تحریرنو: مرکز نمایش سیما، متولی تولید مجموعههای نمایشی تلویزیون است. این مرکز برای فصل تابستان امسال هم سریالها و تولیداتی در دستور کار دارد که هر یک، مراحل مختلفی از تولید را میگذرانند. مجموعههای تلویزیونی "پایتخت ۴"، "گاهی به پشت سر نگاه کن" و "دردسرهای عظیم ۲" عنوان سریالهایی است که قرار است بهترتیب از شبکههای اول، دوم و سوم سیما در ایام رمضان پخش شوند.
پایتخت ۴
سریال پایتخت که یکی از مجموعههای پرطرفدار تلویزیون است، امسال برای نخستینبار در ماه رمضان به خانههای مردم میرود. مجموعهی تلویزیونی پایتخت به تهیهکنندگی الهام غفوری و کارگردانی سیروس مقدم در ۲۶ قسمت قرار است از شبکهی یک سیما پخش شود. نویسندگی این مجموعه بهعهدهی محسن تنابنده و خشایار الوند است. احمد مهرانفر بازیگر نقش ارسطو در کنار محسن تنابنده، ریما رامینفر و علیرضا خمسه بازیگران اصلی هستند. بخش اعظم قصهی سری جدید پایتخت در شیرگاه و حواشی آن رخ میدهد.
الهام غفوری، تهیهکنندهی این سریال میگوید: چون نوروز امسال با ایام فاطمیه مصادف شده بود، تصمیم گرفتیم که سریال پایتخت را برای ایام ماه مبارک رمضان بسازیم.
به گفتهی او، قصهی "پایتخت ۴" در ماه رمضان اتفاق میافتد، یعنی برنامههای مربوط سحر و افطار و بسیاری از مناسک ماه رمضان در قصه دیده میشود.
شاید یکی از ویژگیهای سریال پایتخت، مسافرت باشد. الهام غفوری در اینباره میگوید: هنوز تصمیمی برای آنکه به تهران بیاییم یا به شهر دیگری غیر از تهران سفر کنیم گرفته نشده است. چون ما فعلا ۱۰ قسمت از قصه را ساختهایم. داستان فعلا در شیرگاه در محل زندگی نقی اتفاق میافتد. در نهایت، وقتی که جلوتر برویم تصمیم میگیریم که راهی سفر شویم یا همانجا بمانیم.
این تهیهکننده میافزاید: از آنجا که در ایام ماه رمضان مردم معمولا به مسافرت نمیروند، ما هم سعی میکنیم خانوادهی نقی را بهجایی نبریم مگر اینکه ضرورت قصه ما را به سفر وادارد. چون در سریال پایتخت خیلی وقتها اتفاقاتی که در دل کار میافتد، به نویسندهها برای ادامه داستان ایدههای تازه میدهد.
سریال "پایتخت ۴" مانند دورههای قبل، همزمان تولید و پخش می شود و بدین سبب بهگفتهی تهیهکنندهی آن، بازخورد مردم در زمینهی سریال قطعا در روند داستان تاثیر خواهد داشت.
غفوری میگوید: بازیگرهای پایتخت تغییری نکردهاند. خانوادهی نقی هستند، دوقلوها هستند، فقط بهبود بهدلیل حضور در یک کار سینمایی که قبلا قرارداد بسته بود، نتوانست در "پایتخت ۴" همراه ما باشد. البته برخی نقشهای جدیدتر هم وارد کار شدهاند.
تهیهکنندهی سریال پایتخت با بیان اینکه قرار است "پایتخت ۴" در ۲۶ قسمت ساخته شود، میگوید: اجازه بدهید دربارهی قصه و اتفاقات آن، توضیحی ندهم تا همهچیز برای مخاطب تازگی داشته باشد.
