رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با تاکید بر نقش آموزش بهداشت دهان ودندان در پیشگیری از پوسیدگی ها و مشکلات دندانی گفت: لازم است دندانپزشکان در مطب های خود به موضوع آموزش بیماران توجه کنند و زمانی را به این امر اختصاص دهند.
به گزارش تحریرنو ؛ دکتر باقرشهنی زاده در آستانه برگزاری سمپوزیوم جایگاه سلامت دهان در نظام سلامت کشور اظهار کرد: پیشگیری از بروز بیماری ها در از وظایف دستگاه های دولتی است اما در اساسنامه انجمن های پزشکی نیز بر این موضوع به عنوان وظایف انجمن ها تاکید شده است.
وی افزود: مطب های دندانپزشکی در کنار انجام وظایف خود در درمان بیماری های دهان و دندان باید به آموزش بیماران نیز توجه کنند و با ارائه آموزش های لازم مانع از تکرار پوسیدگی ها و مشکلات دهان و دندانی شوند.
شهنی زاده ادامه داد: امروز بحث سلامت دهان و دندان به عنوان یک وظیفه همگانی مطرح است و باید همه دستگاه های مربوطه در کنار رعایت اصول بهداشتی از سوی خود مردم، در راستای ارتقای سطح سلامت دهان و دندان در کشور تلاش کنند و میزان شاخص پوسیدگی را کاهش دهند.
وی گفت: در بیشتر کشورهای جهان شاخص پوسیدگی های دندانی به صفر رسیده است، این درحالی است که در کشور ما هنوز این میزان بالا است که با توجه به تاثیر و نقش بسیار زیاد بیماری های دهان و دندان در بروز سایر بیماری ها به این مساله توجه بیشتری شود.
در ادامه دکتر سیدجلال پورهاشمی اظهار کرد: وزارت بهداشت کارهای اجرایی در زمینه پیشگیری را انجام می دهد البته نمی توان وظیفه پیشگیری را تنها برعهده دولت و وزارت بهداشت گذاشت گرچه در دوره جدید وزیر بهداشت نگاه ویژه ای به حوزه سلامت کشور دارند و امیدواریم آثار این توجه را ببینیم.
وی با تاکید بر نقش آموزش و پیشگیری در این حوزه افزود: سلامت دهان و دندان سال ها است که در کشور مورد بحث است اما در زمینه پیشگیری به نتیجه نمی رسد.
پورهاشمی به نقش دانشکده ها و انجمن های دندانپزشکی در راستای پیشگیری از بروز بیماری های دهان و دندانی در کشور در کنار نهادهای مسئول و سیاستگذار اشاره کرد و گفت: در اساسنامه دانشکده های دندانپزشکی از حفظ سلامت دهان و دندان مردم نام برده شده و در اساسنامه انجمن های دندانپزشکی یکی از وظایف انجمن ها حفظ سلامت دهان و دندان است و در سوگندنامه دندانپزشکان نیز این مساله آورده شده و دندانپزشکان سوگند یاد می کنند که در راستای حفظ سلامت دهان و دندان جامعه کوشا باشند.
وی افزود: در واقع حفظ سلامت دهان و دندان اولین در مسیر پیشگیری است و وظیفه اصلی وزارت بهداشت حفظ سلامت مردم از جمله سلامت دهان و دندان جامعه است.
پورهاشمی ادامه داد: انجمن دندانپزشکان تصمیم گرفته است که بحث سلامت دهان و دندان را به عنوان نهضت پیشگیری در راستای حفظ سلامت دهان و دندان جامعه مطرح کند و امیدواریم این حرکت نوینی در کل کشوری باشد و از همه دست اندرکاران حوزه سلامت دعوت می کنیم که تلاش هایشان را معطوف به این مساله کنند.
وی درخصوص وضعیت سلامت دهان و دندان در کشور گفت: مطالعات نشان می دهند که افرادی در کشور هستند که حتی یک بار هم در زندگی خود مسواک نزده اند؛ این مساله نشان دهنده اهمیت موضوع آموزش در این زمینه دارد.
پورهاشمی افزود: باید پیشگیری را از کارهای ساده آغاز کنیم و آموزش ساده ترین و کم هزینه ترین اقدام در این زمینه است؛ بودجه وزارت بهداشت آنقدر نیست که به همه مردم خدمات سلامت را به طور یکسان ارایه دهد بنابراین باید این بودجه بیشتر برای افراد در معرض خطر هزینه شود. ما پیشنهاد می کنیم که ارزیابی خطر شود و گروه هایی که در معرض خطر بیماری های دهان و دندان هستند شناخته شوند و خدمات ویژه حوزه سلامت را روی این گروه ها متمرکز کنیم.
همچنین عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مسئولان باید با دقت و تیزبینی بیشتری به تعرفههای خدمات دندانپزشکی توجه کنند.
دکتر عبدالحمید ظفرمند افزود: بیمه سلامت دهان شامل دو بسته است که به دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم شده است.
وی گفت: ۳ هزار قلم و تجهیزات در دندانپزشکی پرمصرف هستند، بنابراین اگر قرار باشد کسانی که واردکننده مواد و قطعات هستند، تعرفه گمرکی بیشتری در این حوزه بپردازنند در عمل اهداف ما در سلامت دهان و دندان زمین میخورد.
ظفرمند افزود: واردکننده ما بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سرگردان است و این حوزه بسیار در بروز بودن خدمات دندانپزشکی حائز اهمیت است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در کمیسیون غذا و دارو یک نفر را نداریم که کارشناس دهان و دندان باشد درحالیکه اولین ارتباط غذا با دهان است.
وی افزود: در خصوص تعرفههای دندانپزشکی باید به گونهای اقدام شود که کمترین آسیب به مردم در دریافت خدمات درمانی وارد شود.