عضو شورای سیاستگذاری مسابقات آیدیران گفت: دومین دوره مسابقات طراحی صنعتی ایران آیدیران از ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۵ آغاز می شود.
به گزارش خبرنگارتحریرنو، نخستین نشست خبری مسابقات طراحی صنعتی "آیدیران" ظهر امروز با حضور"وحید چوپان کاره" عضو شورای سیاستگذاری مسابقات آیدیران و رئیس دانشکده طراحی صنعتی دانشگاه تهران،"سیدرضا حسینی لاهیجی" مشاور سازمان زیباسازی شهرداری تهران و عضو شورای سیاستگذاری مسابقات طراحی صنعتی ایران ،"احمد عابدینی" دبیر دومین مسابقات طراحی صنعتی ایران و اصحاب رسانه درموسسه آیدیران برگزارشد.
درابتدای این نشست خبری"وحید چوپان کاره" عضو شورای سیاستگذاری مسابقات آیدیران ضمن برشمردن ضرورت و اهمیت برگزاری این مسابقه گفت: دومین دوره مسابقات طراحی صنعتی ایران آیدیران از ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۵ آغاز می شود و موسسه طراحان صنعتی ایرانیان باهدف شناساندن رشته طراحی صنعتی به صنایع و ایجاد ارتباط بین نهاد دانشگاه و صنعت، در سال ۹۳ تصمیم به راهاندازی اولین مسابقات جامع طراحی صنعتی در حوزههای مختلف صنعت گرفت و این مسابقات با حمایت و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز به فعالیت کرد.
وی تصریح کرد:گروه های خوشفکر ایرانی، به دنبال کشف حلقه مفقوده بین صنعت و دانشگاه، با الگو گرفتن از مسابقات جهانی و بومیسازی آن، مسابقهی طراحی صنعتی آیدیران را شکل دادهاند، این مسابقه با شعار "طراحی ایرانی، صنعت ایرانی" اولین دورهی خود را برگزار کرده است، نام این مسابقهIDIRAN مخف (industrial design iran) است.
رئیس دانشکده طراحی صنعتی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: مسابقات بینالمللی طراحی صنعتی، علاوه بر جذابیتهای خاص خود، فواید فراوانی را نیز برای برگزیدگان و صنایع به همراه دارند و باعث شناخته شدن طراحان، در مجامع بینالمللی میشوند، بسیاری از این مسابقات در جهان دارای اعتبار زیادی هستند و شرکتهای بزرگ از طریق همین مسابقات، طراحان خود را جذب میکنند.
چوپانکاره ابرازداشت: این کاربرد مسابقات مستقل مسابقاتی که به شرکت یا کارخانهی تولید محصولی خاص وابسته نیستند را میتوان مهمترین اثر و فایده آنها برای جامعهی طراحان و صنعت است و از مهمترین اهداف این مسابقه ایجاد بانک ایده و ارائه آنها به تولیدکنندگان در فضایی امن و بهدور از سوءاستفاده و ارتقای تولید ملی است.
وی افزود: صرف برگزاری یک مسابقه و بدون هدف شناخته شدن طراحان و آثار برتری که میتوانند راهحل مشکلات ساده و پیچیدهی روزمره باشند، وجود مسابقاتی ازایندست بیمعنا است، شاید تأثیر این مسابقات آنی نباشد ولی ۴ یا ۵ سال آینده در صنعت، تعامل با طراحان و جذب طرحهای منتخب مسابقات برای تولید، نهادینه خواهد شد.
چوپان کاره درخصوص اهمیت تولید ملی در رشد صنعت کشوریادآورشد: در صنعت امروز کشور برای تولید ملی، مهمترین کمبود طراحی ملی است و در بسیاری از حوزهها، مشکل فنّاوری و مواد اولیه وجود ندارد، متأسفانه در ایران به دلیل نبود متولی، صنف و سندیکا و انجمن مشخص برای این رشته، سیاستگذاری مشخصی نیز اتفاق نمیافتد و جایگاه طراحان صنعتی بهدرستی برای صنعت گران تعریفنشده است.
وی افزود: به همین دلیل ایده وجود مسابقهای که تمرکز آن بر طرحها و طراحان داخلی باشد و بتواند این ارتباط را بهخوبی ایجاد کند، شکلگرفته و استقبال از این مسابقه در اولین دوره آن و با توجه به ارسال حدود ۳۸۰ اثربسیار خوب بوده، بهخصوص که بعضی از شاخههای طراحی صنعتی، در ایران کمتر شناخته شده است.
احمد عابدینی دبیر دومین مسابقات طراحی صنعتی ایران در ادامه با بیان اینکه دومین دوره مسابقات طراحی صنعتی در سال ۹۵ آغاز می شود، گفت: ثبت نام زودهنگام از ۱۵ اردیبهشت آغاز و تا ۱۵ تیرماه ادامه خواهد داشت و شرکت کنندگان در این فاصله فرصت کافی را برای تحویل آثار و طرح های خود دارند.
وی افزود: اما متقاضیانی که موفق نمی شوند تا ۱۵ تیرماه ثبت نام کنند می توانند در زمان ثبت نام دیرهنگام که در بازه زمانی ۱۶ تیرماه تا ۱۵ مردادماه انجام می شود، ثبت نام کنند و در نهایت تا ۱۵ مردادماه فرصت دارند تا آثار خود را تحویل دبیرخانه مسابقات دهند.
