی میکنیم که صاحب سینما است. یکی از علت برگزاری این جشنوارهها با توجه به توانایی هنرمندان کشورمان است و این جشنوارهها بهشرطی ارزشمند است که بتوانیم از آن حراست و حفاظت کنیم. تاثیرگذاری این جشنوارهها به تلاش هیئت انتخاب، داوری و خروجی آن باز میگردد.
صدرعاملی یادآور شد: این خروجی باید بهگونهای تاثیرگذار باشد که داور سالهای آینده با توجه به آثار برگزیده سال قبل کار خود را پیگیری کرده و ادامه دهد. تاثیرگذاری این نوع جشنوارهها در طول زمان مشخص میشود.
وی گفت: ما در کیش جشنوارهی فیلمهای مستند داشتیم که کامران شیردل بهعنوان مستندساز پایهگذار آن بود، اما در حالیکه تبدیل به برند جهانی شده بود، با تغییر مدیریت، این جشنواره متوقف شد. اما اگر جشنوارههایی از قبیل موج تداوم پیدا کند اتفاق خوبی رقم خواهد خورد و هیئت انتخاب هنوز داوری خود را به پایان نرسانده و در سه بخش داستانی، مستند و انیمیشن قرار است کار خود را انجام دهد.
ابوالفضل جلیلی نیز بهعنوان داور اولین جشنوارهی سراسری فیلم کوتاه موج در ادامهی این نشست اظهار داشت: یکی از مشکلات مملکت ما کمبود مدیر عاشق حوزهی کاری خود است. بیشتر جشنوارههایی که برگزار میشوند معمولا بیهدف است و نیازمند به یک مدیر خوب و پیگیر در این رابطه هستیم.
وی تاکید کرد: بهنظر من اگر تنها برای یکبار در یک جشنواره تمام فیلمهای ارسالشده به دبیرخانه نمایش داده شود اتفاق خوبی است زیرا تمام فیلمسازان امکان حضور خواهند داشت و تشویق به ساخت فیلمهای بعدی میشوند.
بر پایهی این گزارش، نخستین جشنوارهی فیلم کوتاه موج، از ۶ تا ۸ اسفندماه بههمت سازمان منطقهی آزاد در جزیرهی کیش برگزار میشود.