دبیر انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران: کمبود تجهیزات رادیوتراپی در کشور
دبیر انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران با اشاره اینکه برخی از مراکز استان‌ها فاقد تجهیزات رادیوتراپی است، گفت: این مسئله در حالی بوده که حدود ۷۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان برای درمان نیاز به رادیوتراپی دارند.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۲۵
 
دبیر انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران: کمبود تجهیزات رادیوتراپی در کشور
 
دبیر انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران با اشاره اینکه برخی از مراکز استان‌ها فاقد تجهیزات رادیوتراپی است، گفت: این مسئله در حالی بوده که حدود ۷۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان برای درمان نیاز به رادیوتراپی دارند.

به گزارش تحریرنو ؛ دکتر حسین فودازی در آستانه برگزاری سومین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی و سیزدهمین کنگره سالانه کلینیکال آنکولوژی در ارتباط با درمان‌های سرطان اظهار داشت: ۷۰ درصد بیماران سرطانی برای درمان نیاز به رادیوتراپی دارند، ولی در کشور ما به دلیل کمبود تجهیزات رادیوتراپی، بیشتر شیمی‌درمانی صورت می‌گیرد.

وی افزود: بسیاری از مراکز استان‌ها همچون قزوین، سمنان، کهگیلویه و بویر احمد و بوشهر فاقد مراکز رادیوتراپی دولتی بوده و آذربایجان شرقی نیز فقط یک مرکز در این زمینه دارد.

دبیر انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران ادامه داد: به دلیل این مشکل، در کشور ما شیمی‌درمانی بیشتر از سایر روش‌های درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ولی به هیچ عنوان مافیای شیمی‌درمانی وجود ندارد و پزشکان ما متعهد به درمان بیماران و حتی همراهان آنها هستند.

فودازی با تأکید بر اینکه جراحی و رادیوتراپی نقش بسیار پررنگ‌تری در درمان سرطان دارند، گفت: ۲۰ درصد درمان‌های سرطان‌ها به شیمی‌درمانی نیاز دارند.

فودازی گفت:‌ بیماران مبتلا به سرطان با سایر بیماران متفاوت بوده و از لحاظ روحی و روانی هم خود آنها و هم خانواده‌هایشان بسیار درگیر هستند، بنابراین پزشکان تلاش می‌کنند که حمایت‌های بیشتری برای این بیماران انجام دهند.

وی با تأکید بر اینکه صنعت داروسازی سبقه هفتاد ساله در کشور ما دارد، گفت: از لحاظ تعدادی، ۹۷ درصد داروهای کشور در داخل تولید می‌شوند، ولی حداکثر ۳ تا ۵ درصد تولید خارج بوده و وارداتی‌اند، البته از لحاظ ریالی، میزان هزینه‌هایی که برای این داروهای خارجی لازم است ۲ تا ۳ برابر بوده و این میزان هجمه ریالی و دلاری همه باید از جانب بیمه‌ها و از طریق مالیات و... و از جیب مردم پرداخت شود، بنابراین راهی نداریم که این هزینه‌ها را مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت از چندین سال قبل حمایت از تولید داروهای داخلی را مدنظر قرار داده، گفت: درمان سرطان در جهان و ایران رو به جلو بوده و اقدام مبارکی در زمینه تولید داروها و تهیه راهنماهای بالینی در سرطان صورت گرفته است.

دبیر انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی ایران خاطرنشان کرد: هم‌زمان با برگزاری سومین کنگره بین‌المللی کلینیکال انکولوژی سیزدهمین کنگره سالیانه کلینیکال انکولوژی ایران و کنگره پرستاری در سرطان نیز مورد توجه قرار داشته و باید این موضوع را مدنر قرار داد که اگر پرستاران دانش خوبی در زمینه سرطان داشته باشند، کارکرد درمان بهتر خواهد شد و اقدامات مؤثرتری را می‌توان برای بیماران انجام داد.

سومین کنگره بین المللی آنکولوژی و سیزدهمین کنگره سالانه کلینیکال آنکولوژی از ۲۸ تا ۳۰ آذر در هتل المپیک تهران برگزار می شود.
کد مطلب: 17478