تأثیر مصرف غذاهای آماده در ابتلا به سرطان
عبدالله فضلعلی‌‌زاده نائب رئیس انجمن سرطان ایران گفت: سبک زندگی اهمیت بسزایی در پیشگیری از سرطان دارد، باید برای جلوگیری از ابتلا به سرطان‌ خودمراقبتی‌ داشته‌ باشیم به این صورت که باید نسبت به عوامل ایجاد کننده سرطان آگاهی داشته باشیم.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۵
 
تأثیر مصرف غذاهای آماده در ابتلا به سرطان
 
عبدالله فضلعلی‌‌زاده نایب رئیس انجمن سرطان ایران گفت: سبک زندگی اهمیت بسزایی در پیشگیری از سرطان دارد، باید برای جلوگیری از ابتلا به سرطان‌ خودمراقبتی‌ داشته‌ باشیم به این صورت که باید نسبت به عوامل ایجاد کننده سرطان آگاهی داشته باشیم.

به گزارش تحریرنو ؛ عبدالله فضلعلی‌‌زاده پیرامون سبک زندگی افراد در پیشگیری سرطان گفت: افراد باید‌ از مصرف غذاهای آماده، گوشت‌های فرآوری‌ شده و نمک برای پیشگیری از ابتلا به سرطان خودداری‌ کنند. همچنین اضافه‌ وزن و چاقی‌ چه در دوران کودکی و چه در بزرگسالی نیز زمینه را برای ایجاد سرطان فراهم می‌کند، بنابراین افراد باید‌ وزن مناسب داشته باشند‌، پیاده‌روی کرده و از مصرف غذاهای مضر‌ و سرطان‌زا پرهیز کنند.

نایب رئیس انجمن سرطان ایران افزود: سال‌ها طول می‌کشد تا موادغذایی‌ که وارد بدن شده است‌ دچار تغییرات‌ و سبب بروز سرطان شوند‌ بنابراین رژیم غذایی نامناسب‌ و مصرف‌ زیاد از مواد گوشتی و پروتئینی‌ نقش مؤثری در ابتلای افراد به سرطان دارند.

فضلعلی‌‌زاده تأکید کرد: چاقی و اضافه‌ وزن نیز تأثیر چشمگیری در ابتلای افراد به سرطان دارد‌، بنابراین اشخاص باید‌ حتماً به تناسب اندام خود توجه ویژه‌ای داشته و فعالیت بدنی داشته باشند‌. پرهیز از استعمال سیگار، قلیان و دخانیات نیز در پیشگیری از سرطان‌ بسیار مهم است‌ متأسفانه باوری بین مردم رایج شده است که تصور می‌کنند که استعمال قلیان ضرر کمتری نسبت به سیگار دارد، در حالی که این باوری اشتباه است‌.

وی تصریح کرد: ما تنها می‌توانیم مردم را نسبت به عوامل خطرزا‌ در بروز سرطان آگاه کنیم‌ ولی قدرت اجرایی نداریم که بتوانیم استعمال دخانیات و قلیان را محدود کنیم، بنابراین در اینجا نقش مسئولان نظام سلامت مطرح می‌شود. مسئولان نظام سلامت باید مراقب باشند که موادغذایی‌ با چه استانداردی و چگونه تولید می‌شوند البته در اینجا تنها وزارت بهداشت مسئول نیست بلکه‌ مجموعه‌ای از سازمان‌ها در این امر دخیل هستند به طوری که در موضوع آلودگی هوا سازمان‌های مختلفی نقش دارند‌ و در زمینه تهیه‌ غذا و عرضه‌ آن به بازار سازمان استاندارد‌ باید نقش خودش را به خوبی ایفا کند.

نایب رئیس انجمن سرطان ایران گفت: ما باید آگاهی مردم را افزایش دهیم مسئولان نیز باید بیشتر از گذشته بر سلامت مردم نظارت داشته باشند‌. برای کاهش آلودگی هوا باید بنزین‌های سالم به بازار عرضه‌ شوند‌.

وی اظهار کرد: زندگی صنعتی و ماشینی امروزی‌ و به طور کلی سبک زندگی ناسالم‌ سبب افزایش شیوع سرطان‌ در کشور شده است‌ البته سن نیز نقش مهمی در ابتلای افراد به سرطان دارد به طوری که هر چه سن بالاتر‌ رود احتمال ابتلای افراد به سرطان‌ نیز بیشتر می‌شود اکنون هرم‌ سنی ما به طور کامل در حال تغییر است و ما به سمت میانسالی‌ و کهنسالی‌ پیش می‌رویم.

نایب رئیس انجمن سرطان ایران بیان کرد: در ایران شیوع سرطان آن طور که می‌گویند خیلی بالا نیست بیماران سرطانی در هر ۱۰۰ هزار نفر محاسبه می‌شوند و با محاسباتی‌ که سازمان بهداشت جهانی انجام داده است‌ ما در رده‌ چهارم قرار داریم‌ در این محاسبات‌ عدد یک بالاترین رده و عدد ۵ پایین‌ترین رده است‌.
کد مطلب: 14055