غفوری دربارهی ادامهی سریال پایتخت در سالهای بعد میگوید: اینکه سریال پایتخت همچنان در سالهای بعد ادامه داشته باشد، به این بستگی دارد که بازخورد مردم چهگونه باشد. تا زمانیکه ما احساس کنیم مردم دوست دارند این سریال را ببینند ما هم آنرا ادامه میدهیم، ولی اینکه از الان بگوییم سریال "پایتخت ۵" هم ساخته میشود هنوز زود است.
وی در پایان اضافه میکند: بههرحال قصهها باید جدید باشد و انتظارات هم زیاد شده است و پیدا کردن قصههای جدید برای این خانواده که هم باورپذیر باشد و هم مردم را جذب کند، کار سختی است.
گاهی به پشت سر نگاه کن"گاهی به پشت سر نگاه کن" عنوان مجموعهای است که قرار است در ایام ماه رمضان از شبکهی دو سیما پخش شود. محور اصلی قصهی این مجموعه امانتداری و رعایت حلال و حرام در کسب درآمد است. شخصیت اصلی قصه، جلال تابش است که یک کارگاه کوچک سیلندرسازی دارد که از درآمد اندک آن زندگی خانوادهاش میگذرد. جلال از پدر مرحومش آموخته که رزق و روزی حلال ولو اندک بر سر سفرهاش ببرد و ذرهای در کارش دچار وسوسه و کسب مال شبههناک نشود.
مجموعهی تلویزیونی "گاهی به پشت سر نگاه کن" هماکنون روزهای پایانی تدوین و صداگذاری را پشت سر میگذارد.
مسعود صباح مدیر گروه فیلم و سریال شبکهی دو در اینباره میگوید: پس از اتمام تدوین نهایی، مراحل میکس موسیقی و افکتهای این سریال آغاز میشود تا برای پخش در ماه رمضان آماده شود.
به گفتهی او محمدرضا موئینی و علیرضا علویان روزهای پایانی تدوین و صداگذاری "گاهی به پشت سر نگاه کن" را طی میکنند و بهنود یخچالی نیز ساخت موسیقی این سریال را آغاز کرده است.
صباح یادآورمیشود: تیتراژ این سریال در حال ساخت است و در صورت انتخاب شعر و موسیقی مناسب، از خوانندهای نیز برای تیتراژ پایانی دعوت میشود.
مازیار میری "گاهی به پشت سر نگاه کن" را با محور موضوعی حمایت از تولیدات داخلی در قالب سریالی ملودرام و توجه ویژه به بحث خانوادهی ایرانی و سبک زندگی ایرانی اسلامی، کارگردانی کرده و در آن بر فضایل انسانی و معنوی تاکید شده است.
فیلمنامهی این سریال به قلم محمود محمدسلطانی و مسعود کرمی نوشته شده است و امین تارخ و محمد متوسلانی شخصیتهای اصلی آن یعنی جلال و محتشم را بازی میکنند.
هدایت هاشمی، الیکا عبدالرزاقی، بهاره کیانافشار، سعید چنگیزیان، نگار عابدی، حمید ابراهیمی، میلاد رحیمی، امیر کربلاییزاده، مسعود سخایی و نگار حسنزاده از دیگر بازیگران این سریال هستند.
دردسرهای عظیم ۲مجموعهی"دردسرهای عظیم ۲" به کارگردانی برزو نیکنژاد و تهیهکنندگی مهران مهام برای پخش در ایام ماه رمضان از شبکهی سهسیما در نظر گرفته شده است.
مهران مهام، تهیهکننده میگوید: ما در حال تصویربرداری و تدوین همزمان سریال "دردسرهای عظیم ۲" هستیم و بهزودی هم صدابرداری این اثر شروع میشود. قرار است این سریال در ۲۶ قسمت روی آنتن سیما برود.
این تهیهکنندهی تلویزیونی دربارهی ویژگی سریالهای ماه رمضان و تفاوت آن با سریالهایی که در ایام دیگر ساخته میشود، میگوید: من معتقدم همانطور که درماه رمضان جرایم کاهش پیدا میکند، رسالت رسانهی ملی این است که حتما در سریالهایش مضامین پند و اندرز نهفته باشد. این پند و اندرز باید در فضایی شیرین باشد.
