متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص سردرد؛
کاهش حملات میگرن با پرهیز از نوشابه های رژیمی و گوشت های فرآوری شده
متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص سردرد گفت: پرهیز از مصرف نوشابه های رژیمی و مواد حاوی قندهای مصنوعی و همچنین گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، حملات میگرن را در مبتلایان کاهش می دهد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۷
 
کاهش حملات میگرن با پرهیز از نوشابه های رژیمی و گوشت های فرآوری شده
 
متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص سردرد گفت: پرهیز از مصرف نوشابه های رژیمی و مواد حاوی قندهای مصنوعی و همچنین گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، حملات میگرن را در مبتلایان کاهش می دهد.

به گزارش تحریرنو ؛ دکتر حسین انصاری در حاشیه پنجمین کنگره سردرد و اولین کنگره بین المللی سردرد و درد درخصوص راه های کنترل حملات میگرن با توجه به این که این بیماری درمان قطعی ندارد، اظهار کرد: میگرن یک بیماری ژنتیکی است بنابراین درمان قطعی برای آن وجود ندارد و تنها می توان با روش های درمانی موجود آن را کنترل کرد.

وی افزود: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری نیز دارو یا روش کنترل کننده ای وجود ندارد و تنها روش های درمانی کنترل کننده وجود دارد که از جمله آن می توان به درمان های دارویی، تزریقی و خوراکی اشاره کرد.

انصاری افزود: تنها داروی اختصاصی پیشگیری کننده میگرن بوتاکس است که در مسیر رشته های عصبی تزریق می شود و می تواند تا مدتی فرد را از حملات میگرن رهایی بخشد و یا اینکه میزان یا شدت حملات را کاهش دهد.

متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص سردرد تاکید کرد: داروهای مختلفی که برای کنترل و کاهش حملات میگرن تجویز می شوند، حدود ۵۸ تا ۷۵ درصد موثر هستند.

انصاری با یادآوری اینکه میگرن درمان قطعی ندارد و تنها می توان تعداد و شدت حملات را کنترل کرد، توضیح داد: بیمارانی که تعداد حملات میگرنی زیادی دارند و بیش از هفت تا هشت بار در ماه دچار حملات میگرن می شوند، باید حتما دارو مصرف کنند.

وی افزود: اما اگر تعداد حملات میگرن بین چهار تا هشت بار در ماه باشد، نیازی به مصرف دارو نیست و می توان با رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش هایی که برای میگرن تجویز می شود، میزان حملات را کنترل کرد.

انصاری گفت: این افراد باید موادغذایی حاوی نیترات مانند سوسیس و کالباس و گوشت های فرآوری شده و هر ماده غذایی حاوی قند مصنوعی مانند نوشابه های رژیمی را از رژیم غذایی خود حذف کنند.

وی ادامه داد: از آنجا که میگرن بیماری ژنتیکی است، گاهی ژن های افراد مختلف به ماده خاصی واکنش نشان دهند؛ مثلا برخی با خوردن توت فرنگی یا گوجه فرنگی دچار سردردهای میگرنی می شوند اما تاثیر برخی موادغذایی (مواد حاوی نتیرات و قندهای مصنوعی) برای همه مبتلایان به میگرن یکسان است.

انصاری گفت: افرادی که کمتر از چهار بار در ماه به حملات میگرنی دچار می شوند، فقط زمانی که سردرد می گیرند باید دارو مصرف کنند؛ این داروها نباید داروی تسکین دهنده بلکه باید کنترل کننده میگرن باشد.

متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص سردرد همچنین، هوای خیلی سرد یا خیلی گرم و هوای آلوده را در بروز حملات میگرنی موثر دانست و گفت: استفاده از تلفن های همراه به ویژه هنگام خوابیدن برای کنترل شبکه های مجازی در محیط تاریک اتاق به دلیل نور زیاد صفحه تلفن و همچنین استفاده زیاد از رایانه و تبلت و بازی های رایانه ای می تواند بیمار را دچار حملات میگرنی کند.

پنجمین کنگره سردرد و اولین کنگره بین المللی سردرد و درد تا ۲۱ مهرماه ‌جاری با موضوعات مختلف و مرتبط با سردرد و درد با حضور صاحب نظران و اساتید ایرانی و خارجی از کشورهای آمریکا، آلمان، دانمارک و سوئد در تهران درحال برگزاری است.
کد مطلب: 13445