برگزاری افتتاحیه‌ی نمایش "دل سگ"
آیین آغازین نمایش "دل سگ" با حضور کارگردان اثر، مدیرعامل خانه‌ی هنرمندان و جمعی از سرشناس‌ترین چهره‌های هنری سینما و تئاتر در تماشاخانه‌ی ایران‌شهر برگزار شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۰
 
برگزاری افتتاحیه‌ی نمایش "دل سگ"
 
به گزارش تحریرنو به نقل از روابط‌عمومی و امور بین‌الملل تماشاخانه‌ی ایران‌شهر، آیین آغازین نمایش "دل سگ" به کارگردانی "محمد یعقوبی"، شب گذشته، سه‌شنبه ۱۷ تیر با حضور این کارگردان تئاتر، مدیرعامل خانه‌ی هنرمندان و جمعی از سرشناس‌ترین چهره‌های هنری سینما و تئاتر در تماشاخانه‌ی ایران‌شهر برگزار شد.

در این مراسم که اجرای آن‌را مسعود فروتن بر عهده داشت، مدیران فرهنگی و هنری و هنرمندانی نظیر: مجید سرسنگی، گوهر خیراندیش، پرویز پورحسینی، جمشید گرگین، مهدی غبرایی، عطااله کوپال، فریندخت زاهدی، فریده سپاه‌منصور، فرشید ابراهیمیان، ضیاالدین دری، اردلان شجاع‌کاوه، محمد حاتمی، علی سرابی، شیرین یزدان‌بخش، فرهاد تجویدی، هانیه توسلی، حسن باستانی، کیوان کثیریان، داریوش موفق، وحید لک، اشکان خیل‌نژاد و... شرکت داشتند.

در آغاز این آیین، یعقوبی ضمن خوش‌آمدگویی به هنرمندان و مخاطبان این نمایش، گفت: خوش‌حالم که دوباره در تماشاخانه‌ی ایران‌شهر اجرا دارم و تشکر می‌کنم از مدیریت محترم تماشاخانه‌ی ایران‌شهر، جناب دکتر سرسنگی.

وی ادامه داد: نمایش "دل سگ" را یک‌بار دیگر سال ۷۸ در تئاترشهر اجرا کرده‌بودم. من اصرار دارم که تئاتر نباید با یک‌بار اجرا تمام بشود و باید اجراهای مختلف از یک نمایش‌نامه پی‌گیری بشود. این نمایش یک‌بار هم به کارگردانی مسعود فروتن در مقام کارگردان تلویزیونی به‌صورت تله‌تئاتر ضبط شد. خیلی خوش‌حالم که امشب آقای غبرایی هم این‌جا تشریف دارند و زنگ افتتاح این نمایش را به‌صدا درمی‌آورند. من نمایشم را مدیون این رمان هستم که توسط آقای غبرایی ترجمه شد.

سپس مسعود فروتن یادآوری کرد: من این افتخار را داشتم که تله‌تئاتر "دل سگ" را کار کردم و افتخار داشتم که آخرین کار زنده‌یاد احمد آقالو در اجرای ما بود.

پس از این توضیح کوتاه، مهدی غبرایی پشت تریبون رفت و گفت: اولین بار من رمان "دل سگ" را ترجمه کردم که سال‌ها پیش منتشرشد و به‌دلایلی ناشر آن مفقودالاثر شد. بعد ناشر دیگری پیداشد و خوش‌بختانه الان به‌چاپ نهم رسیده.

غبرایی در ادامه گفت: آشنایی من با محمد یعقوبی عزیز، از زمان دیدن نمایش‌نامه‌ی زمستان ۶۶ بود و از همان‌جا پی‌بردم که ایشان به‌هم‌راه محمد چرم‌شیر و محمد رحمانیان به هفت جانشین سترگ هنرهای نمایشی ملی ایران تبدیل شدند که باید به آن‌ها غلام‌حسین ساعدی، اکبر روحی و بهرام بیضایی را هم اضافه کرد.

