اولين بسته برنامه‌های شبكه "افق" از ۱۲خرداد روی آنتن می‌رود
رئيس سازمان صدا و سيما آخرين جزئيات شبكه افق را بيان كرد و گفت ۱۲ خرداد اولين بسته برنامه‌های اين شبكه روی آنتن می‌رود.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۷ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۶
 
اولين بسته برنامه‌های شبكه "افق" از ۱۲خرداد روی آنتن می‌رود
 
رئيس سازمان صدا و سيما آخرين جزئيات شبكه افق را بيان كرد و گفت ۱۲ خرداد اولين بسته برنامه‌های اين شبكه روی آنتن می‌رود.

تحریرنو: عزت‌اله ضرغامی، رئيس سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران در حاشيه‌ی مراسم اختتاميه‌ی جشنواره اتحاد در جمع خبرنگاران گفت: شبكه افق روی كانال ۲۲ تهران قرار گرفته و اعلام موجوديت كرده است.

وی افزود: كسانی كه در سيستم ديجيتال جست‌وجو ‌كنند می‌توانند شبكه افق را ‌ببينند. مخاطبان ۱۲ خرداد بسته‌ی ديگری از برنامه‌های اين شبكه را می‌بينند. در ادامه سعی می‌شود برنامه‌های اين شبكه معرفی شود و بعد از مدتی در ساعت پخش محدودی، برنامه‌های خاصی از اين شبكه پخش می‌شود تا "افق" مخاطب خود را پيدا كند. اميدواريم از نيمه‌ی سال به بعد اين شبكه بتواند به‌گونه‌ی طبيعی به رشد لازم برسد و برنامه‌های نهايی‌اش را در يک جدول مشخص اعلام و پخش كند.

ضرغامی خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامي و رسانه‌ی متعلق به آن فوق‌العاده قدرت‌مند است و قابل مقايسه با اكثريت شبكه‌های جهانی و حتی اروپايی نيست. سقف توليدات ما بالا است. ما تلاش می‌كنيم اين توليدات را در اختيار رسانه‌های اسلامی و عضو اتحاديه قرار دهيم.

رئيس سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران در پاسخ به سؤال ديگری مبنی بر استفاده از توليدات اسلامی شبكه‌های عضو اتحاديه راديو و تلويزيون‌های اسلامی در رسانه ملی ايران، گفت: اگر آن‌ها توليدات خوبی داشته باشند كه قابل نمايش در شبكه‌های ايرانی باشد حتما پخش می‌كنيم. حتی رايت فيلم‌ها را می‌خريم و سعی می‌كنيم آن‌ها را تشويق كنيم تا رشد كنند. اين كار هم اكنون در "آی‌فيلم" انجام می‌شود. از آن‌طرف خيلی از توليدات ما در اختيار رسانه‌ها است ولی اين آمار رسانه‌ای نمی‌شود. در ضمن محدوده‌ی برخی از اين شبكه‌ها كوچک است و مخصوص يک استان يا كشور است و روی ماهواره نيست.

ضرغامی در ادامه در خصوص پنجمين بازار فيلم‌های اسلامی گفت: بازار فيلم اسلامی بستری شد برای اين‌كه كارهای خوب و اسلامی معرفی شود. نگاهی كه بر اين اتحاديه حاكم است يک نگاه اسلامی و اخلاقی است. همه علاقه‌مندند كه همه رشد كنند و پيام اسلام را همگی به مردم بدهند. برادری و اتحادی كه بين اعضای اين اتحاديه است در هيچ‌جای دنيا نيست. فضای اين‌جا الهی، صميمی و اسلامی است. كسانی‌كه در جشنواره شركت می‌كنند دستاوردهای فراوان محتوايی را با خود به ارمغان می‌برند كه اميدواريم نتيجه‌اش ارتقای محصولات راديو و تلويزيونی اسلامی باشد.

وی در ادامه گفت: شبكه‌های مقاومت و تمام شبكه‌های اسلامی كه امروز مسئله‌ی مقاومت برای حفظ ارزش‌ها و فضائل اسلامی و انسانی برای آن‌ها اولويت دارد، نمادی شدند تا همه‌ی رسانه‌‌های آزادی‌خواه و همه‌ی عدالت‌طلبان دنيا دور آن‌ها جمع شوند. شايد در سال‌های گذشته كه رسانه‌ها به اين مقدار گسترده نبود حقيقت در خيلی جاها فراموش و مخدوش می‌شد اما در حال حاضر با همين ميزان رسانه‌هايی كه وجود دارند اگر آن‌ها حتي يک شمع هم شوند همه‌ی تاريكی‌ها نمی‌توانند اين شمع را خاموش كنند. يک رسانه اسلامی مانند شمعی است كه نورش تاثيرگذار و نافذ است. سياهی‌ها و پليدی‌ها محكوم به رفتن هستند. اميدواريم نه‌تنها رسانه‌های اسلامی و نه‌تنها رسانه‌های مقاومت بلكه همه‌ی رسانه‌هايی كه برای اعتلای انسانيت تلاش می‌كنند مقوم خوبی برای ملت مظلوم فلسطين باشند.