مهام اضافه میکند: من این نوید را میدهم که مجموعهی "دردسرهای عظیم۲" یک ملودرام شیرین است و قصهی محتوایی هم در آن وجود دارد.
این تهیهکننده دربارهی بازیگران سریال میگوید: از بازیگران "دردسرهای عظیم ۱" آقای مهدی هاشمی، جواد عزتی، مهران رجبی، محمدمهدی مطلبی، پرستو گلستانی، الناز حبیبی، زهره فکورصبور، شهین تسلیمی، صفا آقاجانی، امیر غفارمنش و اشکان اشتیاق در این مجموعه هم حضور دارند و علاوه بر آن برای "دردسرهای عظیم ۲" خانم فریده سپاهمنصور، امیرحسین صدیق، مهلقا باقری، حسین محباهری و سولماز غنی هم اضافه شدهاند.
مهام دربارهی داستان این مجموعه میگوید: در انتهای "دردسرهای عظیم۱" دیدیم که بچهای در ماشین لطیف و بهار که برای نامزدی در حال آماده شدن بودند پیدا شد. آن بچه ماجراهایی در "دردسرهای عظیم ۲" میآفریند. از سوی دیگر، ما با گذشتهی خانواده سعادت و الناز حبیبی آشنا میشویم، یعنی خانمی که در سطح پایینتر از متوسط جامعه زندگی میکند، پدرشوهر و مادرشوهر بسیار ثروتمندی دارد.
یکی از شاخصهای مجموعه "دردسرهای عظیم ۲" لوکیشن اصلی آن است که در سوهانک و خانهای قدیمی اتفاق میافتد و مهران مهام خودش آنرا پیدا کرده است. مهام دربارهی آن میگوید: لوکیشن این سریال در یکی از خانههای قدیمی است. بهنظر من آپارتماننشینی در زندگی شهری امروز، انسانها را از هم خیلی دور کرده است. در گذشته، نوعی محلهگرایی بود و مادران آن محله، مادر همهی بچههای محله بودند، بقیهی اعضای محله هم مثل خواهر و برادر بودند. بههمین سبب، لوکیشن برایم خیلی مهم است.
این تهیهکننده اضافه میکند: من این فضاهای نوستالژیک را خیلی دوست دارم. خیلی از ما شهرهای کوچک و روستاهای خود را رها کردهایم و به شهرهای بزرگ آمدهایم. شاید این فضاهای نوستالژیک باعث شود که دوباره به فضاهایی پر نشاط بازگردیم.
مهام همچنین میگوید: خانوادههایی هستند که شاید از نظر اقتصادی در وضعیت خوبی نباشند اما وقتی که مشکلی برایشان اتفاق بیفتد همه میخواهند بههم کمک کنند. این روحیه متاسفانه کم شده است. من در بین مخاطبان اینرا دیدم که همه از آن روحیه استقبال میکنند.
این تهیهکننده دربارهی روند داستانی و سبک روایت سریال میگوید: من یک راز را کشف کردهام. سلیقهی مخاطب همیشه در حال تغییر است. من زمانی با آقای عطاران "خانهبهدوش" را ساختم. نمیخواهم بگویم که آن جنس کار دیگر جواب نمیدهد اما بیننده حالا فقط خندهی محض نمیخواهد بلکه به قصه هم نیاز دارد، یعنی ما به این نتیجه رسیدهایم که ملودرام همراه با یک فضای شیرین میتواند مخاطب را جذب کند. بهگفتهی تهیهکننده، سریال "دردسرهای عظیم ۲"، از ۲۱ فروردین کلید زده شده است و کار تولید آن هم تا آخر رمضان ادامه دارد. هماکنون گروه تولید روزی ۱۴ تا ۱۵ ساعت کار میکنند تا آنرا برای پخش در ایام ماه رمضان آماده کنند.