دفاع داریوش ارجمند از سریال "ستایش"
داریوش ارجمند: ستایش در بین مردم محبوب است طوری‌که تمام عادات رفتاری و تکه‌کلام‌های پرسوناژها بین مردم کوچه و خیابان دهان‌به‌دهان می‌چرخد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۳۸
 
دفاع داریوش ارجمند از سریال "ستایش"
 
تحریرنو: با پایان بخش دوم سریال ستایش، تماشاگران چاره‌ای ندارند پایان کار ستایش و حشمت فردوس را در بخش سوم آن ببینند. اگرچه بسیاری از مخاطبان قطع بخش دوم سریال را بی‌دلیل دانسته و معتقد بودند باید ماجرا در همین بخش به اتمام می‌رسید اما گویا به درازا کشاندن قصه‌های ایرانی، عادت مرسوم فیلم‌نامه‌نویسان ایرانی است. کش‌دار بودن بخش‌هایی از داستان که نه حرفی برای گفتن دارد و نه چیزی به ارزش‌های قصه می‌افزاید، احتمالا فقط هوس نویسندگان و سازندگان این سریال‌ها را برآورده و به مدیران هم کمک می‌کند آنتن را برای روزهای بیش‌تری پرکنند. بهر روی علاقه‌مندان ستایش چاره‌ای ندارند جز صبر برای بخش سوم آن‌که به‌نظر حرفی هم برای گفتن نخواهد داشت.

اما داریوش ارجمند ترجیح می‌دهد از این سریال دفاع کند. می‌گوید: نویسنده‌ی این سریال چند سال است که برای تلویزیون زحمت می‌کشد بنابراین براساس شناختی که نسبت به مخاطبان دارد، سریالی را می‌نویسد که مردم از دیدنش لذت می‌برند.

ارجمند می‌گوید: ستایش در بین مردم محبوب است طوری‌که تمام عادات رفتاری و تکه‌کلام‌های پرسوناژها بین مردم کوچه و خیابان دهان‌به‌دهان می‌چرخد.

این بازیگر درباره‌ی ریسکِ ساختن بخش سوم این مجموعه می‌گوید: من به ریسک معتقدم. در زندگی هرکاری که انجام می‌دهیم هم‌راه با ریسک است. اگر قرار بود از ریسک‌کردن واهمه‌ای داشته باشیم، نباید قسمت دوم آن‌را هم جلوی دوربین می‌بردیم چون ممکن بود تماشاگر دیگر آن‌را دوست نداشته باشد.

ارجمند می‌گوید: با تاثیری که سریال روی مخاطبان داشته، مطمئنم که در بخش سوم هم میان مردم موفق خواهد بود و مردم کاراکترهای جدید را نیز دوست خواهند داشت.

این بازیگر در پاسخ به نقدی که بر عادات و تکه‌کلام‌های گل‌درشت و غیرجذاب شخصیت فردوس وارد است، می‌گوید: از ابتدا تگران این مسئله بودم که نکند این کاراکتر توی ذوق بزند. فکر می‌کردم حتما مدتی طول می‌کشد که مردم با این کاراکتر ارتباط برقرار نکنند اما دیدیم که خیلی زود با آن ارتباط برقرار کردند. این کاراکتر، همین‌طور که هست، طراحی‌شده و من باید نقش را به‌همین شکل درمی‌آوردم که اتفاقا نتیجه‌اش هم راضی‌ام کرد.

بازیگر نقش "مالک‌اشتر" در سریال "امام علی" درباره‌ی بازی در تلویزیون هم معتقد است: وقتی بازیگری در تلویزیون کار می‌کند، مردم بیش‌تر می‌بینندش. به‌نظرم تاثیرگذاری‌اش هم بر مردم بیش‌تر می‌شود بنابراین بازیگرها ملزم هستند حواس‌شان را بیش‌ از پیش جمع کنند تا تاثیر بدی روی اجتماع نگذارند.

او درباره‌ی پرسوناژ حشمت فردوس هم می‌گوید: این کاراکتر ماندگار است و قطعا در حافظه‌ی مردم باقی خواهد ماند زیرا یک شخصیت یگانه است و نمومه‌ی آن‌را در اجتماع می‌پسندیم.

ارجمند با اشاره به بخش‌های متعدد برخی سریال‌های خارجی می‌گوید: در بسیاری از کشورها سریال‌هایی با بخش‌های مختلف ساخته می‌شود و اتفاقا مردم هم از آن‌ها استقبال می‌کنند و گاه حتی ماه‌ها برای آن انتظار می‌کشند. ما هم باید با همین بضاعت در تلویزیون کنار آمده و فرهنگ تماشاگران را برای این دست سریال‌ها آماده کنیم تا دیگر به سریال‌های خارجی پناه نبرند.

این بازیگر پیش‌کسوت سینما و تلویزیون چنین ادامه می‌دهد که: من تجربه‌ی زیادی در سینما و تلویزیون دارم و با بسیاری از بزرگان کار کرده‌ام. بعداز این همه سال به‌خوبی تشخیص می‌دهم مردم از چه کارهایی استقبال می‌کنند و چه کارهایی حوصله‌‌ی‌شان را سر می‌برد. در این‌گونه سریال‌ها، صرفا عادت حرف اول را نمی‌زد. بخشی از این توجه ناشی از عادت است اما بعداز مدتی، همگان نبود سریال یا فیلمی که به‌شکل روتین پخش شود را حس می‌کنند. با این‌حال باید در گام اول ذائقه‌ی آن‌ها تامین شود و اثر جذب‌شان کند. بعدا به دیدنش عادت می‌کنند. به‌صرف پخش یک سریال ادامه‌دار نمی‌گفت کار بد و ضعیفی است.
کد مطلب: 1355