رئيس سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران خاطرنشان كرد: رسانه ملی صددرصد ملی است و برای ملت ايران است و سعی كرده است خارج از فضاهای جناحی و گروهی، رسانه را در خط مستقيم اسلام و رهنمودهای رهبری و امام راحل جلو برد. بزرگ‌ترين شاخصه و دست‌آورد رسانه ملی استقلال آن است. امروز خيلی تلاش می‌كنند كه استقلال رسانه را تحت تاثير قرار دهند. رسانه ضمن احترام به همه‌ی مراجع، بزرگان، شخصيت‌ها و جريان‌های سياسی هم‌واره سعی كرده است در خط مستقيم انقلاب و رهبری حركت كند. اين استقلال برای ما ارزش‌مند است. ما به اين می‌گوییم نگاه ملی. اميدواريم كسانی كه علاقه‌مند هستند يک نگاه‌های خاصی به رسانه داشته باشند بدانند رسانه طبق شاخص‌هايی حركت می‌كند كه ممكن است با نگاه‌های حزبی و گروهی بعضی افراد در تعارض باشد. اما وظيفه‌ی ما حركت به‌سمت شاخص‌های انقلاب اسلامی است.

ضرغامی هم‌چنين درباره‌ی ارزيابی خود از اجلاس آينده گفت: اجلاس هفتم يا جشنواره پنجم نسبت به دوره‌های گذشته خيلی پيش‌رفت كرده و اين كاملا محسوس است. اهميت رسانه‌ها و اثرگذاری آن‌ها روزبه‌روز بيش‌تر می‌شود، به‌خصوص در پديده‌ی بيداری اسلامی كه پديده‌ی مهمی بود برای جامعه‌ی اسلامی، نقش رسانه‌ها تعيين‌كننده بود و برای حفظ اين دست‌آورد تداوم و صيانت از آن نقش رسانه‌ها تعيين كننده است. هرروز جريان امپراطوری استكبار تلاش می‌كند با توسل به شيوه‌های جديد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری رسانه‌ای اين نگاه سالم قدرت‌مند اسلامی را در رسانه‌ها از بين ببرد. هرچه‌قدر آن‌ها احساس خطر می‌كنند و تلاش می‌كنند، اهميت اين شبكه‌ها و رشد و قدرت‌مند شدن آن‌ها بيش‌تر می‌شود. اميدوارم جشنواره بعد با قدرت بيش‌تری از نظر كمی و كيفی و تنوع حوزه‌های اثرگذاری برگزار شود.

ضرغامی در خصوص قرارگيری شبكه سحر روی دستگاه ديجيتال گفت: مخاطبان شبكه سحر كشورها و مردمی هستند كه به آن زبان تكلم می‌كنند اما به‌دلايل مختلف شبكه‌های آن مخاطب داخلی دارند. خيلی‌ها درخواست كردند برنامه‌های شبكه سحر به‌زبان‌های تركي و... در اختيار مردم قرار گيرد. ما اكنون محدوديت فنی برای سيستم‌های ديجيتالی داريم اما ممكن است در آينده‌ی نزديک، به يک شبكه ماموريت دهيم كه در ساعاتی مشخص گلچينی از برنامه‌های شبكه سحر را به‌عنوان مخاطبان زبان‌های مختلف روی سيستم‌های ديجيتال پخش كند.

وی در خصوص اثرگذاری صدا و سيما در صحنه‌ی جهانی عنوان كرد:‌ شبكه irib به‌دليل تاثير جهانی‌اش هم‌واره مواجه با انواع تهديدات بوده است، چه به‌لحاظ نرم‌افزاری و چه به‌لحاظ سخت‌افزاری و قطع شبكه‌ها روی ماهواره‌های جهانی. اين رسانه اثرگذار است. طرف مقابل سعی می‌كند با قطع فيزيكی، پيام اين رسانه به گوش مخاطبان نرسد. شبكه‌های اسلامی وظيفه دارند اين توطئه را تبيين كنند تا معلوم شود غرب علی‌رغم همه‌ی شعارهای آزادی كه می‌دهد چه سخت‌گيری‌های می‌كند كه حرف حقی از اين شبكه در جهان پخش نشود.
کد مطلب: 399