دبیر دومین مسابقات طراحی صنعتی ایران ادامه داد: از ۱۳ تا ۱۵ شهریورماه ۹۵ داوری آثار توسط ۱۰ داور از اساتید برجسته دانشگاهی در زمینه طراحی صنعتی و صنعتگران موفق کشور انجام می شود و آثار برگزیده از ۱۹ تا ۲۲ آذرماه به نمایش عمومی درمی آید و همچنین ۱۹ آذرماه به برگزیدگان جوایز نفیسی اهدا می شود.
وی عنوان داشت: شرکت در این مسابقات برای دانشجویان با تخفیف ویژه ۷۰ درصدی انجام می شود، برگزیدگان آیدیران علاوه بر افتخار موفقیت در یک رقابت بزرگ کشوری تندیس های طلایی، نقره ای و برنزی برای نفرات اول تا سوم را دریافت خواهند کرد که همراه با جوایز نقدی آیدیران به علاوه جوایز حامیان ویژه در هر بخش خواهد بود.
مدیرعامل موسسه طراحان صنعتی ایرانیان افزود: افراد گروه برگزارکننده با اشراف کامل بر جایگاه طراحی صنعتی بهعنوان مهره کلیدی و عضوی مهم از خانواده صنعت، تلاش کردهاند تا با جذب طراحان صنعتی به وسیله این مسابقه، بتوانند طراحانی قوی و خوشفکر را به صنعت معرفی کنند.
وی افزود: شاید شرکت کردن در مسابقات طراحی صنعتی، شیوهای متداول و مرسوم در دنیای صنعتی برای شناختن طراحان نخبه و نخبههای طراحی باشد ولی این شیوه مرسوم در کشور ما و با شرایط فعلی ضرورتی غیر قابل انکار است.
مدیرعامل موسسه طراحان صنعتی ایرانیان تاکید کرد: به دلیل برگزاری نامناسب بسیاری از مسابقات وابسته به شرکتهای مختلف، طراحان به مسابقات داخلی بیاعتماد شدهاند که این امر بهمرور زمان و با اثبات حسن نیت گروه برگزار کننده ی آیدیران رفع خواهد شد. امید است بهزودی شاهد موفقیت این مسابقات در رسیدن به اهدافشان و اعتلای جایگاه طراحان صنعتی در جامعه و صنعت باشیم و همهی ایرانیان با افتخار محصولاتی با طراحی و تولید ایرانی مصرف کنند و در سال اقدام و عمل طبق فرمایشات مقام معظم رهبری دامت برکاته استفاده از تولید ملی تبدیل به یک افتخار برای ایرانیان شود.
عابدینی با بیان اهمیت طراحی صنعتی تصریح کرد: طراحی صنعتی می تواند به اقتصاد مقاومتی کمک کند و این مسابقات را به نوعی می توان نخستین گام عملی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و تغییر سبک زندگی دانست، بخشی از تهاجم فرهنگی و کمبودهای کشور ما به دلیل ضعف ما در طراحی صنعتی ایرانی است. اگر ما طراحی صنعتی ایرانی اسلامی را احیا کنیم و با نمونه های خارجی بتوانیم رقابت کنیم، هموطنان ما دیگر سراغ محصول گران و غیربومی نمی روند.
سیدرضا حسینی لاهیجی، مشاور سازمان زیباسازی شهرداری تهران و عضو شورای سیاستگذاری مسابقات طراحی صنعتی ایران در ادامه این نشست اظهارداشت: دومین دوره مسابقه طراحی صنعتی ایران در ۱۲ گروه گوناگون برگزار می شود،این ۱۲ گروه عبارتند از "لوازم منزل"، "تجهیزات، ابزارآلات و فضای کارگاهی"، "حمل و نقل"، "مبلمان شهری"، "محصولات سلامت، ایمنی و امنیت"، "مبلمان و دکوراسیون داخلی "،"محصولات سفر"، "ورزش، آموزش و سرگرمی"، "بسته بندی"، "محصولات مد و زیور آلات"، "طراحی فرهنگی و صنایع دستی" و "محصولات کشاورزی" که بسیاری از این طرح ها که سال گذشته به مسابقه آیدیران آمده بود به تولید انبوه نیز رسیده است.
وی با بیان اینکه نقش فرهنگ در طراحی صنعتی بسیار قوی است، گفت: ویژگی بارز آیدیران نسبت به مسابقات دیگر طراحی صنعتی جامع بودن و تجمیع دانشگاه و صنعت است و زمانیکه ما به شبکه بانک جهانی بپیوندیم دیگر هیچ کدام از کارخانه های ما نمی توانند طرح را کپی کنند و آنگاه است که جایگاه طراحی صنعتی مشخص می شود.
برپایه این گزارش،دومین دوره مسابقات طراحی صنعتی ایران (آیدیران) در حالی از ۱۵ اردیبهشت ماه ۹۵ آغاز می شود که می توان آن را نخستین گام عملی در زمینه اقتصاد مقاومتی و همچنین ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی دانست، مسابقاتی که بر پایه طراحی ایرانی اسلامی محصولات برگزار می شود.