همزمان با آغاز ساخت پروژه ملی "کوروش کبیر"؛
کتاب فیلمنامه "کوروش کبیر" در موزه سینما رونمایی شد
مراسم رونمایی از کتاب فیلمنامه "کوروش کبیر" به قلم مسعود جعفری جوزانی و اعلام رسمی آغاز ساخت فیلم کوروش بزرگ در موزه سینمای ایران برگزار شد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۵۷
 
کتاب فیلمنامه "کوروش کبیر" در موزه سینما رونمایی شد
 
مراسم رونمایی از کتاب فیلمنامه "کوروش کبیر" به قلم مسعود جعفری جوزانی و اعلام رسمی آغاز ساخت فیلم کوروش بزرگ در موزه سینمای ایران برگزار شد.

به گزارش تحریرنو ؛ مراسم رونمایی از کتاب فیلمنامه "کوروش کبیر" به قلم مسعود جعفری جوزانی، تقدیر از خانواده علی معلم به عنوان یکی از تهیه کنندگان در تولید این فیلم و اعلام رسمی آغاز ساخت فیلم کوروش کبیر عصر روز گذشته ۱ خردادماه در سالن سینماتوگراف موزه سینما برگزار شد.

در این مراسم که اجرای آن را داریوش ارجمند به عهده داشت، جمعی از اهالی سینما، مدیران سینمایی، سخنگوی وزارت امور خارجه و برخی از موبدان زرتشتی حضور داشتند و درباره ضرورت ساخت فیلمنامه "کوروش کبیر" سخن گفتند.

داریوش ارجمند بازیگر سینما و تلویزیون در آغاز مراسم به جایگاه کوروش در تاریخ ایران اشاره کرد و گفت: کوروش بزرگ از جایگاه تاریخی بسیار مهمی برخوردار است و خوشحالیم که جعفری جوزانی می خواهد این دردانه تاریخ ایران را به تصویر کشد.

وی بیان کرد: این فیلم یک اثر گران است و جعفری جوزانی تمام زندگی خود را برای ساخت این فیلم گذاشته است. آرزوی علی معلم و مسعود جعفری جوزانی بوده و هست که این فیلم ساخته شود و من مطمئن هستم که جوزانی همه هستی و درآمد خود از سینما را برای ساخت این فیلم هزینه کرده است ولی تولید این فیلم نیاز به مشارکت و همراهی همگی دارد.

ارجمند پس از پایان صحبت های خود از علی نصیریان درخواست کرد به روی صحنه آید و درباره ضرورت ساخته شدن این فیلمنامه سینمایی توضیح دهد.

نصیریان در ابتدای صحبت های خود گفت: تا امروز نمی دانستم که زنده یاد علی معلم در این پروژه سهیم است و امروز که فهمیدم معلم سال ها به فکر ساخت این فیلم بوده بسیار خوشحال شدم. به اعتقاد من علی معلم مرد ایران دوست و هنر دوست بود و این تمایل مقوله ای طبیعی است.

وی ادامه داد: ساخت چنین فیلمنامه هایی خطیر و مشکل است و به جز سرمایه و ساختار، باید بستر مناسب برای تولید این آثار نیز وجود داشته باشد. بنابراین سینمای ایران نیاز به ابزار و تکنولوژی لازم برای ساخت آثاری از این دست دارد. ساخت این اثر نیاز به کمک ملی دارد و باید از حضور بازیگران خارجی پرهیز کرد، چراکه سینمای ایران امکانات و توان لازم برای اجرایی شدن این کار را دارد.

نصیریان در پایان تاکید کرد: جوزانی مرد میدان است و این را ثابت کرده و فکر می کنم با همکاری بازماندگان علی معلم که سخت کوش و عاشق هستند بتوانند هم نام کورش و علی معلم را بزرگ دارند و آرزوی موفقیت برای آنها می کنم.

فتح الله جعفری جوزانی پژوهشگر پروژه سینمایی "کوروش کبیر" گفت: علی نصریان گفت که از حضور و استفاده بازیگران خارجی باید پرهیز کرد و من هم موافقم که نیاز به حضور عوامل و بازیگران خارجی نیست. البته ناگفته نماند با استفاده از چهره های بین المللی چون آل پاچینو به دلیل جهانی بودن او می توانستیم در جذب سرمایه و مخاطب موفق باشیم اما با حمایت هایی که قول آن را گرفتیم فکر نمی کنم نیاز به حضور عوامل و بازیگران خارجی باشد.

پس از پایان صحبت های فتح الله جعفری جوزانی، کلیپی از زنده یاد علی معلم روی پرده سینما رفت و پس از آن آذر معماریان همسر این منتقد فقید سینمای ایران گفت:صداقت و صراحت گفتار علی معلم در سینمای ایران بر کسی پوشیده نیست و سینماگران و همکاران خود را از جنس خودش انتخاب می کرد و به این جهت مسعود جعفری جوزانی را انتخاب کرد.