وی ادامه داد: من در جوانی به‌همان میزان که به ادبیات و رمان و سینما علاقه‌مند بودم، با تئاتر هم انس و الفت داشتم و هر وقت می‌توانستم، دنبال می‌کردم. خیلی خوش‌حالم. این مراسم افتتاح و به‌صدا درآوردن زنگ، کار بسیار شایسته‌‌ای است که قبلا شاهد آن بوده‌ام.

در ادامه‌ی این مراسم، مجید سرسنگی به ایراد سخن پرداخت و در توضیحات کوتاهی گفت: تشکر می‌کنم از بزرگان و اساتیدی که امشب به این مراسم تشریف آورده‌اند. سپاس‌گزاری می‌کنم که حضور پیش‌کسوتان و بزرگان تئاتر، هم‌واره قوت قلبی برای ما و جوان‌ترهاست که کار بکنند. امیدواریم که هم‌واره سلامت باشند. به‌خصوص در ماه رمضان آرزوی سلامتی دارم برای همه‌ی هنرمندان بیمار که روی تخت بیماری هستند و امیدوارم به یمن دعاهای شما در این ماه مبارک، سلامتی کامل نصیب این هنرمندان بشود.

وی ادامه داد: من از آقای یعقوبی و گروه محترم‌شان تشکر می‌کنم که یک‌بار دیگر به ما این توفیق را دادند که یکی از کارهای خوب‌شان در تماشاخانه‌ی ایران‌شهر اجرا بشود. کارهای قبلی ایشان چه در ایران‌شهر و چه سالن‌های دیگر همیشه با اقبال تماشاگران مواجه‌شده و این نشان‌دهنده‌ی ظرافت‌هایی است که ایشان در آثارشان دارند. دقتی که در انتخاب متن تا چه‌گونگی اجرای آن همیشه داشته و دارند.

سرسنگی در ادامه گفت: امیدوارم از این نمایش هم لذت ببرید و دوست داشته‌باشید. این نمایش یک ویژگی دارد و آن این است که بر اساس یک رمان اقتباس، و تبدیل به نمایش‌نامه شده. فکر می‌کنم ما در کشورمان در حوزه‌ی نمایش‌نامه‌نویسی کم‌تر به ادبیات خارجی و داخلی توجه کرده‌ایم. منابع و داستان‌های بسیار بزرگی وجود دارند که می‌توانند در قالب نمایش‌نامه بر صحنه بدرخشند.

مدیرعامل خانه‌ی هنرمندان گفت: من توجه شما کارگردانان و نویسندگان محترم را جلب می‌کنم به منابعی که ما در ادبیات پارسی داریم. شاید یکی از راه‌های برون‌رفت از وضعیتی که نمایش‌نامه‌نویسی ایران به آن دچار است، این باشد که بتوانیم به منابع ادبی کشورمان بازگردیم و ما حتماً در تماشاخانه‌ی ایران‌شهر، حمایت ویژه‌ای را خواهیم داشت از نمایش‌نامه‌هایی که بر اساس متون ادبیات فارسی نوشته بشود. هر چند که متون ادبی غیر فارسی هم همیشه فاخر بوده‌اند و ما همیشه از آن‌ها نیز استقبال کرده‌ایم.

وی ادامه داد: به‌نظر می‌رسد شاید ما در ایران مثل سایر تمدن‌ها سنت نمایش‌نامه‌نویسی از دیرباز نداشته‌ایم، ولی در سایر گونه‌های ادبی، هم‌واره ممتاز بودیم و چه‌خوب و شایسته است که نویسندگان عزیز کشور، سری به این گنجینه‌های ادبی بزنند و از تولید آثار استفاده کنند.

پس از اتمام سخنرانی‌ها، مهدی غبرایی زنگ آیین افتتاح را به‌صدا درآورد. هم‌چنین در پایان مراسم افتتاح نمایش "دل سگ"، هنرمندان حاضر در سالن، پوستر این نمایش را به‌رسم یادبود امضا کردند.
کد مطلب: 931