رییس هفته سلامت گوارش؛
ایران جزو پاک‌ترین کشورهای مبتلا به هپاتیت سی است
رییس هفته سلامت گوارش با بیان این‌که در اروپا و امریکا هزینه درمان هپاتیت سی حدود ۷۰ هزار دلار است، گفت: در ایران همه بیماران هپاتیت سی را می‌توان با داروهایی که در کشور تولید شده درمان کرد و هزینه درمان هپاتیت سی در ایران چیزی حدود ۱۰۰ دلار است.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۴۵
 
ایران جزو پاک‌ترین کشورهای مبتلا به هپاتیت سی است
 
رییس هفته سلامت گوارش با بیان این‌که در اروپا و امریکا هزینه درمان هپاتیت سی حدود ۷۰ هزار دلار است، گفت: در ایران همه بیماران هپاتیت سی را می‌توان با داروهایی که در کشور تولید شده درمان کرد و هزینه درمان هپاتیت سی در ایران چیزی حدود ۱۰۰ دلار است.

به گزارش تحریرنو ؛ رضا ملک زاده در نشست خبری به مناسب هفته سلامت گوارش گفت: سالانه نزدیک به ۵۱۵۰ نفر از سیروز کبدی فوت می‌کنند که ۶۴ درصد این افراد زیر ۷۰ سال دارند و ۲۲ درصد زیر ۵۰ سال هستند. ۱۶۵۰ نفر فقط به خاطر هپاتیت بی و ۱۱۰۰ نفر از هپاتیت سی و بقیه مشکلاتی مثل کبد چرب دارند، البته همه این بیماری‌ها قابل پیش‌گیری و درمان است.

وی افزود: کسانی که مبتلا به این بیماری‌ها هستند باید به موقع مراجعه کنند تا دچار مرگ زودرس نشوند. در حال حاضر ۱.۵ میلیون نفر ناقل هپاتیت بی و حدود ۳۵۰ هزار نفر ناقل هپاتیت سی هستند، ویروس هپاتیت بی و سی فقط در بدن انسان زندگی می‌کند و مخزن این ویروس‌ها فقط انسان‌های ناقل هستند و اگر این افراد درمان شوند، این بیماری را می‌توان ریشه‌کن کرد.

این فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد ادامه داد: یکی از برنامه‌های مهم وزارت بهداشت ریشه‌کنی و کنترل بیماری‌های هپاتیت بی و سی است. مشکل اصلی ما این است که اکثر افراد بیمار از بیماری خود خبر ندارند و ما فقط ۱۰ درصد این جمعیت را می‌شناسیم.

رییس هفته سلامت گوارش درباره گروه‌های پرخطر مبتلا به هپاتیت نیز بیان کرد: در وزارت بهداشت به دنبال گروه‌های پرخطر هستیم. افرادی که سابقه اعتیاد تزریقی دارند، افرادی که سابقه خانوادگی هپاتیت بی یا سی دارند (به خصوص خانم‌ها و مادران)، افرادی که سابقه زندان دارند، افرادی که بیماری‌های خونی مثل هموفیلی و تالاسمی و سابقه دریافت خون یا مشتقات خونی دارند، افرادی که خال‌کوبی می‌کنند، افرادی که حجامت می‌کنند، کسانی که به دندان‌پزشک‌های تجربی مراجعه می‌کنند و افرادی که با اشیای نوک تیز سر و کار دارند از جمله گروه‌های پرخطر هستند.

ملک زاده گفت: از زمانی که واکسیناسیون هپاتیت بی انجام شد، کسی دچار این بیماری نشد و کسانی که سه بار واکسن هپاتیت بی زدند باید خیال‌شان برای این بیماری راحت باشد، اما مشکل این است که قبل از واکسیناسیون ۲ میلیون مبتلا به هپاتیت بی داشتیم. واکسن روی این افراد پاسخ‌گو نیست و باید باقی‌مانده این افراد شناسایی و درمان شوند.

وی با بیان این‌که معتاد تزریقی ناقل هپاتیت سی است، اظهار کرد: همه کارها روی معتادان تزریقی به صورت رایگان انجام می‌شود. افرادی که قمه می‌زنند جزو افراد پرخطر برای انتقال ویروس‌های هپاتیت هستند.

ملک زاده با بیان این‌که در اروپا و امریکا هزینه درمان هپاتیت سی حدود ۷۰ هزار دلار است، گفت: در ایران همه بیماران هپاتیت سی را می‌توان با داروهایی که در کشور تولید شده درمان کرد. هزینه درمان هپاتیت سی در ایران چیزی حدود ۱۰۰ دلار است. ایران از نظر هپاتیت سی جزو پاک‌ترین کشورهاست، در کشوری مثل مصر حدود ۳۰ درصد و در آذربایجان حدود ۲۰ درصد مردم مبتلا به هپاتیت سی هستند، اما در ایران این میزان حدود ۰.۵ درصد است.
کد مطلب: 15714