پس از تماشای «بازگشت به خانه» در روابط خانوادگی‌تان بازنگری کنید!
سمیه اشتری «بازگشت به خانه» را مستندی خودبیانگر معرفی کرد و گفت: بسیاری از ما با پدر و مادرهای خود مشکلاتی داریم و من دوست دارم مخاطبان با تماشای این فیلم، تاحدودی بر روابط‌شان با خانواده خود بازنگری کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۳۳
 
پس از تماشای «بازگشت به خانه» در روابط خانوادگی‌تان بازنگری کنید!
 
سمیه اشتری «بازگشت به خانه» را مستندی خودبیانگر معرفی کرد و گفت: بسیاری از ما با پدر و مادرهای خود مشکلاتی داریم و من دوست دارم مخاطبان با تماشای این فیلم، تاحدودی بر روابط‌شان با خانواده خود بازنگری کنند.

به گزارش تحریرنو از روابط عمومی جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت، کارگردان مستند «بازگشت به خانه» که منتخب بخش مسابقه ملی دوازدهمین دوره جشنواره سینماحقیقت است، درباره‌ی شکل‌گیری فیلمش توضیح داد: در این فیلم برای نخستین بار مسائلی را بیان می‌کنم که همیشه درصدد پنهان کردنشان بودم و حالا مقابل چشم مخاطبان آن‌ها را مطرح می‌کنم.

وی افزود: قرار بود مستندی درباره‌ی زندگی دیگران بسازم اما با بررسی مسائلی که با آن‌ها درگیر بودم به این نتیجه رسیدم که زندگی خودم را به عنوان سوژه مستندم انتخاب کنم. در ابتدا تصمیم به ساخت چنین فیلمی کار آسانی نبود و حدود چهار سال زمان برد تا بپذیرم که مخاطب وارد مسائل زندگی من شود.

اشتری در خصوص سختی‌های ساخت مستند خودبیانگر گفت: زمانی که قصد روایت قصه فردی را دارید شاهد ماجرا می‌شوید و به عنوان یک فیلمساز به راحتی در مورد حذف و یا اضافه کردن پلان‌ها تصمیم‌گیری می‌کنید،‌ اما در مستند خودبیانگر ماجرا کمی متفاوت است و دائم به این فکر می‌کنید که آیا مطرح کردن این موضوعات درست است یا اشتباه! نگاه به ماجرا به عنوان یک فیلمساز و فاصله گرفتن از آن بسیار دشوار است و بعضی اوقات با موضوع درگیر می‌شویم؛ تا حدی که ممکن است روند کار با مشکل مواجه شود. از سوی دیگر برای چنین مستندهایی نمی‌توان به راحتی به دنبال سرمایه‌گذار بود و معمولاً فیلم با بودجه شخصی ساخته می‌شود که این موضوع سختی کار را دو چندان می‌کند.

وی با بیان این‌که در بازبینی‌های چندباره، از زندگی‌اش جدا شده و فیلم را از زاویه مخاطب دیده است، اظهار کرد: در مسیر خودشناسی، از محضر اساتید این حوزه بهره بردم و با کسانی آشنا شدم که برای حل مشکلشان، آن را بدون هیچ‌ واهمه‌ای در جمع بیان می‌کردند و به من کمک کردند که چیزهای زیادی از زندگیشان یاد بگیرم. به همین خاطر تصمیم گرفتم با ساخت این فیلم، مسئله خودم را با دیگران در میان گذاشته تا از این طریق، من هم به دیگران کمک کنم و همچنین ادای دینی کرده باشم نسبت به کسانی که به سلامت روان خود و جامعه‌شان اهمیت می‌دهند.

گفتنی است که در خلاصه موضوع مستند ۴۵ دقیقه‌ای «بازگشت به خانه» آمده است: «این فیلم در مورد دختری است که احساس تنهایی می‌کند و برای حل این مشکل به سراغ گذشته خود می‌رود و مسائلی را در مورد خود کشف می‌کند...»

نویسنده، کارگردان، گوینده و تهیه‌کننده این فیلم سمیه اشتری است؛ حسین احمدیان (فیلمبردار) و علی نیازمند (تدوینگر) از همکاران این فیلمساز در این پروژه‌ی مستند هستند.

دوازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» طی روزهای ۱۸ تا ۲۵ آذرماه ۱۳۹۷ به دبیری «سیدمحمدمهدی طباطبایی‌نژاد» در پردیس سینمایی چارسو برگزار خواهد شد.
کد مطلب: 17386