محمدهادی ایاز‌ی؛
طب توان‌بخشی در ایران نادیده گرفت شده است
معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: متأسفانه آن گونه که باید به طب فیزیکی و توان‌بخشی در ایران توجه نشده و اکنون در ایران حدود ۵۰۰ متخصص طب فیزیکی مشغول فعالیت هستند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۵
 
طب توان‌بخشی در ایران نادیده گرفت شده است
 
معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: متأسفانه آن گونه که باید به طب فیزیکی و توان‌بخشی در ایران توجه نشده و اکنون در ایران حدود ۵۰۰ متخصص طب فیزیکی مشغول فعالیت هستند.

به گزارش تحریرنو ؛ بیستمین کنگره سالیانه طب فیزیکی، توان‌بخشی و الکترو‌دیاگنوز که صبح امروز در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد، محمدهادی ایاز‌ی معاون اجتماعی وزیر بهداشت اظهار داشت: متاسفانه حوزه توان‌بخشی مهجور واقع شده و به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد مردم روی کره زمین و همچنین در کشور ایران کم توان هستند.

وی اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی امید به زندگی افزایش چشم‌گیری پیدا کرده و با افزایش سن امید به زندگی میزان ناتوانی نیز افزایش پیدا می‌کند، در زمان پیروزی انقلاب اسلامی سن امید به زندگی ۵۶ سال بود ولی اکنون این رقم در بین مردان ۷۹ سال و در بین زنان ۸۰ و نیم سال را به خود اختصاص داده است.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه اکنون مجموع تخت‌های توان‌بخشی کمتر از ۱۰۰ عدد است، عنوان کرد: ما در زمینه توان‌بخشی به حدود دو هزار و ۶۰۰ تخت نیاز داریم همچنین اکنون در کشور ایران بالغ بر ۵۰۰ متخصص طب فیزیکی وجود دارد ولی در کشور مجاور ما که جمعیت مشابه ایران دارد ( ترکیه) حدود سه هزار متخصص طب فیزیکی وجود دارد.

ایا‌زی تصریح کرد: در خصوص اینکه حوزه توانبخشی مورد غفلت واقع شده است جلساتی با هلال احمر و بنیاد شهید برگزار شده است و تفاهماتی امضاء شد تا در جهت رفع این مشکل گام برداریم، یکی از این کارها این بود که سند ملی توان‌بخشی تدوین شود و به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برسد. در سند ملی بسیاری از بیماری‌هایی که تبدیل به ناراحتی‌های مزمن می‌شوند با استفاده از توانبخشی می‌توانند به این بیماری‌های مزمن تبدیل نشوند.

وی افزود: در خصوص رفع مشکل رشته توانبخشی نیاز به مشارکت دستگاه‌های دولتی و مردم داریم و لزوم مشارکت بین دستگاهی و مردم در این زمینه اهمیت بسزایی دارد.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت تصریح کرد: ما در کشور حدود هزار و ۳۵۰ نفر افراد دچار قطع عضو داریم و در حوزه تروما اگر اقداماتی پیشگیرانه در این خصوص انجام شود می‌تواند سبب کاهش بسیاری از آسیب‌ها ، عوارض و ناتوانی‌ها شود.

ایازی‌ یادآور شد: توان‌بخشی باید به پیوست سلامت افزوده شود و ما باید در این زمینه مطالبه‌گر باشیم همچنین اکنون که در آستانه چهارشنبه‌سوری قرار داریم انجمن ققنوس را در خصوص پیشگیری از سوختگی تدارک دیده‌ایم.

وی تأکید کرد: از دیگر اقدامات ما در حوزه توان‌بخشی تهیه سند ملی سالمندان با همکاری وزارت بهزیستی بود که انشاالله قبل از شروع سال جدید به تصویب شورای عالی سلامت و امنیت غذایی برسد.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت در خصوص تشکیل مجمع ملی سلامت اظهار داشت: در این مجمع که با گردهمایی مدیران دولتی و حکومتی، متخصصین و مردم و سازمان‌های مردم نهاد مانند خیریه‌ها تشکیل شد قرار بر این شد که رییس جمهور به عنوان رییس شورای عالی سلامت و امنیت غذایی سالی یک بار این مجمع را برگزار کند که در مجمع برگزار شده در امسال رییس جمهور از استانداران خواست که در سطح استان‌ها نیز مجمع سلامت استانی داشته باشند.

ایاز‌ی یادآور شد: خوشبختانه در سطح شهر تهران با حمایت‌های به عمل آمده توسط شهرداری در صدد هستیم که بتوانیم مراکزی برای توانبخشی ایجاد کنیم.

بیستمین کنگره طب فیزیکی ، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران تا ۱۳ اسفند ۹۵ در مرکز همایش های رازی در حال برگزاری است
کد مطلب: 10707