اعتراض یک تهیه‌کننده به‌وضعیت شتر گاو پلنگ!
امیر سمواتی با انتقاد از عمل‌کرد شورای صنفی نمایش گفت: این شورا چه‌طور به‌خود اجازه می‌دهد که با وجود موافقت تهیه‌کننده، پخش‌کننده و سینمادار تصمیم می‌گیرد یک فیلم را از پرده‌ی سینماها پایین بکشد؟
تاریخ انتشار : شنبه ۷ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۷
 
امیر سماواتی
 
امیر سماواتی
امیر سماواتی با انتقاد از عمل‌کرد شورای صنفی نمایش گفت: این شورا چه‌طور به‌خود اجازه می‌دهد که با وجود موافقت تهیه‌کننده، پخش‌کننده و سینمادار تصمیم می‌گیرد یک فیلم را از پرده‌ی سینماها پایین بکشد؟

تحریرنو: تهیه‌کننده‌ی فیلم "پنج ستاره" در این‌باره بیان کرد: هنوز معنای شورای صنفی نمایش و عمل‌کرد آن مثل سال‌های قبل نامشخص است. همه‌چیز بر مدار قبل می‌چرخد و ظاهرا کسانی هستند که دست از سر شورا برنمی‌دارند. کسانی که ترجیح می‌دهند برخی فیلم‌ها علی‌رغم فروش بالا، در رسانه‌ها هم فیلم‌های دوم و سوم جلوه کنند، چه برسد به اکران.

او ادامه داد: شرح وظایفی از شورا نه در ارشاد و نه در هیچ کجای دیگر موجود نیست و حضور آن‌ها در تصمیم‌گیری فیلم‌ها مرا به یاد کتاب "چوب به‌دست‌های ورزیل" غلام‌حسین ساعدی می‌اندازد که خودمان عده‌ای را استخدام می‌کنیم تا به ما امر و نهی کنند.

وی افزود: اصلا نمی‌دانم چرا چنین شورایی وجود دارد، چرا که این روال درستی نیست آن‌ها تصمیم بگیرند یک فیلم را نمایش دهند یا به اکران فیلم دیگری خاتمه دهند.

سماواتی با اشاره به این‌که در هیچ کجای دنیا چنین چیزی وجود ندارد‌، درباره‌ی این‌که شورا براساس رسیدن فیلم‌ها به میزان کف فروش خود برای پایان اکران عمومی آن‌ها تصمیم‌گیری می‌کند، گفت: چه کسی این اجازه را به آن‌ها داده تا برای اموال کسانی که در سینما کار می‌کنند، این‌گونه تصمیم بگیرند. شورای صنفی نمایش یک نوع حَکَم است، اما الان به‌یک تصمیم‌گیرنده و رئیس تبدیل شده‌است.

سماواتی افزود: از آقای ایوبی هم تعجب می‌کنم که توجه ویژه‌ای به اکران فیلم‌های نوروزی داشت، اما به‌نظر می‌رسد فقط همان پنج فیلم ابتدای سال اهمیت داشتند و دیگر تبلیغات یا مراسم‌های ویژه برای فیلم‌های دیگر برگزار نشد.

وی با اعتراض از این‌که اکران فیلم "پنج ستاره" در اوج فروش خود، با مصوبه‌ی شورای صنفی نمایش در سینما آفریقا خاتمه یافت،‌ ادامه داد: این در حالی است که مدیر سینما (محمدرضا صابری) و پخش‌کننده‌ی فیلم با ادامه‌ی اکران آن در این سینما موافق بودند، اما جوابی که من از شورا گرفتم این بود که "اجازه بدهید دیگران هم بیایند". پس اگر این طور است چرا برای فیلم‌های دیگر چنین کاری انجام نشد و فیلمی ۹۰ روز بر پرده سینماها باقی ماند؟

سماواتی با بیان این‌که به‌دلیل همین اتفاقات است که می‌گویند، مافیای اکران وجود دارد، به نیم‌بهاشدن بلیت سینماها در سانس‌های پس از افطار اشاره و اظهار کرد: چرا باید بدون این‌که به تهیه‌کنندگان و سینماداران به‌عنوان صاحبان فیلم اطلاعی داده شود، چنین تصمیمی گرفته شود؟

این تهیه‌کننده‌ی سینما خاطرنشان کرد: شورای صنفی نمایش زمانی معنا پیدا می‌کند که برنامه‌ی اکران فیلم‌ها را در طول سال معین کند و با ایده‌ و کمک به تبلیغات، در اکران هرچه بهتر فیلم‌ها موثر باشد. اگر برنامه‌ی مشخصی وجود داشته باشد من به‌عنوان تهیه‌کننده‌ی یک فیلم می‌دانم که چه زمانی می‌توانم فیم خود را اکران و برای تبلیغ آن هزینه کنم.

سماواتی که فیلم "ساکن طبقه وسط" شهاب حسینی را آماده‌ی اکران دارد،‌ هم‌چنین گفت: شورای صنفی نمایش نه دولتی است و نه خصوصی، بلکه شتر گاو پلنگی است که برای اکران تصمیم‌گیری می‌کند. آن‌هم در شرایطی که پول برای تهیه‌کننده، پخش‌کننده و سینمادار است، اما یک گروه دیگر برای آن تصمیم می‌گیرند.

وی در پایان با اشاره دوباره به فیلم "پنج ستاره" بیان کرد: این اوج بی‌عدالتی است که وقتی سینمادار هم‌چنان با ادامه‌ی اکران این فیلم که فروش خوبی هم دارد،‌ موافق است شورای صنفی نمایش فیلم دیگری را در سینما آفریقا جای‌گزین می‌کند.
کد مطلب: 786