مدیر روابط عمومی مجله سینمایی دنیای تصویر افزود: علی معلم پس از دیدن سریال "در چشم باد" یقین پیدا کرد که جعفری جوزانی می تواند این پروژه عظیم ملی را پیش ببرد. علی معلم دوست داشت از یک بازیگر مطرح جهانی استفاده کند چون معتقد بود حضور یک هنرمند پرآوازه در تمام جهان مردم را به سینما می آورد و محصول سینمای ایران و تمدن سرزمین مان را به جهان نشان خواهیم داد.

معماریان در پایان صحبت های خود گفت: من از طرف علی معلم این مرد بزرگ در کنار عموی سینمای ایران خواهم ایستاد.علی و مسعود این پروژه را طوری طراحی کردند که هرکدام و حتی دو نفر نباشد ساخت آن به انتها برسد.

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه که دیگر سخنران این مراسم بود تاکید کرد وزارت امور خارجه از ساخت پروژه سینمایی "کوروش کبیر" حمایت خواهد کرد و متذکر شد: سینما و هنر در حوزه کاری وزارت امور خارجه ایران است که از آن غافل بودیم و بنا داریم در دولت جدید به آن بپردازیم. در همین راستا می دانیم که تولید فیلم سینمایی "کوروش کبیر" پروژه ای بزرگ است و وزارت امور خارجه به سهم خود از تولید این پروژه ملی حمایت می کند.

اکبر عالمی مدرس سینما نیز عنوان کرد: کورش بزرگ برای بشر شادی آرزو می کرد و غم و غصه برای مردم نمی خواست، جوزانی هم سینما وهم سلیقه جهانیان را می شناسد و می تواند تکه پاره های برجا مانده در تاریخ را کنار هم قرار دهد و سینما بسازد و قول می دهم فیلمی را بسازد که تاثیر جهانی داشته باشد.

در ادامه مراسم رونمایی از کتاب فیلمنامه "کوروش کبیر"، مسعود جعفری جوزانی نویسنده فیلمنامه بیان کرد: من و علی خیلی وقت است که رفیق هستیم. من فکر می کنم آدم ها نمی میرند بلکه شکل عوض می کنند. آدم ها هر فکری کنند می توانند آن را اجرایی کرد. هر فکری در ذهن بشر شکل بگیرد قابل اجرا است. افراد بسیاری در شکل گیری این پروژه ما را همراهی کردند که از آن جمله می توان به دکتر نامجو پسر ژاله علو اشاره کرد که بدون هیچ مزدی از انگلستان متونی را ترجمه کرد و در اختیار ما گذاشت. بر اساس این فیلم شهری بنا می شود که در آینده دیگر سینماگران از آن استفاده کنند و کارهای باستانی را در آن بسازند.

کتایون ریاحی بازیگر سینمای و تلویزیون نیز بیان کرد: وقتی حضور و جشن مردمی در انتخابات را دیدیم به پیشینه چند هزارساله ایرانیان بیش از پیش پی بردم و فکر می کنم روان کوروش اراده کرده این فیلم ساخته شود و یقین دارم ساخته خواهد شد.

ریاحی در پایان تاکید کرد: این کار بزرگ به همت جعفری جوزانی صورت خواهد گرفت و ما پشت این پروژه خواهیم ایستاد و همراه خانواده معلم نیز هستیم و مطمئنم که قدم های اولیه محکم برداشته شده است.

در پایان این مراسم کیک رونمایی از کتاب فیلمنامه "کوروش کبیر" و اعلام رسمی آغاز پیش تولید ساخت این فیلم سینمایی با حضور هنرمندان بریده شد.

در این مراسم چهره هایی بسیاری از هنرمندان، مدیران و علاقمندان سینمای ایران حضور داشتند. امین تارخ، مهتاب کرامتی، پوران درخشنده، فریبا متخصص، علیرضا رئیسیان، جمشید هاشم پور، سیروس ابراهیم زاده، اکبر عالمی، لاله اسکندری، هاروشن یشایایی، حسن زاهدی، اکبر زنجانپور، ضیاءالدین دری، همایون ارشادی، اسحاق زاهدی، محمد سریر، سعید پورصمیمی، ایرج رامین فر، محمد حیدری، حجت الاسلام محمدعلی زم، علیرضا تابش، جمال ساداتیان، دکتر خورشیدیان و .... از هنرمندان و مدیران حاضر در این مراسم بودند.

مراسم رونمایی از کتاب فیلمنامه "کوروش کبیر" با همکاری جوزان فیلم، مجله دنیای تصویر و میزبانی موزه سینمای ایران برگزار شد.
کد مطلب: 11836