با حضور متخصصان و صاحب نظران این حوزه؛
انسولین‌ نسل جدید در سبد دیابتی‌های کشور قرار گرفت
مراسم معرفی نسل جدید داروهای دیابت در هتل اسپیناس پالاس با حضور متخصصان، پزشکان و صاحب تظران این حوزه برگزار شد، در این مراسم از زوایای مختلف به داروی انسولین نسل جدید دیابت پرداخته شد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۰۹
 
انسولین‌ نسل جدید در سبد دیابتی‌های کشور قرار گرفت
 
مراسم معرفی نسل جدید داروهای دیابت در هتل اسپیناس پالاس با حضور متخصصان، پزشکان و صاحب تظران این حوزه برگزار شد، در این مراسم از زوایای مختلف به داروی انسولین نسل جدید دیابت پرداخته شد.

به گزارش تحریرنو ؛ در این مراسم تعدادی از متخصصان غدد و متابولیسم به سخنرانی پرداختند و تاکید کردند که نسل جدید دارو‌های انسولین به این جهت وارد بازار شده تا کیفیت زندگی بیمارانی که با دیابت دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند بهتر شود.

علیرضا استقامتی، فوق تخصص غدد و متابولیسم و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه در کشور بیش از ۱۰ درصد افراد به دیابت مبتلا هستند و بیش از ۲۴ درصد مردم از دیابت خود اطلاعی ندارند اضافه کرد: یک بیمار دیابتی که از انسولین‌های نسل قدیم استفاده می‌کرد مجبور بود سه تا چهار مرتبه در روز انسولین مصرف کند، اما در نسل‌های جدید انسولین، این شرایط کاملا تغییر کرده و هم تعداد دفعات تزریق انسولین در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند و هم بیماران عوارض کمتری مانند افت قند خون را تجربه خواهند کرد.

وی با تاکید بر اینکه به بحث آموزش در کشور باید بیشتر پرداخته شود، خاطر نشان کرد: نمی‌توان آموزش را جدی نگیریم، اما انتظار داشته باشیم که قطار دیابت روی ریل پیشگیری حرکت کند.

محمدرضا مهاجری تهرانی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص غدد و متابولیسم، نیز گفت: نسل جدید انسولین‌هایی که رونمایی شده است مزیت‌هایی دارد که مهم‌ترین آن این است که دو نوع انسولین در یک قلم قرار داده شده‌اند که فرمولاسیون جدا از هم دارد و این اولین باری است که چنین تکنولوژی در کشور استفاده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در واقع یکی از این انسولین‌ها طولانی‌اثر و دیگری سریع الاثر است، ادامه داد: مزیت استفاده از این قلم این است که انعطاف‌پذیری زمان تزریق را برای بیمار زیاد می‌کند. در واقع در برخی از بیماران حتی با یک‌بار استفاده از این قلم در روز بیمار توانسته قند خونش را کنترل کند؛ و حتی یک‌بار مصرف با وعده غذای حداکثری که بیمار استفاده می‌کند می‌تواند پوشش ۲۴ ساعته دهد و قند‌های بعد از غذا را نیز می‌تواند کنترل کرده و آن‌ها را پایین بیاورد.

او ادامه داد: نکته دیگری که این نوع انسولین‌ها دارد این است که در انسولین‌های نسل جدید می‌توان زمان تزریق را جا‌به‌جا کرد. یعنی می‌تواند زمان آن را در وعده ناهار یا شام تغییر دهد و در واقع این خاصیت انعطاف‌پذیری در این انسولین‌ها میتواند به تبعیت بیمار در درمان دیابت کمک شایان توجهی کند.

مهاجر تهرانی با تاکید بر اینکه تعداد دفعات تزریق انسولین با این دارو‌ها کمتر می‌شود اضافه کرد: ما بیمارانی داریم که ۴ یا ۵ بار در روز انسولین مصرف می‌کنند و استفاده از این انسولین‌ها می‌تواند تعداد دفعات تزریق را کاهش دهد. میزان افت قند خون در این انسولین‌های نسل جدید نسبت به انسولین‌های نسل قدیم بسیار کمتر است. این انسولین‌ها میزان افت قند خون شبانه را به‌شدت کاهش می‌دهند.

وی با تاکید بر اینکه مصرف این دارو‌ها می‌تواند از عوارض طولانی‌مدت افرایش قند خون در افراد دیابتی بکاهد توضیح داد: وقتی مصرف این دارو در بیمار دیابتی شروع می‌شود مصرف برخی از دارو‌ها کاهش می‌یابد و یا قطع می‌شود و در واقع ورود این دارو‌ها به حوزه درمان کشور، قدم بسیار بزرگی برای بیمارانی که انسولین مصرف می‌کنند به شمار می‌رود.
کد مطلب: 21358